Szabászati asszisztens (Cutting assistant)

Vissza

Cutting Production Set: a szabászati asszisztens

Vágásoptimalizálás és etikettnyomtatás MINDEN fűrészhez

Átfogó megoldást találni a lapszabászatra? Nem probléma a Cutting Production Set-el.
– Optimalizálja a szabásterveit az intelliDivide optimalizáló szoftverrel, címkézze fel az alkatrészeket, ezzel gyorsítsa a munkát kézi vágás esetén is!
– Minden körfűrészgéphez használható, a formatizálókhoz éppúgy, mint függőleges vagy vízszintes táblafelosztókhoz.
– Napi cél szerint optimalizálva: többféle alternatíva szerinti számolás
– Csökkentett anyagfelhasználás: A szabásterveket a rendszer automatikusan számolja, és a maradékot elmenti újrafelhasználásra.
– Címkenyomtatás közvetlenül a fűrészen a leszabott alkatrészek azonosításához

A „Cutting Production Set” szabászati asszisztens támogatja a vágási tervek optimalizálását és az alkatrészek címkézését, melynek előnyeit kihasználhatják a manuális technológiával dolgozó üzemek is. A szetten belül az „intelliDivide Cutting” szoftver végzi a táblák optimalizálását. Egyszerűen optimalizálja az alkatrész konszignációit egy kattintással, és küldje ki őket a műhelybe a táblagépre. Itt feldolgozható a szabásterv és külön címke nyomtatható minden alkatrészhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy szabás a munkadarab rendelkezik minden információval, amelyre szüksége van a későbbi megmunkálásokhoz (élzárás, marás, stb.). A szabászati asszisztenst úgy fejlesztették, hogy minden fűrészen alkalmazható legyen: táblafelosztók, függőleges lapszabászgépek, formatizáló körfűrészek –  függetlenül a gép típusától, korától és gyártójától.

Ajánlatkérés

Típus: Szoftverek,Gyártás irányítás és riport
Márka: Homag

Előnyök

 • Optimalizálja az anyagfelhasználást: az elkészült szabástervek egy kattintással egyszerűen átvihetők az intelliDivide Cutting szoftverből a productionAssist Cutting alkalmazásba. A fejlett technológiának köszönhetően csökken az anyagfelhasználás, kevesebb a hulladék.
 • Átfogó feldolgozási adatok: a címkenyomtatás közvetlenül a fűrészgépen történik, így minden munkadarab a kezdetektől fogva rendelkezik minden lényeges információval. Magába foglalja például a megbízás nevét, az alkatrészre és élzárásra vonatkozó információkat vagy QR-kódot (legfeljebb kettőt) a CNC-programokhoz.
 • Teljes áttekintés: a gépkezelő mindig tudja melyik alkatrész szabták már le, és javaslatot kap a következő fűrészelendő alkatrészre („irányított kézi vágás”).
 • Maradékok újrafelhasználása: a maradékok egyszerűen egy kattintással felcímkézhetők, és a következő optimalizálás során újra felhasználhatók. Ez nem csak időt takarít meg, hanem csökkenti az anyagköltségeket is.

A Cutting Production Set segítségével a teljes lapszabászati folyamatait optimalizálhatja! – minden fűrészen, függetlenül a gyártótól, a fűrész korától vagy a modelltől

Először optimalizálja a szabásjegyzékeit az intelliDivide optimalizáló szoftverrel! – kényelmesen az irodából a webalkalmazásban

Az optimalizált szabásterveket küldje el a fűrészen lévő táblagépre! A HOMAG CUBE gondoskodik az adatátvitelről, valamint az alkalmazások és a címkenyomtató közötti kommunikációról

Most lépésről-lépésre végezze el a vágásokat! – az alkalmazás biztonságosan végigvezeti a folyamaton

A már fűrészelt alkatrészek más színnel vannak jelölve – így mindig tudja, mely alkatrészeket kell még fűrészelni, még munkaközi szünet után is

Nyomtasson címkét minden alkatrészhez! – amelyen minden adat megtalálható az alapinformációktól a további megmunkálási műveletekig …

…mint például a megbízás neve, információ az alkatrészről és az élzáróról, vagy akár két QR-kód a CNC-programokhoz

A folyamat 3 lépésben: szabásterv készítés/ a szabásterv kiválasztása/ vágás és etikettezés.

Sajátosságok/különlegességek

Miből áll a Cutting Production Set? A szállítási terjedelem a következő összetevőket tartalmazza:

 • Négy alkalmazás: intelliDivide Cutting (optimalizáló szoftver a vágáshoz), productionAssist Cutting (digitális asszisztens a kézi vágáshoz), materialManager (központi anyagkezelés) és materialAssist Boards (táblák és maradékalkatrészek kezelése a termelésben)
 • Címkenyomtató, 2 címketekerccsel
 • HOMAG CUBE: intelligens vezérlődoboz a nyomtató internethez és az alkalmazásokhoz való csatlakoztatásához
 • Üzembe helyezési útmutató

Így működik a folyamat a műhelyben:

 1. A rendelés optimalizálását az intelliDivide Cutting optimalizáló szoftverrel az irodában kezdi meg. Ezután a kapott szabásterveket egy kattintással elküldheti a fűrészen lévő táblagépen található productionAssist Cutting alkalmazásba.
 2. Itt egyszerűen kiválaszthatja az Önnek megfelelő szabástervet, és megkezdheti a fűrészelési folyamatot.
 3. Az alkatrészek vágásakor a productionAssist Cutting folyamatosan pontos áttekintést ad a vágásterv állapotáról (akár kézi fűrészeknél is). Mely részek vannak már fűrészelve? Melyik alkatrész levágása javasolt ezután? A leszabott alkatrészekhez egyszerűen kinyomtatható az etikett. Ez azt jelenti, hogy minden alkatrész egyértelműen azonosítható, és minden fontos információt tartalmaz – például a rendelés nevét, az alkatrészre és az élzáróra vonatkozó információkat, vagy akár két QR-kódot a CNC-programokhoz.

Az eredmény: kevesebb anyagfelhasználás, időmegtakarítás és a teljes gyártási folyamat áttekinthetősége az első lépéstől kezdve.

 

Kapcsolat