KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

woodCAD|CAM szoftver

Ajánlatkérés
woodCAD|CAM szoftver

Termék neve: woodCAD|CAM szoftver

Típus: Szoftver

Márka: Homag

Leírás

3D tervből kész bútor

 

Átfogó szoftver a bútoripar és belsőépítészet számára

A piac egyidejűleg csúcsminőséget, egyedi tervezést, ugyanakkor rövid szállítási határidőt vár el. Kizárólag azok a cégek maradhatnak az élmezőnyben, amelyek ezt a nagyfokú rugalmasságot képesek nyújtani. 

Egy bútoripari cég számára a gyártás fogalma megannyi különböző részfolyamatot takar, a látványtervezéstől, ajánlatadástól kezdve az előkészítésen át egészen a konkrét megmunkálásig. Ezeket a folyamatokat kapcsolja össze a Homag átfogó szoftvere, a woodCADCAM.

A felhasználóbarát kezelőfelület a nagyszériás gyártásban éppúgy megkönnyíti a munkát, mint az egyedi belsőépítészeti kihívások megoldásában.

A fotorealisztikus prezentációs lehetőség megteremtésével pedig az értékesítésben is fontos szerepet játszik. 
A rendszer képes különböző egységekkel és szerszámkészlettel felszerelt összetett CNC gépek irányítására is; a táblafelosztástól egészen az 5 tengelyes CNC megmunkálásig. Intelligens funkciói révén az alkatrészeket minden tervezési és megmunkálási részlettel együtt a megfelelő gyártási útvonalon automatikusan a megmunkáló gépekhez irányítja. A tervezési adatokból automatikusan létrehozhatók a gyártmánytervek, melyek a HOMAG Csoport szoftver moduljaival (woodWOP, woodNEST, Cut Rite) maradéktalanul kompatibilisek és közvetlenül továbbíthatók a megmunkáló gépekhez.​
 

Előnyök:

 • Akár 70%-os időmegtakarítás az előkészítő munkákban, a gyártási dokumentumok és a CNC adatok automatikus előállítása révén
 • Az eladás támogatása: fotorealisztikus bemutatók, kalkulációs és árajánlat-készítési lehetőség
 • Szakmaspecifikus CAD-rendszer, a bútor és belsőépítészet számára
 • Parametrikus konstrukciók előállítása
 • Elérhető, nagy elemszámú vasalatkönyvtár
 
Technikai újdonságok
 • 3D program belsőépítészethez
 • belső tér / helyiség tervezése
 • tervezés-támogatott árkalkuláció
 • Parametrikus korpuszelemek gyors létrehozása, AutoCAD alapokon
 • Bonyolult elemek elkészítése az elöl és oldalnézetek kombinálásával
 • Innovatív vasalat-technológia: a jól rendszerezett vasalat-adatbázis, egyszerű kiválasztást biztosít. További könnyebbség, hogy a vasalat beépítési paraméterei (furatok, bemarások stb.) automatikusan továbbítódnak a megmunkálógépek felé.
 • Automatikus alkatrészjegyzék lehívás (méretezett alkatrészrajzok)
 • szerelvény-csatlakoztatási funkció
 • alapadatok és katalógusok kezelése
 • Az asszociatív szoftverkörnyezet lehetővé teszi az előre elkészített rajzok automatikus frissítését, ha később a 3D-s modellben változtatás történik
 • CNC adatok generálása a DXF, DWG formátumokból, melyekhez automatikusan hozzárendelhetők a megmunkáló szerszámok
 • Gyártási listák készítése a vasalatok kigyűjtéséhez, szabászathoz és összeszereléshez
 • széles körű felhasználási lehetőségek a CNC-gyártás során (vonalkód-rendszer, vágásoptimalizálás és táblafelosztás, automatizált CNC programozás)
 • e-kereskedelem
 • web-alapú internetes felület a kereskedelmi, rendelési folyamatok kezelésére
 • kompatibilitás vállalat- és/vagy termelésirányítási rendszerekkel


Lényegében itt egy összetett, a bútorgyártás és értékesítés minden folyamatára kiterjedő és optimális megoldást biztosító szoftverről van szó, amelynél nincs szükség többszörös bevitelre. Mit is értünk ez alatt?

Minden a 3D-s tervezéssel indul, erre épülnek a további folyamatok, innen generálhatók a további adatok. Nincs szükség másik szoftverre, ahol esetleg az adatok újra bevitelét kell elvégeznünk, pl. a gyártmánytervek elkészítésére, vagy az adatok megmunkálógépek felé történő átadására. A woodCADCAM esetében a 3D-s tervből kiindulva, azt tovább építve elhelyezhetők a vasalatok a bútorban, kialakíthatók a szerkezeti kötések, ahonnan gombnyomásra generálódnak a gyártási dokumentációk és a megmunkálógépek által értelmezhető megmunkálási adatok. Ezáltal a gépkezelőnek sincs más dolga, mint elindítani a megmunkálási programot.Másik irányban elindulva, az értékesítés is ugyanezen adatokra épül. A 3D tervből fotorealisztikus kép generálható, megteremtve a prezentációs lehetőségeket és természetesen nem hiányozhat az árajánlat készítő modul sem. Az alkatrészjegyzékek lekérésével az alapanyag rendelés is megkönnyíthető és ha a későbbiekben bármikor újra szükség lenne egy pótalkatrészre, vagy kiegészítésre, az adatbázisban a  gyártási dokumentáció elektronikusan tárolható, visszakereshető, és bármikor utángyártható. A teljes automatizálás lehetősége mellett mégis bármelyik folyamat manuálisan is könnyen nyomon követhető, méretezett alkatrészjegyzékek, robbantott ábrák, nézeti rajzok stb. lekérésével.

Elérhető a szoftverhez teljes vasalat adatbázis, amelyből egyszerűen kiválaszthatjuk a szükséges vasalatokat, amelyek megjelennek a vonalas rajzokon és a szerelési rajzokon egyaránt.

A szoftver összhangban működik a termelésben működő megmunkálógépekkel, így a táblafelosztó, az élzáró, és a CNC megmunkálőközpontok számára egyaránt értelmezhető adatokat szolgáltat.
Felépíthetünk benne komplett gyártmány adatbázist, amelyből a bútorelemek egyszerűen kiválaszthatók átméretezhetők, de teljesen egyedi formák, konstrukciók tervezésére is lehetőséget teremt. Kicsit továbblépve a woodCADCAM az internetes bútorértékesítés alapjait is megteremti, amely a jövőben egyre inkább előtérbe kerül.
 

 

 

Videók:
 

 

tervezés alapmodullal:
 

5 tengelyes megmunkálás (extra modul):Ajánlatkérés
REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...

Ingyenes workshop Szombathelyen

Szoftveres gyártás támogatás a faiparban - nem csak Homag gépekhez. Tovább...

Nem fárad el

Még az automata lapraktár, az emelőasztalok és a vákuumos emelők esetében is fárasztó feladat marad a táblafelosztás, különösen, ha szűk az időkeret. A sulzfeldi Mayer Innenarchitektur & Möbelmanufaktur ezért ezt a munkát egy robotra bízza. Tovább...

Élzárás extrákkal

Az áttekinthető és teljes körű élanyag kezelés nem probléma az élzáró menedzsmenttel. A ZB Holzsysteme GmbH megmutatja hogyan. Tovább...

Makor felületkezelési rendszer

A Lignomat Kft. által szállított és beüzemelt Makor gép sikeresen munkába állt a Pfiffer Bútor Mór Kft.-nél Tovább...