KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

DRILLTEQ V-500 függőleges CNC megmunkáló központ

Ajánlatkérés
DRILLTEQ V-500 függőleges CNC megmunkáló központ

Termék neve: DRILLTEQ V-500 függőleges CNC megmunkáló központ

Típus: CNC fúrógépek

Márka: Homag

LeírásFüggőleges CNC technika számos előnnyel


A DRILLTEQ V-500 korpusz-összeépítő CNC elődje révén (BHX 200) már régóta ismert a piacon, számos elégedett felhasználó napi munkáját teszi gyorsabbá, egyszerűbbé. A függőleges elrendezés számos előnyt tartogat, köztük legkézenfekvőbb a kis helyigény, mindössze 10 m2. Ennyi hely még a legkisebb üzemben is rendelkezésre áll. De legalább ilyen jelentőségű a rögzítés egyszerűsége, hiszen  nincs szükség vákuumpapucsokra vagy egyéb rögzítőelemekre.  A vákuum nélküli rögzítés rendkívül hatékonyan, kis energia ráfordítással üzemeltethető.

A gépet speciálisan lapalkatrészek megmunkálására tervezték, ezen belül is arra a műveletre, ami ezen a területen legtöbbet előfordul, vagyis a fúrásra. Konfigurációtól függően 25 vagy 36 külön-külön előhívható fúrótengely található az alapgépen. Emellett az alapfelszereltség része egy 10 kW-os marótengely és egy 125 mm átmérőjű nútfűrész. A 4-szeres szerszámtárban további szerszámoknak is van hely, így például pántfúrónak vagy tárcsás marónak a ClamexP-hez. A fúrószerszámok cseréjéről szabadalmaztatott gyorscsere rendszer gondoskodik.

Rugalmas megmunkálási tartomány

A gép kiválóan alkalmazkodik a változatos alkatrész méretekhez. 50 mm széles a legkisebb megmunkálható alkatrész, míg a legszélesebb átereszthető tábla 1250 mm. X-irányban fogaskerék-fogasléc meghajtás biztosítja a pontos megvezetést. Az alkatrészeket megfogócsipeszek rögzítik, amelyek vákuum szükséglet nélkül működnek.

Már tipliz is

Opcióként köldökcsapozó egységgel is felszerelhető mindkét gépkonfiguráció, amely további munka és időspórolást jelent. A köldökcsap elhelyezése vízszintes irányban történik, előre definiált pozíciókban nagy pontossággal.  A beillesztést megkönnyíti az alacsony viszkozitású ragasztó használata. 8 x 30 mm, 8 x 35 mm vagy 8 x 40 mm méretű köldökcsapok alkalmazása egyaránt lehetséges.

Opció: folyamatoptimalizálás

Hosszfüggő megmunkálás X-irányban:
A furatok alkatrészmérettől függő automatikus pozícionálása a következőképpen történik: Először X-irányú mozgással az alkatrész méretének pontos mérése, majd a megadott tűrések betartásával automatikus korrekció. Ezáltal a furatok mindig pontos helyre kerülnek.

Folyamatok biztonsága:
Egy érzékelő technológia megvizsgálja az alkatrész méreteit X és Y irányban. Ha a megadott tűrésértéknél nagyobb eltérés mutatkozik, akkor az aktuális folyamat leáll és a kezelő üzenetet kap a hiba kijavítására.

Folyamatok automatizálása:
A vonalkód olvasó rendszercsomag tartalmazza a szoftvert és a vonalkód olvasót, amely a vonalkódot és a QR kódot egyaránt támogatja. A technológia alkalmazásával minden alkatrész egyértelműen beazonosíthatóvá válik. Nem fordulhat elő alkatrészek véletlen cseréje miatti hibás fúrás, hiszen a vonalkód olvasó mindig azt az alkatrészt olvassa be, amelyiken az adott megmunkálás következik.  Ezzel lényegesen gyorsul a munka és a hibák lehetősége is minimalizálódik. Opcióként visszavezető egység is felszerelhető, vagy a teljes automatizálás jegyében akár robottal is támogatható a rendszer, amely a beadagolási és elszedési feladatokat önállóan ellátja.

Szoftver: így teljes a rendszer

Több, mint 30.000-szer telepített szoftverrel a woodWOP a világ egyik legelterjedtebb CNC programozási rendszerét nyújtja. Működése gyors és átlátható az egyszerű, közvetlen navigáció révén. A változók lehetővé teszik, hogy bármilyen munkához rugalmasan alkalmazkodjon. A megmunkálás 3D grafikájával nagyobb programozási biztonság érhető el. A funkciógombok segítségével a gép egyszerűen vezérelhető.
Kiegészítőként további hasznos szoftverekkel vértezhető fel a rendszer. Ilyen például a woodWOP hálózati licenc, a woodAssembler térbeli vizualizációs program, vagy a 3D CNC szimulátor. Emellett, mint számos más Homag gép, a DRILLTEQ V-500 is a „tapio” felhő alapú alkalmazás fogadására alkalmas.

A gép közvetlen kezelése a powerTouch kijelzőn egyszerű, átlátható, mégis minden olyan részletet tartalmaz, amely a munkához szükséges. Sőt itt már a 2. generációs változatról beszélünk, amely gyorsabb, kényelmesebb és a tapasztalatok szerint 30%-kal több időt spórol. 
DRILLTEQ V-500 


25 fúróorsós konfiguráció


36 fúróorsós konfiguráció


Vízszintes dűbel-elhelyezés teljesítőképes technológiával


Szabadalmaztatott rendszer gondoskodik a fúrószárak gyors cseréjéről


A DRILLTEQ V-500 CNC fúrógép működés közben:

Ajánlatkérés
REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...

Ingyenes workshop Szombathelyen

Szoftveres gyártás támogatás a faiparban - nem csak Homag gépekhez. Tovább...

Nem fárad el

Még az automata lapraktár, az emelőasztalok és a vákuumos emelők esetében is fárasztó feladat marad a táblafelosztás, különösen, ha szűk az időkeret. A sulzfeldi Mayer Innenarchitektur & Möbelmanufaktur ezért ezt a munkát egy robotra bízza. Tovább...

Élzárás extrákkal

Az áttekinthető és teljes körű élanyag kezelés nem probléma az élzáró menedzsmenttel. A ZB Holzsysteme GmbH megmutatja hogyan. Tovább...

Makor felületkezelési rendszer

A Lignomat Kft. által szállított és beüzemelt Makor gép sikeresen munkába állt a Pfiffer Bútor Mór Kft.-nél Tovább...