KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Homag SPRAYTEQ S-100 festőautomata

Ajánlatkérés
Homag SPRAYTEQ S-100 festőautomata

Termék neve: Homag SPRAYTEQ S-100 festőautomata

Típus: Felületkezelés

Márka: Homag

Leírás

A felületkezelés automatizálása

A trendek gyakran változnak, de a minőség iránti elvárás mindig állandó. Hasonlóan stabil a szerepe a felületkezelésnek, hiszen ha a felületek, színek változnak is, a festésre, lakkozásra mindig van igény, a bútor- és épületasztalos ipar területén egyaránt. ♦︎  Éppen ezért a felületkezelésbe invesztálni rövid ill. hosszú távon is megéri. Főleg, ha olyan rendszert választunk, amely rugalmasan igazítható a különféle igényekhez és követi a jövő változásait.

Igaz, hogy az elmúlt időszakban számos új anyag, felület és struktúra jelent meg, amelyek kiemelt szerepet kaptak, ám a festett, lakkozott felületek mellett számos ismérv szól. Így például a forma és méretek nem szabhatnak korlátokat, színek és fényesség tekintetében pedig határtalanok a lehetőségek.  Lapalkatrészek esetén nincs szükség élzárásra, de említhetnénk itt azon anyagok sokaságát, amelyek felületkezeléssel érik el igazi értéküket. Persze ehhez kiváló minőséget kell produkálni, gazdaságosan és megfelelő kapacitással. Itt kapcsolódnak be a témába a Homag lakkozó rendszerei, melyek közül most azt a szériát emeljük ki, amely minden tekintetben megfelel a mai igényeknek: ez a SPRAYTEQ S-100 széria. Kifejlesztésénél arra törekedtek, hogy segítéségével a kis- és középüzem is lehetőséget kapjanak az automata felületkezelés bevezetésére.

Mit kínál a SPRAYTEQ S-100 széria?

Röviden összefoglalva akár 2400 lakkozott alkatrész műszakonként, egyetlen kezelővel. Egyszerű, rugalmas, megbízható festés, kis munkaterületen. Lényegében egy önálló, automata egység, amely a megfelelő opciókkal felszerelve a munkadarab transzportot is automatizálja.

Egyszemélyes kezelés a munkadarabot tartó tálcák révén, amelyeket a berendezés automatikusan mozgat
 
Kézi adagolás esetén a vákuumszalagon elhelyezett, egyutas papírszalagra kerülnek az alkatrészek
 
A SPRAYTEQ S-100 szóróautomata vizes- és oldószeres lakkok ill. festékek felhordására egyaránt használható. Bármilyen lapalkatrész felületkezelésére alkalmas, a mart, festett bútorajtóktól kezdve a lakkozott tömörfa lépcsőlapokig. Az alkatrészeket vákuumos előtoló szalag viszi előre, felettük a szánon futó automata szóróegység, 4 lakkpisztollyal. Rendkívül kompakt gép, az opcióként kérhető be- és kiadagoló egységek nélkül mindössze 14 m2 a helyszükséglete. A precíziós alkatrészfelismerés lehetőséget ad a pisztolyok pontos vezérlésére, ami a lehető legjobb festék megtakarítást eredményez.

A gépház nagyméretű üvegezésének köszönhetően a folyamatok jól nyomon követhetők, de ugyanilyen átláthatók és hozzáférhetőek a belső egységek is, ami egyszerűvé teszi a tisztítást, karbantartást és a szűrőcserét. A pisztolytartó egységen lévő gyorscsatlakozók biztosítják a színek közötti gyors váltást.

A tartókonzolon elhelyezett szórófejek könnyedén cserélhetők
 
Nagy mennyiségek, magas minőségben

Ehhez gyakran egyedi igényekre szabott megoldásokat kell tervezni, és nem merülhet ki a technológia a felhordásban. Éppúgy szempont az anyagmozgatás vagy a be- és kirakodás. A Homag a SPRAYTEQ S-100-at többféle összeállításban kínálja, közülük most hármat mutatunk be.

