KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Önt is várjuk a WEINMANN Treff-en


Németország, St.Johann-Lonsingen, 2021. november 17-19., 9:00-17:00 óráig

Idén novemberben ismét házivásárra invitálja ügyfeleit a faépítészeti és készházgyártó gépek világhírű gyártója, a Weinmann. Az elmúlt években elmaradt személyes találkozók varázsát nehéz pótolni, a vállalat ezért nagy örömmel várja, hogy ismét üdvözölhesse a vásárló és érdeklődő partnereit személyesen, a németországi St.Johann-Lonsingen-ben található gyárában.

A Weinmann Treff már jó ideje a faépítészet és az ácsipar egyik fontos szakmai találkozóhelye, ahol sokféle lehetőség áll rendelkezésére a személyes kapcsolattartásra és tapasztalatcserére. 
Jöjjön el Ön is és ismerje meg élőben a faépítés új trendjeit és fejlesztéseit! Az alábbiakban rövid ízelítőt adunk a bemutatásra kerülő faépítészeti megoldásokból:
 

Összeszerelő asztalok – univerzálisan alkalmazhatók

Az összeszerelő asztalokon egyszerűen és nagy pontossággal állíthatunk össze favázas falelemeket. Univerzálisan alkalmazhatók fal-, tető-, mennyezet- és oromzatelemek gyártására. Az emelt szintű előregyártás és a folyamatosan magas minőség növeli a favázas elemek gyártásának hatékonyságát. A Weinmann Treff-en a szerelőasztalok különböző változatai tekinthetők meg. Közülük kiemelhető a BUILDTEQ A-500 összeszerelő asztal, amely a készházgyártók univerzális eszköze. Szintén bemutatásra kerül a BUILDTEQ A-300 saját készítésű összeszerelőasztal. A gyár leszállítja a technológiát és a szerelési útmutatókat, amelyből a készházgyártó összeállíthatja a saját asztalát.
 

Újdonság: Teljesen automatikus tábla elhelyezés robot segítségével

A Treff-en egy rugalmas, önállóan működő gyártóegységet mutatnak be integrált robottal. A technológia nemcsak hatékony gyártást kínál, hanem maximális rendelkezésre állást és megbízhatóságot is. A táblákat különböző méretekben rakatokban tárolják, amelyeket a robot teljesen automatikusan felemel, a helyére illeszt és rögzít, mindezt nagy pontossággal. A teljes folyamat, a táblák felvételétől a beállításáig és rögzítésig, mindössze 30 másodpercet vesz igénybe.


 

Sokoldalú faépítészet - befektetés a jövőbe

Fűrészelés, marás, fúrás, tűzés, szegezés, csavarozás, szigetelés - és ez még nem minden. A multifunkciós CNC megmunkálóközpontok igazán sokoldalúak és egyedileg bővíthetők. Az elvárt teljesítménytől függően különböző változatok állnak rendelkezésre. Ezek a gépek az alapanyagok és alkatrészek széles választékát teljesen automatikusan dolgozzák fel. Élőben bemutatott típusok:

WALLTEQ M-120 ácsipari és készházgyártó CNC megmunkálóközpont: tökéletes belépő szintű megoldás kis és közepes ácsipari vállalkozások számára. A tűző vagy szegező adapterekkel és egy maróegységgel felszerelve automatikus megmunkálásra képes.WALLTEQ M-380 multifunkcionális ácsipari CNC megmunkálóközpont: egyénileg konfigurálható, sokféle megmunkálási lehetőséggel. A 16 egység számára helyet biztosító gép a különböző típusú megmunkálások sokaságát képes elvégezni.

WALLTEQ M-300 InstaFill multifunkcionális ácsipari CNC megmunkálóközpont: fal-, tető- és mennyezeti elemek tiszta hőszigetelésére alkalmas. A hőszigetelő anyag befecskendező egység biztosítja a szigetelés rekeszenkénti optimális és egyenletes sűrűségeloszlását. A precíz technika révén jelentősen csökken a por expozíciója munka közben.

WALLTEQ M-380 innoFill multifunkcionális ácsipari CNC megmunkálóközpont: teljesen automatikus összeépítés, hőszigetelés behelyezés, megmunkálás egyetlen géppel.FastenerSwitch rögzítőegység gyorscsere rendszer: teljesen automatikus váltás a szegező és kapcsozó berendezések között. 

BEAMTEQ B-660 ácsipari CNC: alkatrészek megmunkálása, fakötések elkészítése az anyag mind a 6 lapján.
 

