IntelliDivideCutting

Vissza

Optimalizáló szoftver fűrészgépekhez – Intelligens optimalizálás sablonokkal

A HOMAG web-alapú lapszabászati optimalizáló szoftvere, az intelliDivide nagyon egyszerűen működik: töltse fel az alkatrészlistát, indítsa el az optimalizálást egyetlen kattintással, és a vágási tervek automatikusan kiszámításra kerülnek – közbenső lépések nélkül.

Az IntelliDivide egyidejűleg különböző lehetőségeket számol ki Önnek, és egyértelműen bemutatja az alternatívákat. Ennek köszönhetően több megoldás közül választhat attól függően, hogy mi a fő optimalizálási szempont – például a minimális hulladékmennyiség, a legalacsonyabb anyagköltség vagy a legegyszerűbb kezelés. Az alternatívákat egymással összehasonlíthatja, majd egy kattintással közvetlenül kiválaszthatja az igényeinek megfelelő változatot. És mindezt anélkül, hogy szoftverbe vagy hardverbe kellene beruháznia – az eredmény közvetlenül a tapio alkalmazáson keresztül jön.


Minden fűrészhez alkalmas

Az intelliDivide rugalmasan használható minden típusú fűrészhez. Ha Ön egy HOMAG táblafelosztó fűrésszel rendelkezik, a vágási folyamathoz szükséges összes információ közvetlenül elérhető az intelliDivide-ban. Az optimalizálás automatikusan átkerül a HOMAG gépre.


Intelligens optimalizálás sablonokkal

Ezentúl egy másik előnyt is kihasználhat: Ha bizonyos alkatrészeket egy blokkban szeretne rendezni a táblafelosztáskor, az új sablonsablonok segítenek.

A táblák optimalizálása során az egyes alkatrészeket általában tetszőlegesen helyezik el a nyers táblán elsősorban a minimális veszteség elérése érdekében. De például egy bútorfront esetében, ha  összefüggő faerezetet szeretnénk elérni, akkor az optimalizálás során illetve a vágási tervben az alkatrészeknek egymás mellett kell elhelyezkedniük. Az alkatrészek tudatos együtt tartásához és előre meghatározott elrendezésben történő vágásához nyújtanak segítséget a sablonok.

A sablonok sokféle választékát tartalmazó könyvtár közvetlenül az alkalmazásból érhető el. Függetlenül attól, hogy kettő, három vagy négy részt szeretne „futó száliránnyal” vágni, az intelliDivide számos változathoz kínál megfelelő sablont. A sablon kiválasztása és a sablonon belüli komponensek hozzárendelése közvetlenül az alkatrészlistában történik.


Sablonokkal dolgozni – ilyen egyszerű!

Mivel a sablonok már elérhetőek az alkalmazásban, azonnal elkezdheti használni az új funkciót. Az első lépés az alkatrészlista importálása az intelliDivide programba. Ezután minden összetevőhöz kiválaszthat egy sablont a könyvtárból, és egy kattintással hozzárendelheti a megfelelő komponenshez a sablonon belüli pontos pozíciót.

A kiválasztott sablon az összes hozzárendelt alkatrésszel jól láthatóan megjelenik az automatikusan generált vágási listában. Az integrált előnézet lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással ellenőrizze a sablonösszetevőt a hozzá tartozó méretekkel, mielőtt elkezdené az optimalizálást. Az optimalizálás során az összes alkatrész egy blokkban marad a sablonban, és egyetlen munkadarabként fűrészelik. A második vágási tervben a sablont azután külön részekre osztják.


Milyen előnyökkel jár?

Több optimalizálási lehetőség: számos alternatívával számol egyszerre a program. A gépkezelő igénye szerint dönt: a legkevesebb legyen a hulladék vagy a legrövidebb legyen a futási idő, vagy pl. a kezelői beavatkozás (táblák elfordítása és visszahelyezése) legyen a legkevesebb.

Intelligens optimalizálás sablonokkal: a sablonok az intelliDivide alkalmazásban használhatók az alkatrészek tudatos összefogására és meghatározott elrendezésben történő vágására.

Egyértelmű: az optimalizálási eredmény mellett az intelliDivide egyéb fontos paramétereket is rendelkezésre bocsát: például az anyagköltség és a táblára vonatkozó követelmények.

Főbb jellemzők

 • A legjobb eredmény elérése több optimalizálási kritérium használatával
 • A tapio-hoz csatlakoztatott gépek paramétereinek automatikus továbbítása
 • Az anyagigények pontos kiszámítása
 • Konfigurációs nehézségek minimalizálása szoftver és gép közötti kommunikáció által
 • Manuális programozás szükségtelenné válása
 • Állandó adatáramlás: pl.: etikettezéshez, vagy gépek és magasabb rendű rendszerek között (ERP, MES)
 • Alkatrészlisták automatikus átvitele a HOMAG productionManagerből
 • Kalkulálható szoftverköltség havi számlázás, frissítések szükségtelenek, költségcsökkenés az IT-infrastuktúra területén
 • A kiválasztott vágási terv közvetlen átvitele HOMAG gépekre
 • Kombinálható az intelliDivide Nesting-el – két technológia, egy rendszer!

Műszaki adatok

 • Az intelliDivide Cutting egy PC-n vagy laptopon használható böngésző alkalmazás
 • Internet hozzáférés: legalább 5 Mbit / ajánlott 50 Mbit
 • Böngésző alkalmazás: PC-n vagy laptopon való használatra a „Microsoft Edge”, „Google Chrome” vagy „Firefox” böngészők
 • Regisztráció tapio bejelentkezéssel (tapio fiók szükséges, regisztráció a https://www.tapio.one/de/ oldalon)

Kapcsolat
x GINOP