Kleiberit PUR univerzális kézi ragasztó

Vissza

Segédlet letöltése

A német KLEIBERIT cég 1948 óta foglalkozik megújuló és környezetbarát ragasztástechnológiai termékek gyártásával. Kutatásai és fejlesztései a ragasztóanyaggyártók specialistájává tették, és a 2009-ben megnyitott „KLEIBERIT Technológiai centrum” teret biztosít a vevőkkel történő közös és interaktív megoldáskeresésre. Innovációit a hőre lágyuló ömledékragasztók (EVA és PO), illetve a reaktív poliuretán ragasztók területére koncentrálja.

PUR ragasztórendszerek

Az elmúlt 25 év során a KLEIBERIT a reaktív PUR ragasztórendszerek területén globális trendformálóvá fejlődött, és innovatív termékötleteivel tartós befolyást gyakorolt ​​a piacon.

A reaktív olvadékragasztókat elsősorban ipari ragasztási eljárásokban használják, és rendkívül erős ragasztókötést tesznek lehetővé felhasználóspecifikus feldolgozási folyamatokban. Ezeket a ragasztórendszereket ma már egyre gyakrabban használják a kézműves vállalkozások is. Egyetlen más ragasztórendszer sem kínál ilyen magas fokú testreszabási lehetőséget. Ennek eredményeként a reaktív PUR olvadékragasztók különösen erőteljesen fejlődtek az elmúlt néhány évtizedben, és alkalmazási területük napról napra bővül.

A reaktív PUR olvadékragasztók szilárd anyagok, amelyeket először meg kell olvasztani, majd folyékony állapotban lehet alkalmazni. Ezt egy kétlépcsős – fizikai és kémiai – folyamat követi a kötés felépítésére.

  1. Fizikai folyamat:

A ragasztó felhordása után a ragasztó lehűl, aminek következtében a forró olvadékragasztó megszilárdul, és létrejön egy erős kezdeti kötés.

  1. Vegyi folyamat:

A második lépésben egy kémiai reakció során kikeményedési folyamat zajlik le. A ragasztórendszer reakcióba lép a ragasztandó anyagban lévő, vagy a környezeti levegőben lévő nedvességgel. A végeredmény egy szoros kötéshálót képező elasztomer, amely rendkívül rugalmas és nagy szilárdságú mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, így az anyagokat tartósan összeragasztja. A reakció befejeződése után a ragasztó már nem olvad meg újra.

Ha a ragasztandó anyag erre megfelelő, akkor az olvadékragasztó a szilárd komponenseivel is reakcióba lép. Ekkor nemcsak fizikai kötések jönnek létre, hanem elválaszthatatlan kémiai kötések is atomi szinten. Így alakul ki a legjobb tapadási tulajdonságokkal, víz- és hőmérsékletállósággal rendelkező ragasztás.

Alacsony kibocsátású reaktív PUR ragasztók (Micro Emission):

Az elmúlt években jelentősen megnőtt az alacsony károsanyag-kibocsátású ragasztórendszerek iránti kereslet. Az ME ragasztókkal nagyon könnyű belépni a reaktív olvadékragasztók használatának világába. A veszélyes anyagok küszöbérték alatti jelenléte ugyanazokat a felhasználási lehetőségeket biztosítja mint az EVA vagy a PO ragasztóanyagok, és nem kell különleges infrastruktúrát kiépíteni használatukhoz (pl. elszívó berendezések). A ragasztási tulajdonságai pedig szinte megegyeznek a standard (nem Micro Emission) PUR olvadékragasztókkal, míg az ME ragasztók környezetbarátabb és biztonságosabb gyártási folyamatokat tesznek lehetővé.

A KLEIBERIT fejlesztő vegyészei évek óta gyártanak alacsony emissziós olvadékragasztókat a bútoripar számára is, ezen belül az élanyagok felragasztásához.

LIGNOMAT szerepe a ragasztóanyagok forgalmazásában

Az élzárástechnikában használatos EVA és PUR ragasztóanyagokból Lignomat Kft raktárában megtalálhatóak és azonnal lehívhatóak azok a termékek, melyekről Vevőink hosszú használati idő után nagyon jó véleménnyel vannak.

A KLEIBERIT ragasztóanyagok a saját kategóriájukban kimagasló műszaki tartalommal rendelkeznek (pl. nincs szálhúzás, kis felhordási mennyiségekkel tökéletes kezdeti szilárdság érhető el, stb.), így a használatuk során költséghatékony és komfortos technológiát tesznek lehetővé.

Ajánlatkérés

Típus: Ragasztók élzáráshoz

501.0 PUR 20 perces univerzális kézi ragasztó

Szín: Barna

ME: 500 g/tubus

Csomagolás: 12 db tubus/karton = 6 kg

Leírás: Egy komponensű nagy szilárdságú D4 vízálló ragasztó.

Technológiai paraméterek:

  • Nyitott idő: kb. 20-25 perc (~ 20 oC és 50% relatív páratartalom mellett).
  • Kötésidő: kb. 2-3 óra a további megmunkálásokig, 24 óra a teljes kötésig.

Előnyök:

  • Egy komponensű, nincs fazékidő probléma.
  • Egyszerű felhasználás, önzáró tubusfedél.

Műszaki adatlap (DE)
Biztonsági adatlap (DE)

Kapcsolat
x GINOP