KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Visszatérés NürnbergbeHolz-Handwerk 2022 összefoglaló

A koronavírus miatti hosszú szünet után már sokan várták, hogy ismét ellátogassanak Nürnbergbe a fafeldolgozó ipar nagy szakkiállítására. Annak ellenére, hogy a HOMAG időközben az online vásárokkal jól áthidalta a „lockdown” időszakot, egy élő esemény személyes találkozásokkal egészen más. Megérinthető gépek, a fa illata a levegőben, és persze a szokásos vásári forgatag már mindenkinek hiányzott.

A HOMAG vásári megjelenésének középpontjában a komplex technológiák álltak. És azt is megmutatta a látogatóknak, mire van szükségük a modern műhelyeknek: hatékony gépekre és digitális megoldásokra, amelyek lehetővé teszik az automatizált bútorgyártást beleértve az egyedi alkatrészek gyártását.

Stand sok látnivalóval

Olyan újdonságokat tekinthettek meg az érdeklődők, mint például a DRILLTEQ V-310 megmunkáló központ vagy a CENTATEQ N-510 CNC, amelyeket először mutattak be élőben a nagyközönség előtt.
További látványos újdonság volt, hogy a HOMAG digitális lehetőségeket is alkalmazott a termékbemutatókhoz. Az egyik legfontosabb esemény a lapraktárral kombinált SAWTEQ B-300 táblafelosztó fűrész virtuális termékbemutatója volt. Az iVP-nek (intelligens virtuális tervezés) köszönhetően a raktár teljesen élethű formában megtervezhető a vetítővásznon. A látogatók megnézhették a termék virtuális háromdimenziós másolatait az érintőkijelzőn, vagy VR (Virtual Reality) szemüvegen. Ez lehetővé tette a műhelykoncepciók megvitatását és a HOMAG gépek modularitásának tesztelését. A standon természetesen élőben is megtekinthették a gépet a látogatók.
 

Az idei év egyik fő érdekessége és újdonsága a lapraktárral kombinált SAWTEQ B-300 táblafelosztó fűrész virtuális termékbemutatója volt.
 

A digitális megoldásokat keresik

Továbbra is nő az érdeklődés a digitális megoldások iránt, legyen szó sorozatgyártásról vagy egyedi munkákról. Ez azokon az állomásokon vált nyilvánvalóvá, ahol bemutatásra kerültek a gépekhez kapcsolódó szoftverek, mint például a woodWOP 8 és a woodStore 8, vagy a digitális asszisztensek, mint a ServiceBoard, a ServiceAssist és az új digitális megrendelési mappa, a productionManager.

ÚJ Schnitt Profi(t) V12: Érezhető különbség


A HOMAG új dizájnnal és új funkciókkal mutatta be a bevált optimalizáló szoftver legújabb verzióját. A fejlesztések célja az volt, hogy hatékonyabbá és rugalmasabbá tegyék a folyamatokat, jelentősen megkönnyítve ezzel az adatkezelést. Az új verzió a nesting tervek készítésekor is egyszerűbb munkát biztosít. A nesting során akár három marási átmenet biztosítja, hogy a vastag vagy nehéz anyagok, vagy éppen kis alkatrészek is megbízhatóan és a szerszámokat és az anyagot kímélő módon megmunkálhatók legyenek.
 

CENTATEQ N-510

Világújdonágként mutatkozott be a CENTATEQ N-510 megmunkálóközpont, amely a nesting megmunkáláson túl 5 tengelyes megmunkálást is végez, ugyanis fel van szerelve a Drive5CS aggregátegységgel. Így gond nélkül elvégezhetők a bútoralkatrészekhez szükséges fúrások, marások, hátfalak nútolása, világítások bemarása és vasalathelyek, például tiplik, Mini Fix vagy Cabineo elhelyezésére. Ezen túlmenően még egy 350 mm-es fűrészlappal a nagyobb gérek, tömörfa alkatrészek, például lépcsőpofák és ajtólapok sem jelentenek problémát a CENTATEQ N-510 számára.
Az új nesting sorozatot úgy tervezték meg, hogy további modulok, mint például a címkenyomtató, az automata emelőasztal egyszerűen beépíthetők és csatlakoztathatók plug-and-play segítségével.
 

Értékes személyes kapcsolatok

Bebizonyosodott, hogy mennyire fontos a személyes kapcsolat - a régi ügyfelekkel és partnerekkel való találkozáskor, valamint a potenciális új ügyfelekkel való kezdeti kapcsolatfelvétel során egyaránt. Az standra látogatók közvetlenül kaphattak intenzív tanácsadást, és azonnal megbeszélhették a konkrét problémáikat a HOMAG szakértőivel.

 
 

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...

Ingyenes workshop Szombathelyen

Szoftveres gyártás támogatás a faiparban - nem csak Homag gépekhez. Tovább...

Nem fárad el

Még az automata lapraktár, az emelőasztalok és a vákuumos emelők esetében is fárasztó feladat marad a táblafelosztás, különösen, ha szűk az időkeret. A sulzfeldi Mayer Innenarchitektur & Möbelmanufaktur ezért ezt a munkát egy robotra bízza. Tovább...

Élzárás extrákkal

Az áttekinthető és teljes körű élanyag kezelés nem probléma az élzáró menedzsmenttel. A ZB Holzsysteme GmbH megmutatja hogyan. Tovább...

Makor felületkezelési rendszer

A Lignomat Kft. által szállított és beüzemelt Makor gép sikeresen munkába állt a Pfiffer Bútor Mór Kft.-nél Tovább...