KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Nyerjen vissza 30% energiát munkaráfordítás nélkül!

Az energiamegtakarítás szó hallatán legtöbbször az áramfogyasztás csökkentésére asszociálunk. A Homag ecoPlus technológiája ezen lényegesen túlmutat. Összefüggéseiben vizsgálja az egymással kölcsönhatásban lévő tényezőket, ezzel olyan értékes erőforrásokat takarít meg, mint az energia, idő, anyag és munkaerő.A Homag Csoport szinte minden gépében megtalálható ez az innovatív, környezetbarát technológia, melynek hatása végül pénzben mérhető, ezzel egyidejűleg termelékenyebbé teszi a vállalatot. Legnagyobb előnye, hogy nem igényel további erőfeszítéseket, mindössze alkalmazni kell. Számokra levetítve, akár 30%-kal kevesebb energiafogyasztással dolgozhatunk, emellett nagy hangsúly fordítódik az anyaggazdálkodásra és az élőmunka igényre.
Jelenleg több mint 100 ecoPlus technológiai elem érhető el Homag gépekben. Néhány ezek közül, amelyekből könnyen érthetővé válik a fejlesztés jelentősége:

 • Energiamegtakarítás Standby móddal
  A készenléti funkció az ecoPlus központi eleme. Az ecoPlus gomb megnyomásával (vagy bizonyos idő elteltével gomb nélkül is) a gép készenléti módba áll. Ekkor a gép megszakítja a normál működést, kikapcsolja az aggregátok energiafelhasználását, az összes szervómeghajtó leválasztódik a hálózatról, és automatikusan kikapcsol az elszívás.

 
 • Elszívás alacsony levegőszükséglettel
  Az elszívórendszer energiafogyasztása a faipari üzemekben kiemelkedő költségtényező. A Homag Csoport ecoPlus technológiái akár 40%-kal csökkenti az elszívás energiafogyasztását. Ez több technikai megoldás együttes alkalmazásával lehetséges. Ilyen például a több különálló elszívási zóna a gépen, a szegmentált elszívófej, a testreszabott elszívóburkolat, valamint a korszerű irányított forgácselvezetésű szerszámok. Illetve programvezérlés.
 • Kevesebb sűrített levegő
  A programvezérelt gépeken nagy mennyiségű sűrített levegőre van szükség, gondoljunk csak a CNC megmunkálóközpontokra, élzárókra, vagy táblafelosztókra. A Homag itt is 40% megtakarítást garantál, de hogyan? Egy táblafelosztó esetében például: a tömlők hosszának rövidítése, kettő helyett egy munkahenger a fűrészaggregát mozgatására, pneumatikus helyett motorikus elővágó egység mozgatás. A kétkörös rendszer csak azokra a helyekre szállít magasabb nyomású levegőt, ahol valóban szükség van rá, a többi helyre alacsonyabb nyomásút.

 
 • SORB TECH
  A szabadalmaztatott ásványi öntvény felhasználásával a gép nagy tömegű, a rezgéseket elnyeli, amely kitűnő megmunkálási minőséget és 20%-kal hosszabb szerszámélettartamot eredményez, emellett nagyobb előtolás alkalmazható. Ennek eredménye, időmegtakarítás, kevesebb szerszámcsere, ami pénzt takarít meg.
   
 • Innovatív meghajtások az élzárókon
  Az innovatív hajtások optimalizálják a teljesítmény és a fogyasztás kapcsolatát. A modern felületmelegítő elemek lerövidítik a ragasztási szakasz felmelegedési idejét. Ezen kívül a vezérlőfeszültség intelligens kezelése csökkenti az energiafogyasztást.
   
 • Intelligens légpárnás asztalok
  A légpárnás asztalok fúvókáiból annyi levegő áramlik ki, amely biztosítja, hogy a nehéz táblák könnyen mozogjanak. Ez megvédi az anyagot és megkönnyíti a kezelést. Az opcionális "terhelésfüggő légpárnás asztalvezérlés" csak annyi légnyomást biztosít, amennyi szükséges.
Az ecoPlus egy olyan jövőbe mutató technológia, amely a teljesítményt és gazdaságosságot kiváló arányba hozza, okosan használja az energiát, így nagyobb hatékonyságot mutat, mint az a faiparban megszokott, mindezt kevesebb energiaráfordítással. Így védi az ecoPlus a környezetet – és a pénztárcánkat …


Lignomat Kft.
9700 Szombathely Vépi út 12.
Tel.: (+36) 94 900-050
Fax: (+36) 94 314-255
E-mail: office@lignomat.hu 


 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

5 tengelyes CNC megmunkálás: sablon készítése körmarással és profilmarással [video]

Sablon készítése 5 tengelyes megmunkálással 750x185x235-ös tömbből. [videó] Tovább...

Nesting gyártócella: 50%-os teljesítmény emelkedés [videó]

Az 5 gépből álló nesting cella 50%-os teljesítmény növekedést eredményezett a Dethleffs GmbH & Co. KG lakókocsi gyártó folyamataiban. Tovább...

Nyerjen vissza 30% energiát munkaráfordítás nélkül!

Homag ecoPlus - Kevesebbet fogyaszt. Összefüggéseiben vizsgálja az egymással kölcsönhatásban lévő tényezőket, ezzel olyan értékes erőforrásokat takarít meg, mint az energia, idő, anyag és munkaerő. Tovább...

DACH+HOLZ, Stuttgart 2020 január 28-31

Várja Önt a Homag faépítészeti standja! Néhány hét és megnyitja kapuit a faépítészet, ácsipar és tetőépítés vezető nemzetközi kiállítása, a DACH+HOLZ International. Tovább...

Easy2Feed automatikus lapadagoló Homag táblafelosztókhoz

Fokozza fűrésze teljesítményét! A gépméretek és a helyszükséglet ugyanolyan kompakt marad, mint egy standard gép esetében, de a kapacitás jelentősen megnövekszik. Utólag is felszerelhető! Tovább...