KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Világpremier a CNC és csiszolástechnológiában - Holz Handwerk 2016Egy 5 tengelyes gép a belépő kategóriában, egy új csiszológép sorozat a kisüzemek megemelkedett igényei számára, egy árban igazán izgalmas táblafelosztó, és minden az élzárásról (nullfuga is), kicsinek és nagyoknak. Mindez csak néhány ízelítő abból, hogy mire számíthatnak a Homag City látogatói. És ne feledje: innovatív ablaktechnológia a legmagasabb szintű rugalmassággal és teljesítménnyel.

 
 Világpremier! Freestyle 5 tengelyes technológia 

Kompakt technológia és majdnem 360°-os megmunkálás  – erre épül az új CNC-gépkoncepció.  A Venture 115 minden oldalról hozzáférhető és az új biztonságtechnikának köszönhetően mindenhonnan működtethető. A Venture 115 5 tengelyes CNC csak egy a sorozat 9 lehetséges konfigurációja közül. Elérhető 3-4-5 tengelyes megoldás a vízszintes elrendezésű CNC megmunkálás világába történő belépésre. A gép egy nap alatt is beüzemelhető, 15%-kal kisebb helyet igényel, és bármilyen igénynek megfelelő teljesítményszinten üzemeltethető.
 

Venture 115 Freestyler

A Venture BMG 300 CNC megmunkáló központok családja is bővül. A Venture BMG 312/V új lehetőségeket kínál, így a jövőben nem kell választania, hogy 5 tengelyes megmunkálásra vagy íves  élzárására vesz gépet. Az új BMG 312/V egy gépben mindkét feladatra megoldást kínál.
 

 Az új SWT 200 kontaktcsiszoló  – kompakt, gyors, intuitív 

Több high tech még kisebb helyre sűrítve. Rövidebb átállási idő és felhasználóbarát kezelés:  ezek a fő ismertetőjegyei a teljesen átdolgozott, új SWT 200 sorozatnak.
A kontaktcsiszológép sorozat  kifejezetten a kisüzemek  számára lett továbbfejlesztve. Előtérbe helyezve a hatékony helykihasználást a műhelyben. A működtetés szempontjából a csiszolóaggregátok   gyorsabb és biztonságosabb  beállíthatósága került fókuszba. A csiszoló szalagok gyorsan cserélhetőek, a szemcseméret kompenzáció egyszerűen beállítható, a munkadarabok vastagságának mérése is automatikusan történik.
További újdonság: 2 kiegészítő aggregáthely az utómegmunkáláshoz.  
 
 HPP 130  Táblafelosztó – amit látni kell 

A HPP 130 táblafelosztó minden eddiginél könnyebbé teszi a hozzáférést a precíziós megmunkáláshoz, hiszen direkt a kisüzemek követelményeire lett szabva. A lapszabász gép mindennel fel van szerelve, ami az egyes lapok és kis szériák vágásához szükséges. Ehhez tartozik a 60 mm-es fűrészlapkiállás, 3200 mm-es vágáshossz, és CADmatic 4 PRACTIVE gépvezérlés.  A HPP 130 alig kerül többe, mint egy jól felszerelt formatizáló fűrész, azonban jelentősen precízebben és hatékonyabban vág.  
Nincs szükség az időrabló hosszú beüzemelési folyamatra. A vevők rögtön  felgyorsíthatják és új teljesítményszintre emelhetik a termelésüket.

HOLZMA HPP 130 táblafeloszó gép

 
 Egy kompakt 80 m2 –es műhelytől az ipari felhasználásig 

Ami ma egy 80 m2-es műhellyel kezdődik, az holnap egy belépő szintű ipari megoldássá nőheti ki magát. A HOMAG  csoport a Holz Handwerken széles spektrumát mutatja be a lehetőségeknek. Kiderül, hogy miként lehet a gyártást modulárisan bővíteni, a holnap követelményeire rugalmasan reagálni, a hatékonyságot növelni és a munkafolyamatokat optimalizálni. Ahogy a mottó is mondja:

„Növekedjen a Homag csoporttal“.
 
Egy intelligens műhelykoncepcióval és egyedi gépek széles körével mutatja meg a Homag csoport, hogy milyen hatékony lehet a gyártás,  az üzemelési és adatkoncepciót is magába foglalva:
  •  fűrész-,
  • raktár-,
  • CNC technológia,
  • csiszolástechnika,
  • élzárás,
  • anyagmozgatás,  
  • adagolás,
  • automatizálás

A HOMAG eSOLUTION integrált szoftvert kínál minden esetre, az értékesítéstől a késztermék kiszállításáig. Például a woodCAD|CAM egyszerű és megbízható folyamatot biztosít a kezdő ötlettől a késztermék legyártásáig, magába foglalva már a 3D tértervezést a bútorüzletben, a tervező és teljesértékű CAD programot. Minden szoftver, például woodNET és woodFactory önmagában is megállja a helyét, de összekapcsolva is bevethetőek. A moduláris felépítés pedig lehetővé teszi a lépésről lépésre történő bevezetést.
 