Digitális eszközök - praktikus segítség a gyártáshoz

Újdonság: materialAssist transport: Egy alkalmazás az egyszerűsített logisztikához. A Weinmann szoftver és a gyártásvezérlő központ kombinációja aktuális adatokat szolgáltat a készletekről, és felismeri a gyártási folyamat anyagigényét. Ez azt jelenti, hogy a logisztika felelős munkatársa naprakész információkat kap az alapanyag készletekről, így megfelelő időben tudja biztosítani a szükséges anyagokat.
 

Nem csupán gépek

A rendezvényen a gép és technológiai újdonságok bemutatása mellett nagy figyelem fordítódik a személyes eszmecserékre, a felmerülő kérdések és problémák megválaszolására. Ide kapcsolódva felvilágosítást kaphatnak a résztvevők a Weinmann gépek és szoftverek kezelését segítő oktatásokról, képzésekről. A Schuler Consulting, a menedzsment tanácsadó cég szolgáltatásairól is többet megtudhatnak élőben, amely több mint 60 éve látja el tanácsokkal ügyfeleit a nemzetközi fa- és bútoriparban.

Még egy fontos téma, amely felmerül majd a rendezvényen, a szervíz. A Weinmann hozzáértő és megbízható partnerként szervizelési szempontból is támogatja ügyfeleit, az alkatrészkezeléstől az ellenőrzéseken és karbantartásokon át a távoli szerviz- vagy korszerűsítési ajánlatokig. 
 

Kiemelt témák a faépítészetben

A Weinmann Treff-en a szakértők érdekes előadásokat tartanak majd olyan aktuális trendtémákról, mint például a többszintes és moduláris építési megoldások, vagy a építőipar digitalizálási lehetőségei. Ez utóbbi témában a termelés automatizálásának gyakorlati példái is megjelennek.
 

Kísérő kiállítás

A helyszínen megrendezett kísérő kiállításon az érdeklődők eszmecserét folytathatnak a CAD -rendszerek, rögzítéstechnikai eszközök, szigeteléstechnológia és szerszámok területén tevékenykedő gyártókkal, akik szintén képviseltetik magukat a rendezvényen.

Tudjon meg többet mindezekről a Weinmann Treff -en!

 
Weinmann Treff
Dátum: 2021. november 17-19, naponta 9 és 17 óra között
Helyszín: 72813 St. Johann-Lonsingen
(Faépítészeti est: szerdán és csütörtökön 17 és 19 óra között.)
Biztonsági intézkedések
A szervező a 3 napos rendezvény során teljes mértékben biztosítja a higiéniai és biztonsági szabályok betartását. A rendezvényre való belépés csak a három feltétel egyikének teljesülésével lehetséges („oltva, gyógyítva vagy naponta tesztelve”). Ha valakinek ezek egyike sincs, annak sem kell aggódnia, ugyanis a Sars-Cov-2 gyors teszt elvégzése a helyszínen biztosított minden látogató számára.


 

A Lignomat Kft. részéről továbbra is segítünk az érdeklődőknek az utazés és a szállás megszervezésében. Keressenek minket bizalommal a  következő elérhetőségeken:
Tel.: (+36) 94 900-050
Email: office [kukac] lignomat.hu

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

​Cél a jövőbeni növekedés

A németországi Kreutner & Schmälzlin Holzbau GmbH az automatizálás fokozatos bevezetése mellett döntött, ezért fektetett egy WALLTEQ M-120-ba. A WEINMANN rendszernek köszönhetően a cég növelni tudta kapacitását, és egyre nagyobb számban épít többszintes társasházakat. Tovább...

Altendorf standard a munkabiztonságban

Az Altendorf legutóbbi fejlesztése, a HAND GUARD a világ első biztonsági rendszere formatizáló körfűrészgépeken, amely megkapta a GS megjelölést. Tovább...

A Homag élőben a Holz-Handwerken

Idén július 12-15. között ismét megnyitja kapuit a nürnbergi Holz-Handwerk kiállítás, amelynek oszlopos tagjaként a Homag-csoport is várja látogatóit. Tovább...

HOMAG élzárók 60 éve

Születésnapot ünnepel a HOMAG csoport, mégpedig a 60. évfordulóját annak, hogy a németországi Schopflochban elkészült az első „meleg-hideg” eljárást alkalmazó folyamatos élzárógép, ami egyedülállónak számított a piacon. Tovább...

Túl magas faárak: Ismét előnyben a vázszerkezetek?

Az elmúlt év folytatódik – legalábbis ami a felfelé kúszó árakat illeti. Bár ez enyhe kifejezés, inkább hirtelen nagymértékű emelésekről beszélhetünk, amelyek lassan szokássá válnak a fa- és építőiparban. Mit lehet tenni, ha a fa 40%-kal drágul? 40%-kal kevesebbet kell felhasználni házanként. Tovább...