KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Nyerjen vissza 30% energiát munkaráfordítás nélkül!

Az energiamegtakarítás szó hallatán legtöbbször az áramfogyasztás csökkentésére asszociálunk. A Homag ecoPlus technológiája ezen lényegesen túlmutat. Összefüggéseiben vizsgálja az egymással kölcsönhatásban lévő tényezőket, ezzel olyan értékes erőforrásokat takarít meg, mint az energia, idő, anyag és munkaerő.A Homag Csoport szinte minden gépében megtalálható ez az innovatív, környezetbarát technológia, melynek hatása végül pénzben mérhető, ezzel egyidejűleg termelékenyebbé teszi a vállalatot. Legnagyobb előnye, hogy nem igényel további erőfeszítéseket, mindössze alkalmazni kell. Számokra levetítve, akár 30%-kal kevesebb energiafogyasztással dolgozhatunk, emellett nagy hangsúly fordítódik az anyaggazdálkodásra és az élőmunka igényre.
Jelenleg több mint 100 ecoPlus technológiai elem érhető el Homag gépekben. Néhány ezek közül, amelyekből könnyen érthetővé válik a fejlesztés jelentősége:

 • Energiamegtakarítás Standby móddal
  A készenléti funkció az ecoPlus központi eleme. Az ecoPlus gomb megnyomásával (vagy bizonyos idő elteltével gomb nélkül is) a gép készenléti módba áll. Ekkor a gép megszakítja a normál működést, kikapcsolja az aggregátok energiafelhasználását, az összes szervómeghajtó leválasztódik a hálózatról, és automatikusan kikapcsol az elszívás.

 
 • Elszívás alacsony levegőszükséglettel
  Az elszívórendszer energiafogyasztása a faipari üzemekben kiemelkedő költségtényező. A Homag Csoport ecoPlus technológiái akár 40%-kal csökkenti az elszívás energiafogyasztását. Ez több technikai megoldás együttes alkalmazásával lehetséges. Ilyen például a több különálló elszívási zóna a gépen, a szegmentált elszívófej, a testreszabott elszívóburkolat, valamint a korszerű irányított forgácselvezetésű szerszámok. Illetve programvezérlés.
 • Kevesebb sűrített levegő
  A programvezérelt gépeken nagy mennyiségű sűrített levegőre van szükség, gondoljunk csak a CNC megmunkálóközpontokra, élzárókra, vagy táblafelosztókra. A Homag itt is 40% megtakarítást garantál, de hogyan? Egy táblafelosztó esetében például: a tömlők hosszának rövidítése, kettő helyett egy munkahenger a fűrészaggregát mozgatására, pneumatikus helyett motorikus elővágó egység mozgatás. A kétkörös rendszer csak azokra a helyekre szállít magasabb nyomású levegőt, ahol valóban szükség van rá, a többi helyre alacsonyabb nyomásút.

 
 • SORB TECH
  A szabadalmaztatott ásványi öntvény felhasználásával a gép nagy tömegű, a rezgéseket elnyeli, amely kitűnő megmunkálási minőséget és 20%-kal hosszabb szerszámélettartamot eredményez, emellett nagyobb előtolás alkalmazható. Ennek eredménye, időmegtakarítás, kevesebb szerszámcsere, ami pénzt takarít meg.
   
 • Innovatív meghajtások az élzárókon
  Az innovatív hajtások optimalizálják a teljesítmény és a fogyasztás kapcsolatát. A modern felületmelegítő elemek lerövidítik a ragasztási szakasz felmelegedési idejét. Ezen kívül a vezérlőfeszültség intelligens kezelése csökkenti az energiafogyasztást.
   
 • Intelligens légpárnás asztalok
  A légpárnás asztalok fúvókáiból annyi levegő áramlik ki, amely biztosítja, hogy a nehéz táblák könnyen mozogjanak. Ez megvédi az anyagot és megkönnyíti a kezelést. Az opcionális "terhelésfüggő légpárnás asztalvezérlés" csak annyi légnyomást biztosít, amennyi szükséges.
Az ecoPlus egy olyan jövőbe mutató technológia, amely a teljesítményt és gazdaságosságot kiváló arányba hozza, okosan használja az energiát, így nagyobb hatékonyságot mutat, mint az a faiparban megszokott, mindezt kevesebb energiaráfordítással. Így védi az ecoPlus a környezetet – és a pénztárcánkat …


Lignomat Kft.
9700 Szombathely Vépi út 12.
Tel.: (+36) 94 900-050
Fax: (+36) 94 314-255
E-mail: office@lignomat.hu 


 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Panhans gyalugép akció

Szerezze meg Panhans gyalugépét most akciós áron! Tovább...

60 év Homag, 60 nap Homag Treff - egy rendhagyó házivásár

A Homag 60 éves születésnapja alkalmából rendhagyó, 60 napos rendezvénysorozattal készült a vevői és leendő vevői számára. Azonban a koronavírus sajnos a tervezettnél is rendhagyóbbá tette, így több lehetőségeket biztosít a Homag a "részvételre": Tovább...

Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről

Engedje meg, hogy meghívjuk a „Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről” című felmérésünkre! Tovább...

100 %-os Homag tulajdonban a Weinmann

A Homag a WEINMANN Holzbausystemtechnik GmbH részvényeinek fennmaradó 24%-os részesedését is megszerezte, ezzel a vállalat 100%-ban a cégcsoport tulajdonába került, ezáltal is tovább erősítve kompetenciáját illetve elkötelezettségét a tömörfa megmunkálás területén. Tovább...

Faipari függőleges CNC vezérelt megmunkáló központ robotos kiszolgálással

Új, egyedi gyártócella koncepció: - bérköltség csökkentése - balesetek esélyének csökkentése - kieső idő csökkentése - selejtek mennyiségének csökkentése Tovább...