KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Új trendekre készülve

A Homag élzárási technológiákat fejlesztő csapata idén elhalmozza újdonságokkal a Lignára érkező látogatóit. Csak néhány, az élőben látható újdonságok közül, amelyek egy része áttörést hoz az bútoralkatrészek élzárásában.

Valamennyi HOMAG élzárógépet a 14. csarnokban, négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatják be. Különös figyelmet érdemel, hogy a gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas.

Élzárástechnológiai újdonságok a Homag standján

  • Kisüzemi megoldások: speciálisan a belépő kategóriában
  • Premier: EDGETEQ S-500 széria, magas elvárásokra kis- és nagyiparban egyaránt
  • Premier: EDGETEQ S-800 széria, a nagykapacitású bútorgyártás alapja
  • Új fejlesztés: gyors váltás a ragasztási eljárások között 
    - manuálisan az EDGETEQ S-380 profiLine és EDGETEQ S-500
    - automatikusan az EDGETEQ S-500 profiLine
  • Hálózatba kapcsolt alkalmazások az alapanyagtól a késztermékig

Premier
Belépőmodell: EDGETEQ S-240


Teljesen új a Homag portfóliójában az EDGETEQ S-240 széria 1240-es modellje, amely már az alapverzióban is számos automatizálási opciót kínál. Így például a beállítás jelentősen leegyszerűsödik a fűrész aggregátnál, a szintbemarónál, vagy a 2 motoros maróaggregátnál. Az egységek tengelybeállításaival az egyedi beállításokat gyorsan és hatékonyan lehet elvégezni. A QA65N ragasztórendszer egyszerű tisztítási és ürítési funkcióval rendelkezik: speciális bevonata lehetővé teszi minden típusú ragasztó felhasználását, beleértve a PUR-t is. A finishelés területén kiemelkedik a többfokozatú citling egység 2 különböző profillal, amely a powerTouch vezérléssel könnyen kezelhető.

Új belépőmodel: EDGETEQ S-240, 1240-es modell
 
Szélesebb élek és 2-féle ragasztási eljárás: EDGETEQ S-200, 1130 FC

Ez a modell a Ligna kiállítástól kezdődően elérhető. Megmunkálási paraméterei: 60 mm anyagvastagságig és 6 mm vastag élanyagig dolgozhatunk vele. Szintén új ebben a szériában az opcióként elérhető airTec aggregát.

PUR ragasztás és többfokozatú technológia: EDGETEQ S-300, 1440 E

Az EDGETEQ S-300, 1440 E modell a megfelelő választás azoknak a felhasználóknak, akik különböző élzárókat használnak a munkadarabon, ezért nagyfokú rugalmasságra van szükségük. A felhasználó választhatja meg, hogy a granulátumot vagy patront akar használni, EVA vagy PUR technológiával.

3 ragasztási eljárás egy gépben: EDGETEQ S-380

Tökéletes fugák, egyszerű kezelés és teljes automatizáció: ezt nyújtja az EDGETEQ S-380 profiLine. A granulátumos EVA gyors olvasztási mechanizmussal működő egység mellett a patronos PUR, valamint az airTec aggregát is egyaránt megtalálható a gépen.
A megmunkálási folyamatokban az automatizáltságnak van fontos jelentősége. A többfokozatú technológia a maróegységnél és a citlingnél is alkalmazásra kerül. Mindegyik gombnyomásra állítható.

Új konstrukció és további aggregátok: EDGETEQ S-500 széria

Az új EDGETEQ S-500 sorozatú, 20, 25 és 30 m/perc előtolási sebességű gépek jobb felszereltséggel és nagyobb rugalmassággal rendelkeznek.
Az MS40 többfokozatú aggregáttal, az MF60 Servotim maróaggregáttal, a BF40 finom maró aggregáttal, és az MZ40 citling egységgel is felvértezték. Szintén újdonság a gépen, hogy a nútoló aggregátnak is biztosítottak helyet. A kiállításon megtekinthető lesz ezen a szérián az új AG12 ragasztóaggregát. A gépvázat átalakították, úgy, hogy a későbbiekben egyszerűbb legyen a további aggregátokkal történő bővítés.

Új széria: EDGETEQ S-500
 
AG12 enyvezőaggregát és airTec nullfuga technológia
 
Automatikus váltás EVA, PUR és airTec között: EDGETEQ S-500 profiLine

Az anyagok sokfélesége és a vevői igények növekedése rendkívüli rugalmasságot követelnek meg. Gyártói oldalon viszont erre olyan módot kell keresni, amely költség és időszükséglet tekintetében is gazdaságos. Az élzárás területén ennek része a 3-féle élragasztási eljárás közötti automatikus váltás. Ennek a nagydarabszámú egyedi gyártásban („Losgröße-1“) van fontos szerepe. A Homag a megoldást egy EDGETEQ S-500 profiLine élzárógépen mutatja be a kiállításon.

Premier
Nagy teljesítmény és határtalan lehetőségek: EDGETEQ S-800 profiLine


Az EDGETEQ S-800 profiLine nagy darabszámok legyártására képes, kiemelkedő teljesítménnyel, kifejezetten egyedi gyártásra fejlesztve. Itt valóban egy nagyformátumú gépről beszélünk, amely minden egységében a legmagasabb kategóriát képviseli. Korszerű munkadarab megvezető rendszerének köszönhetően akár 35 m/s előtolási sebességre is képes. A kiállításra összeállított felszereltség része egy 24 tekercses élanyag adagoló és egy laserTec ragasztórendszer a nullfugás élzáráshoz, valamint az SF25 Servo nútoló aggregát, falcok, nútok elkészítéséhez alul-felül. Ezt érdemes lesz megnézni!
Új széria: EDGETEQ S-800 profiLine

 

 

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...