wupEditor/wupWorks/wupClient – Fa és épületszerkezetek

Vissza

wupEditor: A munkaelőkészítés megkönnyítése a faépítészetben

WUP fájlok létrehozása és szerkesztése

A Homag-csoporton belül a faépítészeti és ácsipari gépek gyártására specializálódott WEINMANN márka szoftveres támogatását erősíti a wupEditor.

A fejlesztés lényege, hogy makrók segítségével az alkatrészek gyorsan és egyszerűen, CAD nélkül is legyárthatók a gépen. A CAD által generált WUP- vagy BTL-fájlok olvasásához, grafikus megjelenítéséhez és szerkesztéséhez a wupEditort használhatja a gépkezelő.

Fontos jellemzője az egyszerű felépítés és könnyű használat. A robbantott ábrák segítségével kényelmesen áttekinthetők a rajzok, és gyorsan elemezhetők az adatok. Az alapfunkciók is lehetővé teszik az összetevők professzionális verziójának szerkesztését, a makrók segítségével történő adatállomány létrehozásához. Az igényeknek megfelelően egyedi makrófunkciók létrehozására is lehetőség van. A program fejlesztése folyamatos, így időről időre új verziók jelennek meg új funkciókkal bővítve. Ezekhez a frissítésekhez a felhasználók ingyenesen hozzáférnek.

Előnyök:

 • Gyorsan létrehozhat és bővíthet komponenseket
 • Könnyű adatellenőrzés az átlátható 3D megjelenítéssel
 • Az ismétlődő szerkesztések egyszerűsített bevitele a makrófunkción keresztül
 • Gyors reakciókészség a gyártás során, mivel az alkatrészeket közvetlenül a gépen generálják

A munkaelőkészítés a faépítészetben is nagyon fontos. A wupEditor ezt hivatott segíteni

Ajánlatkérés

Típus: Gépek szoftverei

wupWorks 3: Szoftver készházépítők számára

Adatgenerálás fal-, tető- és födémgyártáshoz

A wupWorks 3-ban a kezelő kiválaszthatja a fal-, tető- vagy födémelemek gyártási adatkészletét, valamint a megmunkálandó burkolati szintet, és elindítja az automatikusan generált CNC-programot, ezzel együtt pedig a megmunkálást. A szerkeszteni kívánt elem 3D-s ábrázolásával a hibák azonnal azonosításra és javításra kerülnek. A megjelenítés könnyen áttekinthető, mivel kijelző a feldolgozás során folyamatosan frissül, így mindig az aktuális feldolgozási helyzet látható. A kezelő mindig tudja, melyik feldolgozási lépés következik. Ha szükséges, további rétegek is megjeleníthetők vagy elrejthetők. A robbantott ábrák szintén segítik áttekinteni a részleteket és ezzel együtt az esetleges hibákat is felismerhetővé teszik.

Program újrabevitelre bármikor lehetőség van, a megmunkálás grafikus előválasztásával. Ennek megfelelően a megmunkálások szükség szerint közvetlenül a gépen aktiválódnak vagy deaktiválódnak. Nagyon fontos szempont manapság a gyorsaság, ami itt összefügg a gyors reagálással, mivel a feldolgozási sorrend közvetlenül a gépen állítható és az igényeknek megfelelően módosítható. A wupWorks 3 szoftverrel a CAD adatok teljesen automatikusan módosíthatók a CNC programokban.
A wupWorks Office program irodai verzióban érhető el az adatállomány előzetes ellenőrzéséhez.

Előnyök:

 • A munkadarabok és a feldolgozás átlátható 3D-s ábrázolása
 • Adatátvitel faépítészeti CAD programokból szabványos WUP interfésszel
 • Teljesen automatikus szerszám hozzárendelés az adott megmunkáláshoz
 • Rövid feldolgozási idők a feldolgozás, a szerszámok és az útvonalak optimalizálásával
 • Ergonomikus, menüvezérelt felhasználói felület

A wupWorks 3 szoftver a készházépítők munkáját támogatja

wupWorks 4: Szoftver a faépítészet számára

Adatgenerálás ácsipari megmunkálóközpontokhoz

A wupWorks 4-ben a kezelő kiválaszthatja az ácsipari gyártási adatkészletet, majd tetszés szerint automatikusan vagy manuálisan optimalizálja az alkatrészeket, és elindítja az automatikusan generált CNC programot a megmunkáláshoz. A gyors és megszakításmentes megmunkálás érdekében szükség esetén alternatív megmunkálási stratégiákat választhatunk ki. Az optimalizálás az alkatrészeket ideális pozícióba állítja, de bármikor lehetővé teszi a kézi beavatkozást. Eközben minden állításkor a háttérben automatikusan generálódnak a CNC adatok. A fájlátvitel a WUP/BTL interfészen keresztül történik.
A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében a maradék darabok is felhasználásra kerülnek, mégpedig szabványos alkatrészekhez, pl. áthidalók, korlátok stb., így minimális lesz a veszteség. Bizonyos előregyártott alkatrészeket, automatikusan kiszűri a rendszer. Program újrabevitelre bármikor lehetőség van, a megmunkálás grafikus előválasztásával. A Szoftver kiterjedt listaszolgáltatást kínál, így számos adat nyerhető a gyártással kapocslatban: faanyag lista, tervezett gyártási ütemezések, alkatrészjegyzék, gyártási előzmények stb. A wupWorks Office program irodai verzióban érhető el az adatállomány előzetes ellenőrzéséhez.

Előnyök:

 • A komponensek gyors kiválasztása az áttekinthető 3D megjelenítésen keresztül
 • A szerszámok teljesen automatikus hozzárendelése az adott feldolgozáshoz
 • Rövid gyártási idők a megmunkálás, a szerszámok és az útvonalak optimalizálásával
 • Ergonomikus és menüvezérelt felhasználói felület

Adatgenerálás ácsipari rendszerekhez a wupWorks 4 segítségével

wupClient: Gyártósor vezérlő interfész a faépítészetben

Gépek központi vezérlése az irodából

A wupClient gyártósor-vezérlés lehetővé teszi a kommunikációt az egyes gépek és a komplett termelési rendszer között. A teljes adatfolyam a CAD-től a megfelelő gép általi feldolgozásig követhető és kontrollálható. A gyártósor vezérlése a gépre telepített wupClienttel kombinálva központilag vezérli a termelési folyamatot. A gépek a megfelelő időben kapják meg a megfelelő információkat, és a kívánt sorrendben készülnek el az elemek, melynek köszönhetően csökken a logisztikai ráfordítás.
A gépre telepített wupClient szoftver teljesen automatikusan megkapja a feldolgozandó elem adatait a gyártósor vezérléstől. A gyártási a folyamatok áttekinthető naplózását is elvégzi. Összességében a wupClient használatával a várakozási és keresgélési idők szinte teljesen elkerülhetők.

Előnyök:             

 • Teljesen automatikus adatállományok kérése a gyártásvezérléstől
 • Szabványos megoldás a gépek gyártásirányítási rendszerekhez való csatlakoztatására
 • A dokumentáció lehetővé teszi a későbbi hibaelemzést

A wupClient komplett gyártósorok esetén is alkalmazható

 

 

Kapcsolat
x GINOP