A kisüzemek esetében a trend egyértelműen az automatizálás és a logisztika irányába mutat. A HOMAG csoport őket lepi meg egy új fűrész-raktár kombinációval, mely egy HPP 300 profiLine táblafelosztóból, és egy TLF 211 lapraktárból áll.
 
HOLZMA HPP 300 – egyedül erős, összekapcsolva legyőzhetetlen

Az idei évben ismét fontos témát jelentenek a rendszermegoldások a lapszabászatban, melyek magukba foglalják a teljes folyamatot, az adagolástól a rakásoláson át a továbbításig. Mik a jól összekapcsolt folyamatok előnyei? Nagyobb rendszerezettség, gyorsabb folyamatok, kevesebb hulladék, jobb ergonómia.
 
Erre mutat egy konkrét példát  a HOLZMA a HPP 300 profiLine táblafelosztó gép és a TLF 211 lapraktár összekapcsolásával. A két gép kéz a kézben, pontosan összehangolt szoftverekkel működik. Ez garantálja a  hatékony termelési folyamatot kis darabszámoknál vagy egy darabos szériák gyártásánál. Ráadásul a fűrész és a raktár felkészült arra, hogy kezelje a manapság gyakran változatos alapanyagokat. A látogatók a Holz-Handwerken a saját szemükkel is meggyőződhetnek a gépkombináció teljesítményéről és a precízen összekapcsolt folyamatokról.
 
A táblafelosztó önmagában is magas felszereltséget kapott, hogy a vásár látogatói átfogó képet kapjanak a a gép sokoldalúságáról. A gépen bemutatásra került többek között a hatékony „dustEx“ elszívás,  a porvédő függöny, gipszkarton vágó csomag , kézi etikettezés, programból vezérelhető csipeszek az érzékeny élek megóvására, adagolási és leszedési segédberendezések az ergonomikus munkafolyamatok érdekekében, a szoftveresen támogatott rakásolási koncepcióval egyetemben. Szintén a felszereltséghez tartozik a CADplan program a fűrész optimalizálására. A sokoldalú felszereltségnek köszönhetően a kisüzemek minden igényére megoldást nyújt a HPP 300 lapszabászgép.
 
HOLZMA HPP 300 táblafeloszó gép


Az élzárás technológia sem tétlenkedik, ha automatizálásról van szó, és új  vonalkódleolvasó rendszert tartalmazó élmegmunkáló cellával jelentkezik.
 
HOMAG powerProfiler BMB800/900: a rugalmasság és teljesítmény új mércéje

Az ablakmegmunkáló központok új generációját jelentő powerProfiler BMB800/900 sikeresen megérkezet a piacra. Új megrendelők jöttek minden teljesítményosztályra és  változatos felszereltségi szintre, melyek vagy gyártás alatt vannak, vagy sikeresen beüzemelésre kerültek a HOMAG csoport ügyfeleinél.
A gép alapkoncepciója a lehetőségeivel és a lépcsözetesen bővíthető felszereltségével igazán meggyőző: Az új munkadarab szorító és rögzítő rendszer számos új lehetőséget nyit meg a profilmegmunkálásban, íves elemeket és belső ajtókat is képes megmunkálni. Mindehez adódik a  lenyűgöző teljesítmény: a több munkadarab párhuzamos megmunkálásának, és a gyors szerszámcserének köszönhetően magas teljesítmény érhető el még komplex munkafolyamatoknál is. A kiszolgáló-adagoló kocsi, mely kapcsolódhat a leszabó automatához, a gyalugéphez és az alapozó merítő rendszerhez, lehetővé teszi az egy darabos szériák folyamatos gyártását. 
powerProfiler BMB 800/900 - ugrás a rögzítéstechnikában, ami új lehetőségeket teremt a profilmegmunkálásban

   

 Jöjjön Ön is a Lignomat Kft-vel a HOLZ HANDWERKRE! 

Bővebb információ és jelentkezés:

Schmidt Katalin 
ügyvezető
+36 30 937 76 00
office@lignomat.hu
 


 
 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Újra együtt, személyesen - HOMAG Treff 2021

Hosszú idő után ismét lehetőség lesz személyesen találkozni! A HOMAG Treffen végre nem csak videón láthatjuk működés közben a gépeket, és bármilyen hatékonyak tudnak lenni a megoldások, semmi nem pótolja az érzést, ha ott állunk egy táblafelosztó mellett. Tovább...

Performance - A HOMAG ügyfélmagazinja

A Performance idei számában ismét érdekes betekintést nyerhet a globális faépítésbe, valamint az aktuális trendekbe és projektekbe. Tovább...

Live.Homag 2021: Online webináriumok a Lignomat magyar nyelvű közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink megszokott módján mutattuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Előadásainkat az alábbi videókban van lehetőség megtekinteni. Tovább...

Karbantartás és ellenőrzés

Az alábbi interjúból megtudhatja, miért helyez nagy hangsúlyt az überlingeni Sauter GmbH a gépparkjának rendszeres karbantartására és ellenőrzésére. Tovább...

Live.HOMAG 2021: Témák sokasága élőben a Lignomat közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink jól megszokott módján mutatjuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Tovább...