KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Új trendekre készülve

A Homag élzárási technológiákat fejlesztő csapata idén elhalmozza újdonságokkal a Lignára érkező látogatóit. Csak néhány, az élőben látható újdonságok közül, amelyek egy része áttörést hoz az bútoralkatrészek élzárásában.

Valamennyi HOMAG élzárógépet a 14. csarnokban, négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatják be. Különös figyelmet érdemel, hogy a gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas.

Élzárástechnológiai újdonságok a Homag standján

  • Kisüzemi megoldások: speciálisan a belépő kategóriában
  • Premier: EDGETEQ S-500 széria, magas elvárásokra kis- és nagyiparban egyaránt
  • Premier: EDGETEQ S-800 széria, a nagykapacitású bútorgyártás alapja
  • Új fejlesztés: gyors váltás a ragasztási eljárások között 
    - manuálisan az EDGETEQ S-380 profiLine és EDGETEQ S-500
    - automatikusan az EDGETEQ S-500 profiLine
  • Hálózatba kapcsolt alkalmazások az alapanyagtól a késztermékig

Premier
Belépőmodell: EDGETEQ S-240


Teljesen új a Homag portfóliójában az EDGETEQ S-240 széria 1240-es modellje, amely már az alapverzióban is számos automatizálási opciót kínál. Így például a beállítás jelentősen leegyszerűsödik a fűrész aggregátnál, a szintbemarónál, vagy a 2 motoros maróaggregátnál. Az egységek tengelybeállításaival az egyedi beállításokat gyorsan és hatékonyan lehet elvégezni. A QA65N ragasztórendszer egyszerű tisztítási és ürítési funkcióval rendelkezik: speciális bevonata lehetővé teszi minden típusú ragasztó felhasználását, beleértve a PUR-t is. A finishelés területén kiemelkedik a többfokozatú citling egység 2 különböző profillal, amely a powerTouch vezérléssel könnyen kezelhető.

Új belépőmodel: EDGETEQ S-240, 1240-es modell
 
Szélesebb élek és 2-féle ragasztási eljárás: EDGETEQ S-200, 1130 FC

Ez a modell a Ligna kiállítástól kezdődően elérhető. Megmunkálási paraméterei: 60 mm anyagvastagságig és 6 mm vastag élanyagig dolgozhatunk vele. Szintén új ebben a szériában az opcióként elérhető airTec aggregát.

PUR ragasztás és többfokozatú technológia: EDGETEQ S-300, 1440 E

Az EDGETEQ S-300, 1440 E modell a megfelelő választás azoknak a felhasználóknak, akik különböző élzárókat használnak a munkadarabon, ezért nagyfokú rugalmasságra van szükségük. A felhasználó választhatja meg, hogy a granulátumot vagy patront akar használni, EVA vagy PUR technológiával.

3 ragasztási eljárás egy gépben: EDGETEQ S-380

Tökéletes fugák, egyszerű kezelés és teljes automatizáció: ezt nyújtja az EDGETEQ S-380 profiLine. A granulátumos EVA gyors olvasztási mechanizmussal működő egység mellett a patronos PUR, valamint az airTec aggregát is egyaránt megtalálható a gépen.
A megmunkálási folyamatokban az automatizáltságnak van fontos jelentősége. A többfokozatú technológia a maróegységnél és a citlingnél is alkalmazásra kerül. Mindegyik gombnyomásra állítható.

Új konstrukció és további aggregátok: EDGETEQ S-500 széria

Az új EDGETEQ S-500 sorozatú, 20, 25 és 30 m/perc előtolási sebességű gépek jobb felszereltséggel és nagyobb rugalmassággal rendelkeznek.
Az MS40 többfokozatú aggregáttal, az MF60 Servotim maróaggregáttal, a BF40 finom maró aggregáttal, és az MZ40 citling egységgel is felvértezték. Szintén újdonság a gépen, hogy a nútoló aggregátnak is biztosítottak helyet. A kiállításon megtekinthető lesz ezen a szérián az új AG12 ragasztóaggregát. A gépvázat átalakították, úgy, hogy a későbbiekben egyszerűbb legyen a további aggregátokkal történő bővítés.

Új széria: EDGETEQ S-500
 
AG12 enyvezőaggregát és airTec nullfuga technológia
 
Automatikus váltás EVA, PUR és airTec között: EDGETEQ S-500 profiLine

Az anyagok sokfélesége és a vevői igények növekedése rendkívüli rugalmasságot követelnek meg. Gyártói oldalon viszont erre olyan módot kell keresni, amely költség és időszükséglet tekintetében is gazdaságos. Az élzárás területén ennek része a 3-féle élragasztási eljárás közötti automatikus váltás. Ennek a nagydarabszámú egyedi gyártásban („Losgröße-1“) van fontos szerepe. A Homag a megoldást egy EDGETEQ S-500 profiLine élzárógépen mutatja be a kiállításon.

Premier
Nagy teljesítmény és határtalan lehetőségek: EDGETEQ S-800 profiLine


Az EDGETEQ S-800 profiLine nagy darabszámok legyártására képes, kiemelkedő teljesítménnyel, kifejezetten egyedi gyártásra fejlesztve. Itt valóban egy nagyformátumú gépről beszélünk, amely minden egységében a legmagasabb kategóriát képviseli. Korszerű munkadarab megvezető rendszerének köszönhetően akár 35 m/s előtolási sebességre is képes. A kiállításra összeállított felszereltség része egy 24 tekercses élanyag adagoló és egy laserTec ragasztórendszer a nullfugás élzáráshoz, valamint az SF25 Servo nútoló aggregát, falcok, nútok elkészítéséhez alul-felül. Ezt érdemes lesz megnézni!
Új széria: EDGETEQ S-800 profiLine

 

 

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

5000 m2 tele innovációval - A HOMAG az optimális megoldásokra összpontosított a Lignán

A faipar minden szegmensét felölelő kínálatot sorakoztattak fel: gépek, szoftverek, technikai innovációk – mindezt élőben, működés közben, illetve interaktív bemutatók keretében. ​ Tovább...

Az asztalosok és ácsok műhelykoncepciói lépésről-lépésre: Egyedi modulokkal a komplett technológiáig

Milyen konkrét lehetőségeket kínál a digitalizálás ma a kis- és középvállalkozásoknak? Milyen egyszerű digitális „varázslók” és funkciók segíthetnek a napi munkában? Hogyan találja meg minden üzem az egyénre szabott építőelemeket a „jövő műhelye” számára? Tovább...

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...