KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Élzárás extrákkal

Az áttekinthető és teljes körű élanyag kezelés nem probléma az élzáró menedzsmenttel. A ZB Holzsysteme GmbH megmutatja hogyan. – „A HOMAG élzáró-asszisztense volt a legjobb befektetésem az elmúlt két évben.” - vélekedik Manuel zum Buttel, a cég ügyvezető igazgatója.

Az észak-németországi Rastede-ben működö ZB Holzsysteme GmbH bútorok és komplett belsőépítészeti projektek kivitelezésére specializálódott. Ügyfelei között ipari vállalatok, tervezőirodák, valamint céges és magán ügyfelek egyaránt megtalálhatók. A hét fős csapattal nemcsak a prémium minőséget képviseli, hanem a legmodernebb technológiát is, a HOMAG gépeivel és digitális termékeivel.


A ZB Holzsysteme a HOMAG gépeire és digitális megoldásaira támaszkodik


Legyen szó CNC-ről (CENTATEQ), táblafelosztó fűrészről (SAWTEQ B-300), élzáróról (EDGETEQ) vagy automata lapraktárról (STORETEQ S-200), az asztalosműhelyben elsősorban a HOMAG gépeivel dolgoznak. A gépek nemcsak a mindennapi munkát teszik hatékonyabbá, hanem a digitális termékek használata a gyártási folyamatokat is jelentősen megkönnyíti. Manuel zum Buttel ügyvezető és csapata a HOMAG élzáró asszisztensére támaszkodik. Az élanyag menedzser áttekintést nyújt a élzárókról és azok készletével kapcsolatos összes adatról. A megfelelő élanyag gyors és egyszerű megtalálása hosszas keresgélés nélkül – pontosan ezt akarta az ügyvezető. Azonnal világossá vált számára, hogy a HOMAG élzáró asszisztense a megfelelő digitális megoldás erre.

Az élzáró tároló, amelyben minden tekercsnek megvan a maga helye...
...és mindig rögtön kéznél van!


Korlátlan élanyag kezelés


Manuel zum Buttel asztalosműhelyében bizonyításra került, hogy az élanyag-asszisztens nagy mennyiségű élanyagot is gond nélkül kezel. A tekintélyes tároló állványban több, mint 1000 különböző élzárót raktároznak, amelyeknek a teljes hossza meghaladja a 32 000 folyómétert. -„ Az élzáró-asszisztens bevezetése óta ezeknek a mennyiségeknek a kezelése már nem jelent problémát. Mindig van rálátásunk, mindig tudjuk, hogy melyik élzáró hol van, és mennyi készletünk van még.” – mondja Manuel zum Buttel.


A káosz a műhelyben már csak történelem


Az élzáró-asszisztens részét képező materialManager alkalmazásban minden információ, például a termékkód, a dekorkód, a gyártó és egyéb információk központilag kezelhetők. Ez lehetővé teszi az állandó raktári áttekintést minden alkalmazott számára már a munka előkészítése során. A gyártásban a gép mellett lévő tároló állvány időt és helyet takarít meg, és a tekercsek gyors cseréje többé nem jelent kihívást. 

Az állványhoz rögzített táblagép és hozzá csatlakoztatott szkenner biztosítja, hogy a betárolási és visszakeresési folyamat gyors és egyszerű legyen. A munkát követően a tekercs visszakerül a raktárba, a fogyás pedig beírásra kerül a materialAssist alkalmazásba, amely automatikusan kiszámolja a fennmaradó hosszúságot.

Az élzáró tekercsek tárolása egyszerű, áttekinthető és időtakarékos a digitális materialAssist segítségével.


A digitális termékek egyedileg bővíthetők


A ZB Holzsysteme munkatársai megtalálták a módját a fennmaradó hossz meghatározásának: - „Speciális QR-kódokat hoztunk létre, amelyeket a szkennerünkkel beolvasunk, és amelyeket a materialAssist-hoz is használunk, így még gyorsabban tudjuk nyomon követni a megmaradó élanyag mennyiségeket.” - számol be a gyakornokként dolgozó kolléganő.

 A ZB Holzsysteme vidám csapata


Még több digitalizálás


Nem csak az élzáró asszisztens találta meg a helyét a ZB Holzsysteme műhelyében, hanem más alkalmazások és digitális asszisztensek is, mint például a „digitális megrendelési mappa” illetve a „productionManager” alkalmazás. A ZB Holzsysteme a productionManager bevezetésével véget vetett a papírmunkának. A „digitális megrendelési mappa” a gyártáshoz szükséges minden adatot összesíti, számos papír alapú dokumentumot kiváltva ezzel. - „Mindig is szerettem volna, hogy tisztában legyek a rendelések aktuális állapotával, vagyis pontosan tudjam, hol van az adott megrendelés, és éppen melyik gépen, ki dolgozik rajta. De minden alkalmazottunk ugyanezt a tudást használhatja, az átláthatóság mindenkire vonatkozik. A kolléga belép a digitális rendelési mappába, és áttekintést kap az összes megrendelésről." – mondja az ügyvezető.
Ha a productionManager megkapja az egyes munkaállomások adatait, akkor mindenki mindig áttekintést kap az összes megrendelésről, és minden dolgozó tudja, hogy melyik megrendelés hol van a termelésben. A ZB Holzsysteme egyedi megoldást hozott létre digitális megoldásokhoz: Manuel zum Buttel minden géphez egy további képernyőt erősített, amelyen keresztül a termelési menedzser közvetlenül előhívható minden termelésben dolgozó alkalmazott számára. De a csapat napi munkáját egy másik digitális megoldás is támogatja: a fentebb említett élzáró asszisztens.

Ma már aligha képzelhető el digitalizált adatok nélküli termelés. Manuel zum Buttel is tudja ezt, ezért élanyagait az élzáró asszisztenssel, gyártási adatait pedig a productionManagerrel kezeli

 

Jövőbeli tervek


Manuel zum Buttel ügyvezető igazgató a digitális jövőben gondolkodik: - „A HOMAG digitális termékei lehetővé teszik a csapatomnak és nekem, hogy következetes munkafolyamatokat folytassunk. Minden munkatársunk hozzáfér minden információhoz, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik a vállalaton belül. Ez biztosítja a rendelések optimális áttekintését és a hatékony munkamódszereket.”

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...

Ingyenes workshop Szombathelyen

Szoftveres gyártás támogatás a faiparban - nem csak Homag gépekhez. Tovább...

Nem fárad el

Még az automata lapraktár, az emelőasztalok és a vákuumos emelők esetében is fárasztó feladat marad a táblafelosztás, különösen, ha szűk az időkeret. A sulzfeldi Mayer Innenarchitektur & Möbelmanufaktur ezért ezt a munkát egy robotra bízza. Tovább...

Élzárás extrákkal

Az áttekinthető és teljes körű élanyag kezelés nem probléma az élzáró menedzsmenttel. A ZB Holzsysteme GmbH megmutatja hogyan. Tovább...

Makor felületkezelési rendszer

A Lignomat Kft. által szállított és beüzemelt Makor gép sikeresen munkába állt a Pfiffer Bútor Mór Kft.-nél Tovább...