Alapverzió
Az automatizálás ezen formájában az alkatrészek nem közvetlenül a papírszalagra kerülnek, hanem egy tálcára, amelyen több alkatrész helyezhető el. Ezek a tálcák az opcióként elérhető hordozókocsi polcain sorakoznak, majd innen kerülnek a gépre. A beadagolt tálcát a gép szállítószalagja először átviszi a túloldalra, majd elindul visszafelé, ekkor történik meg a szórás. A tálca ismét az adagoló oldalra érkezik vissza, de már felületkezelt alkatrészekkel, majd ismét visszakerül a hordozókocsira.
Teljesen automatikusan történik a felületkezelés mindaddig, amíg az összes etázson lévő tálca végig nem ér a gépen. 


Kétoldalas funkció
Ebben a felépítésben két hordozókocsi szolgálja ki a gépet. Egy dolgozós kezelésre alkalmas, megszakítás nélküli folyamatos működéssel, mivel a kocsik a folyamat közben cserélhetők. Az előző felépítéshez képest dupla annyi alkatrész felületkezelésére alkalmas, beavatkozás nélkül.


2x2
Maximális termelékenység érhető el oldalanként két-két hordozókocsival. Folyamatos üzemben haladnak a tálcák előre, így nincs semmiféle üresjárat. A hordozókocsik a folyamat közben cserélhetők, így az ebből adódó holtidők is megszűnnek.Funkciók, melyek megérik

Ha valaki sokféle területre dolgozik, mint például bútorgyártás, belsőépítészet, ablakgyártás, előnyösen ki tudja használni az opciós lehetőségeket. Sokszor ezek az opciók teszik hatékonnyá, gazdaságossá a folyamatokat. Ilyen például a kis mennyiségű festés. Egy kis méretű, 2 literes tartály megoldja ezt a problémát: a szóróegységre van felszerelve, és közvetlenül a pisztolyhoz van csatlakoztatva. Így, ha néhány alkatrészt kell csak felületkezelni, takarékosan válthatunk  a színek között. Szintén a különböző színek közötti gyors váltást segítik a kiegészítő színkörök. Így akár 4 szín is alkalmazható egyszerre a gépen. Az opcióként beépített szellőztetőegység optimalizálja a levegőeloszlást és a légáramlást a szórókabin belsejében, és kiegészítő szűrőkkel gondoskodik a levegő tisztaságáról a szórástérben.

2 literes, gyorcserés tartály segít, ha kis mennyiségben, többféle színben kell festeni. 
 
Rendszerben gondolkozva

A Homag, stratégiai parnerével a Makorral karöltve komplett rendszereket kínál, így könnyen bővíthető a technológia. A rendszer további elemei:
- UV szárító
- többetázsos szárító
-  folyamatos ütemű szalagos szárító
- szállítókocsik a be- és kiadagoláshoz
- komplett technológiai sorok
- speciális gépek profilozott lécek felületkezelésére
- ajtó/ablakfríz felületezelő berendezések

A működéséről készült videó:

 
 

Ajánlatkérés
REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Kleiberit ragasztók az élzárásban

Legyen szó EVA vagy PUR ragasztási technológiáról, a Kleiberit minden élzárógéphez kínál megfelelő ragasztót. Tovább...

Ingyenesen meghosszabbított garancia

A HOMAG „Protection Plus” kampánya keretében a garanciaidő ingyenesen meghosszabításra kerül a promócióban szereplő gépekre (*). A garancia 12 hónapról 24 hónapra, vagy maximum 5.000 üzemórára kerül kiterjesztésre (**). Tovább...

A HOMAG élmény a LIGNA-n a Lignomattal közösen

Májusban újra itt az idő egy neves kiállítás megtekintéséhez. A „Sharing passion - A szenvedély megosztása” mottó alatt a legújabb technológiákat és gépkoncepciókat mutatjuk be a Lignán. De mi köze van a szenvedélynek a HOMAG új megoldásaihoz? Minden. Tovább...

Egyedül fűrészel

Alfred Baumgartner asztalosműhelyében a HOMAG SAWTEQ B-300 flexTec robotfűrész önállóan dolgozik, így kezelőre nincs is szükség. Tovább...

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...