KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

TRANSBOT – Automatikusan vezetett szállítóeszközök a faiparban

Automatikusan vezetett szállítóeszközök


A Homag „autonom cellái“ olyan technológiai egységek, amelyek a gépek és továbbító egységek összehangolásával megteremtik a teljesen automata gyártás lehetőségét. A megvalósítás fontos eszköze a TRANSBOT. Mi is ez? Automatikus irányítású szállítóegység (AGV/FTF)* , amely optimalizálja az alkatrész mozgatási feladatokat, ezzel új dimenziót nyit a gyártásban.

A vezető nélküli szállítójárművek rugalmasan és teljesen automatikusan összekapcsolják a gyártás egyes lépéseit a manuális működtetésű gépektől az automatizált megmunkáló központokig.
„Az alkalmazási területek rendkívül széleskörűek és középtávon átalakítják a fafeldolgozó iparágat, erről meg vagyunk győződve.”- vélekedik Maximilian Held, a HOMAG vállalat termékmenedzsere.

Előny 1: Rugalmasság már a kezdetektől

Ha valaki automatizálni szeretné a termelését, a gépek hagyományos láncolatához szüksége van pozíció alapú szállítási megoldásokra, például görgős szállítószalagokra. Ebben az esetben a munkadarabokat rögzített úton haladnak a gyártási lépések között. Tehát ezen megoldás által kínált előnyök mellett bizonyos kötöttségekkel is számolni kell. Hosszadalmas és költséges telepítési időszak, miközben egy merev láncolatot kapunk, amely a későbbieken nehezen változtatható.

A TRANSBOT, azaz a vezető nélküli szállító rendszer megszakítja a merev láncolatot. Mivel a járművek szabadon mozognak a virtuális útvonalhálózatban, nem igényelnek sem síneket, sem jelöléseket a padlón. Mindegyik TRANSBOT mozgása a csarnok paramétereinek megadásán alapul, ilyenek például az oszlopok, a gépek vagy a falak. A hagyományos megoldásokkal összehasonlítva a TRANSBOT rendszert nemcsak költséghatékonyabban, hanem egyszerűbb módon adaptálható és a megváltoztatott gyártási folyamatokhoz is könnyen hozzáigazítható.

Az egyes gépek pozíciói csak kis szerepet játszanak. A TRANSBOT pályái meghatározhatók az ügyfél kívánságainak és a termelési spektrumnak megfelelően, és szükség esetén bármikor könnyen  módosíthatók. Ez vonatkozik a puffer, a beadagoló és az elszedő állomások elhelyezésére is. Ha a  termékválaszték módosul, vagy a gyártási folyamat ill. a géppark változik, a TRANSBOT rendszer néhány lépésben az új feltételekhez igazítható. A TRANSBOT használata lehetővé teszi a meglévő termelési terület ideális kihasználását, és egyidejűleg a termelési folyamat egyéni és optimális beállítását a helyszíni követelményekhez.

Előny 2: Gyors reakció a termelési folyamat változásaira

A TRANSBOT-ot egy ControllerMES vezérli, összeköttetésben a az egyes gépek vezérlésével. A „ControllerMES“ a Homag gyártási rendszereihez igazodó szoftver, amely a gyártástervezést, a termelés felügyeletet és az információ áramlást is támogatja. Tehát minden egységet egy szoftver hangol össze. A ControllerMES kommunikál a gyártás különböző feldolgozó gépeivel, átadja  gyártási utasításokat, és majd a flottamenedzser határozza meg a szállítandó alkatrészek sorrendjét, és továbbítja azokat a járművek felé. Ha változik a gyártási folyamat, a rendszer a szoros hálózati kapcsolat miatt automatikusan reagál. Ha strukturális változásokat terveznek a termelési terület bővítésére, vagy a feldolgozógépek áthelyezésére ill. kiegészítésére, az anyagáramlás a HOMAG Service által egyszerűen szoftveres úton korrigálható.

Az energiagazdálkodás szintén a flottamenedzseren keresztül fut. Minden egyes jármű esetében a töltési kapacitás folyamatos figyelés alatt van a rendszerben. Az a TRANSBOT amelynek az akkumulátor töltöttségi szintje egy bizonyos küszöb alá esik, automatikusan egy induktív töltőállomásra irányul. A töltőállomáson érintés nélkül töltődik, amíg az akkumulátor teljesítménye el nem éri a kívánt szintet. A többfunkciós műveletben a flottamenedzser biztosítja, hogy a TRANSBOT-ok felváltva dolgozzanak, így elkerülhetők leállások.

Előny 3: Biztonság a működés során

A hagyományos anyagtovábbító megoldásokkal ellentétben a TRANSBOT nem zárja le a gyártócsarnok közlekedési útvonalait. Mindegyik jármű a navigációs rendszerbe telepített lézerszkennerének köszönhetően regisztrálja a személyeket és tárgyakat az aktuális útvonalon. 3 biztonsági területet különböztet meg, amelyek előre konfiguráltak:
Ha az objektumok az első két biztonsági területen belül vannak, akkor a TRANSBOT korlátozza a sebességét két fokozatban. Ha egy objektum a minimális biztonsági távolságnál közelebb van, teljesen leáll és üzenetet küld a vezérlőnek. Amint az objektum vagy a személy elhagyta a területet, a TRANSBOT önállóan folytatja feladatát.
Egy másik fontos biztonsági kritérium a rakomány mérete. A TRANSBOT érzékelője 4 különböző rakomány méretet érzékel. A biztonsági területek mindig az adott gyártási spektrumhoz igazodnak. A rendszer mindig "tudja", hogy éppen melyik rakományt szállítja illetve, hogy milyen biztonsági kritériumokat kell betartania.

*(AGV - Automated guided vehicle / FTF - Fahrerlose Transportfahrzeuge = automatikus irányítású jármű)
TRANSBOT – Önállóan dolgozó automata szállítóeszköz
 
TRANSBOT – Útvonaltervezés a flottamenedzser segítségével

A TRANSBOT működése ITT megtekinthető!
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...