KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Szeptember 27-30 HOMAG Treff 2022 - 30 éve kiemelkedő esemény a naptárban

A Holz-Handwerk kiállításon való megjelenés után a HOMAG ismét személyes találkozóra invitálja partnereit. A vállalat házivására, a HOMAG Treff, immár három évtizede meghatározó esemény a faiparos szakmában. A vezető gépgyártó folyamatosan dolgozik azon, hogy a famegmunkálás még hatékonyabbá váljon és ezt évente bemutatja a saját gyárában élőben.

Az érdeklődők négy napon keresztül ellátogathatnak a gyárba, inspirálódhatnak a gépbemutatókon, megismerkedhetnek a legújabb termékekkel a kis- és nagygépektől a teljesen automatizált műhelyekig és teljes gyártóüzemekig. Mindezt 2000 m2-en, családias környezetben, Holzbronnban.

Mivel a legjobb ötletek a gyakorlatból származnak, a HOMAG a legnagyobb értéket a személyes találkozókban látja azokkal az emberekkel, akiknek az innovációkat szánják. A gépek élő- és üzemi körülmények közötti bemutatása, digitális asszisztensek fejlesztése, megoldások ismertetése, az iparágban jelenleg legfontosabb kérdések megvitatása fontos téma a kiállításon.

Az alábbiakban röviden bemutatunk néhány megoldást, amelyek az idei találkozó kiemelt eseményei közé tartoznak. Aki nem jutott el az idei Holz-Handwerk kiállításra, az a Treffen is megtekintheti működés közben a DRILLTEQ V-310 megmunkálóközpontot, amely a korpuszmegmunkálás mellett ajtólapok megmunkálásara is alkalmas, mindössze 11m2 területen.

Kiemelt figyelmet kap idén a nesting megmunkálás, ahol a gépek mellett a szoftveres támogatás sem maradhat el. Mivel az anyagmegtakarítás és az alkatrészcímkézés is fontos téma a belépő szintű szegmensben, a Nesting Production Set, illetve Nesting-Assistent népszerű digitális megoldás. A gyártási folyamatokat jelentősen megkönnyítő további szoftverek a woodWOP 8.0, a woodCommander 5 és a productionManager, szintén élőben kipróbálhatók lesznek.


Nesting Production Set – Digitális eszköz a teljes áttekintéshez

Az új alkalmazás automatikusan kiszámítja a nesting terveket, és az egyes alkatrészeket egymáshoz a lehető legközelebb helyezi el a táblán, így rengeteg anyagot takarít meg. Ezenkívül az optimalizáló szoftver a munkadarabok egyedi jelölésével és rögzítésével folyamatosan átlátható feldolgozást biztosít. A készlet tartalmaz egy alkalmazáscsomagot, egy címkenyomtatót, két címketekercset és a HOMAG CUBE-ot, ezért tökéletes a címkenyomtatás utólagos felszereléséhez HOMAG CNC nesting gépekre.
 
 

HOMAG CUBE


A HOMAG CUBE a digitális műhely összes alkatrésze közötti kommunikáció szíve. Egy intelligens vezérlődoboz a nyomtató csatlakoztatásához az internethez és az alkalmazásokhoz.
Megteremti az alapokat a különféle digitális asszisztensek alkalmazásához, amelyek egyszerűbb folyamatokat és hatékonyabb munkalépéseket hoznak létre a dolgozók számára. De például arra is alkalmas, hogy segítségével etikettet nyomtassunk egy hagyományos kőrfűrészgéphez.
 

Új cserélhető tartály – gyorsabb munka az univerzális egységgel


A keveredésmentes ragasztócsere az univerzális olvasztó egységben két speciális ragasztótartály segítségével gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A tartályok PUR és EVA ragasztók számára készültek. Az univerzális felhordó egység automatikus ragasztómennyiség-adagolóval van felszerelve. A ragasztó felhordási mennyisége egyszerűen, pontosan és gyorsan állítható be a powerTouch felhasználói felületen keresztül. Ezáltal optimális ragasztási fugák érhetők el, nagyobb rendelkezésre állás biztosított, és a lényeg, hogy jelentős költséget takarít meg.


 

A termékek reprezentatív keresztmetszete

A vágásminőség mérő rendszer (MSQ) felügyeli a vágás minőségét az anyagszélek kipattogzásának rendszeres ellenőrzésével. A mért adatokat összehasonlítja a fűrészvezérlés meghatározott anyagfüggő figyelmeztetéseivel és határértékeivel. Az objektív minőségmérés csökkenti a kezelő beavatkozását, lehetővé teszi a fűrészlapok igény szerinti cseréjét és elkerüli a selejteket. Ez jelentősen minimalizálja a gyártás utáni költségeket.
 

 
Az MSQ alkalmazást egy SAWTEQ B-320 flexTec-en a HOMAG Treff-en mutatják be elsőként.Bővebb információért, az utazásban való segítségért keressen minket az alábbi elérhetőségeken!


Mesics Ferenc
Lignomat Kft.
+36 30 247 64 80
office@lignomat.hu
 

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

HOMAG Treff Holzbronnban

2022.09.27 - 10.01. Németország. Ismét együtt, személyesen! 30 éve Homag Treff. Látogasson el hozzánk a HOMAG Treffre, és megtalálja az igényeinek megfelelő megoldást. Szeretettel várjuk! Részletes program a cikkben. Tovább...

Szeptember 27-30 HOMAG Treff 2022 - 30 éve kiemelkedő esemény a naptárban

A Holz-Handwerk kiállításon való megjelenés után a HOMAG ismét személyes találkozóra invitálja partnereit. A vállalat házivására, a HOMAG Treff, immár három évtizede meghatározó esemény a faiparos szakmában. Tovább...

Visszatérés Nürnbergbe

Annak ellenére, hogy a HOMAG időközben az online vásárokkal jól áthidalta a „lockdown” időszakot, egy élő esemény személyes találkozásokkal egészen más. Megérinthető gépek, a fa illata a levegőben, és persze a szokásos vásári forgatag már mindenkinek hiányzott. Tovább...

​Cél a jövőbeni növekedés

A németországi Kreutner & Schmälzlin Holzbau GmbH az automatizálás fokozatos bevezetése mellett döntött, ezért fektetett egy WALLTEQ M-120-ba. A WEINMANN rendszernek köszönhetően a cég növelni tudta kapacitását, és egyre nagyobb számban épít többszintes társasházakat. Tovább...

Altendorf standard a munkabiztonságban

Az Altendorf legutóbbi fejlesztése, a HAND GUARD a világ első biztonsági rendszere formatizáló körfűrészgépeken, amely megkapta a GS megjelölést. Tovább...