KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Új szériákkal és számos technológia fejlesztéssel várja érdeklődőit a Homag stand, május 27-31. között a hannoveri Ligna kiállításon. A CNC technológiák napjainkban egyre nagyobb fontosságúak az egyedi és szériagyártásban egyaránt, ehhez igazodva a cégcsoport fejlesztői kiemelt hangsúlyt fektetnek erre a szegmensre.

Tökéletes egyensúly a helyszükséglet és a teljesítmény között

Az új CENTATEQ CNC széria élőben először a hannoveri Ligna kiállításon kerül bemutatásra. Az egyes modellek olyan felszereltséggel és opciókkal rendelkeznek amelyek ebben a teljesítményosztályban nem megszokottak: ilyen például a portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához.
A komfortcsomag közvetlenül a gépvázról kínál vezérlési lehetőséget, a mozgatható konzolon pedig az új powerTouch2 kezelőfelületet helyezték el. Az egyszerű térelosztás és a vákuumpapucsok automatikus, felülethez mért elhelyezése eddig nem látott kényelmet hoz a gép kezelésében.

A széria egyik kiemelt modellje, a CENTATEQ P-210 megmunkálóközpont 24 szerszámhellyel rendelkezik, és maximum 21 függőleges és 10 vízszintes fúróorsóval szerelhető fel, amelyek rögzítése szabadalmaztatott megoldás. A felhasználó 3, 4 és 5 tengelyes változatok közül választhat, sőt mostantól az élzárás lehetőségét is biztosítja ez a típus. Mindeközben alig igényel több helyet, mint a „kistestvére”, a P-110.

Az új CENTATEQ P-210-el kerestük az egyensúlyt a helyszükséglet, a teljesítmény, a kezelhetőség és a rugalmasság között. Azt gondoljuk sikerült megtalálnunk. – magyarázza Friedhelm Rempp az új  termékcsomag termékmenedzsere.

Az egyszerű, intuitív és gyors szívópapucs elhelyezés csökkenti a beállítási időt és biztonságot nyújt.
 

Új mérce a CNC élragasztásban:
PowerEdge Pro Duo ragasztóaggregát

Az íves alkatrészek élzárásában a CNC technológia egyedülálló lehetőségeket teremt. A HOMAG fejlesztő csapata az elmúlt hónapokban zárt ajtók mögé vonult, hogy a technológiát tovább tökéletesítse. Megalkottak egy új ragasztó aggregátot, powerEdge Pro Duo néven, amelyet először a Lignán hoznak nyilvánosságra. Ebben az egységben az elmúlt 30 év tapasztalatát egyesítették, hogy minden tekintetben megfeleljen a bútorgyártók igényeinek.

A technológia alapja: Meghatározott és szabályozható paraméterek a kontúr minden pontján. A minőséget meghatározó paraméterek, például a nyomás, a hőmérséklet és a sebesség, intelligens vezérlő segítségével könnyen állíthatók. Az eredmény: tökéletes élzárási minőség már az első alkatrésztől.

Az új powerEdge Pro Duo ragasztóaggregát a hannoveri Ligna kiállításon kerül először a nemzetközi nyilvánosság elé.


Robottechnológia alkalmazása a CNC megmunkálásban: Megéri!

Az, hogy egy CNC gép automatizálása megéri-e, nem a méret vagy a felszereltség határozza meg. Manapság ezt mondhatjuk: Az alapgéphez - amely illeszkedik a felhasználó elvárásaihoz – a Homag szakembereivel közösen megkeresik az optimális automatizálási megoldást. Ezt már a „legkisebb“ gépek esetében is érdemes megvizsgálni.

Egy példa: a felhasználó automatizált egy DRILLTEQ V-szériás függőleges megmunkálóközpontot egy robottal, amellyel minőségi javulást és teljesítmény növekedést ért el. Mivel a gép élőmunka igénye is kevesebb lett, így az átcsoportosított munkaerővel a gyártás egyéb területei is erősödni tudtak.

Robot integrálása a gyártási folyamatokba már lehetséges a HOMAG belépő szintű gépein is (a képen: DRILLTEQ V-500). A munkadarabok biztonságos, pontos és automatikus betöltése, kirakodása és lerakása hatékonyabb termelést eredményez.
 
CENTATEQ T-300-as széria: Dupla asztal, dupla rugalmasság

Szintén premierjét ünnepli a Lignán az új CENTATEQ T-300, amely ideális a bútorgyártók, belsőépítészek és frontgyártók számára. Tulajdonképpen két CNC, raszterasztallal, egyetlen vezérléssel. A koncepció összesen 64 m² alapterületet igényel, és két mozgatható asztallal, két maróorsóval, két teljesen felszerelt fúróegységgel és a legújabb biztonsági és üzemeltetési technológiával rendelkezik.

Összességében a felhasználó munkaterülete 1550 x 6400 mm, melyen mindkét asztal egyenként használható, 1550 x 3150 mm méretben. Ezáltal lehetőség van arra, hogy ingaüzemben egyik oldalon frontokat, míg a másik oldalon korpuszalkatrészeket munkáljunk meg. Igény esetén 5 tengelyes kivitel is elérhető.

CENTATEQ T-300 – az új CNC megmunkálóközpont
 
Az élek komplett megmunkálása

A HOMAG elküldte a DRILLTEQ D-500 fúróautomatáját egy tuning műhelybe. Eredetileg a gépet lapok vízszintes fúrására és/vagy tipli behelyezésére fejlesztették. A Lignán egy olyan típust mutatnak be, amely az összes manapság népszerű kötőelem és vasalat helyét képes kialakítani, ilyen például a Lamello Clamex vagy a különféle kivetőpántok. Opcióként arra is lehetőség van, hogy a kötőelem is behelyezésre kerüljön. A korszerű intelliGuide kezelő asszisztens rendszer a LED fény által adott jelzésekkel megkönnyíti a felhasználó munkáját.

intelliGuide - A fehér LED-fény jelzi, hová kell elhelyezni az alkatrészt. Amint a helymeghatározás helyes, a LED-sáv színe zöldre vált
 
Nesting a CENTATEQ N-600-al

A CENTATEQ N-600 nesting berendezés fúr, mar, és közvetlenül elhelyezi a vasalatokat (kívánságra 5-tengelyes kivitelben is kérhető). A kiállításon a Lamello Cabineo kötőelem alkalmazására láthatunk példát. A folyamat fontos kelléke a Cabineo fúró-aggregát és egy adagoló rendszer. 

Az N-600 opcionálisan nemcsak a kötőelemek elhelyezésére szolgáló furatokat alakítja ki, hanem  a Ligna kiállítástól kezdődően a kötőelem elhelyezését is biztosítja. (Például: Cabineo vasalat).


 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

5000 m2 tele innovációval - A HOMAG az optimális megoldásokra összpontosított a Lignán

A faipar minden szegmensét felölelő kínálatot sorakoztattak fel: gépek, szoftverek, technikai innovációk – mindezt élőben, működés közben, illetve interaktív bemutatók keretében. ​ Tovább...

Az asztalosok és ácsok műhelykoncepciói lépésről-lépésre: Egyedi modulokkal a komplett technológiáig

Milyen konkrét lehetőségeket kínál a digitalizálás ma a kis- és középvállalkozásoknak? Milyen egyszerű digitális „varázslók” és funkciók segíthetnek a napi munkában? Hogyan találja meg minden üzem az egyénre szabott építőelemeket a „jövő műhelye” számára? Tovább...

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...