KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Új szériákkal és számos technológia fejlesztéssel várja érdeklődőit a Homag stand, május 27-31. között a hannoveri Ligna kiállításon. A CNC technológiák napjainkban egyre nagyobb fontosságúak az egyedi és szériagyártásban egyaránt, ehhez igazodva a cégcsoport fejlesztői kiemelt hangsúlyt fektetnek erre a szegmensre.

Tökéletes egyensúly a helyszükséglet és a teljesítmény között

Az új CENTATEQ CNC széria élőben először a hannoveri Ligna kiállításon kerül bemutatásra. Az egyes modellek olyan felszereltséggel és opciókkal rendelkeznek amelyek ebben a teljesítményosztályban nem megszokottak: ilyen például a portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához.
A komfortcsomag közvetlenül a gépvázról kínál vezérlési lehetőséget, a mozgatható konzolon pedig az új powerTouch2 kezelőfelületet helyezték el. Az egyszerű térelosztás és a vákuumpapucsok automatikus, felülethez mért elhelyezése eddig nem látott kényelmet hoz a gép kezelésében.

A széria egyik kiemelt modellje, a CENTATEQ P-210 megmunkálóközpont 24 szerszámhellyel rendelkezik, és maximum 21 függőleges és 10 vízszintes fúróorsóval szerelhető fel, amelyek rögzítése szabadalmaztatott megoldás. A felhasználó 3, 4 és 5 tengelyes változatok közül választhat, sőt mostantól az élzárás lehetőségét is biztosítja ez a típus. Mindeközben alig igényel több helyet, mint a „kistestvére”, a P-110.

Az új CENTATEQ P-210-el kerestük az egyensúlyt a helyszükséglet, a teljesítmény, a kezelhetőség és a rugalmasság között. Azt gondoljuk sikerült megtalálnunk. – magyarázza Friedhelm Rempp az új  termékcsomag termékmenedzsere.

Az egyszerű, intuitív és gyors szívópapucs elhelyezés csökkenti a beállítási időt és biztonságot nyújt.
 

Új mérce a CNC élragasztásban:
PowerEdge Pro Duo ragasztóaggregát

Az íves alkatrészek élzárásában a CNC technológia egyedülálló lehetőségeket teremt. A HOMAG fejlesztő csapata az elmúlt hónapokban zárt ajtók mögé vonult, hogy a technológiát tovább tökéletesítse. Megalkottak egy új ragasztó aggregátot, powerEdge Pro Duo néven, amelyet először a Lignán hoznak nyilvánosságra. Ebben az egységben az elmúlt 30 év tapasztalatát egyesítették, hogy minden tekintetben megfeleljen a bútorgyártók igényeinek.

A technológia alapja: Meghatározott és szabályozható paraméterek a kontúr minden pontján. A minőséget meghatározó paraméterek, például a nyomás, a hőmérséklet és a sebesség, intelligens vezérlő segítségével könnyen állíthatók. Az eredmény: tökéletes élzárási minőség már az első alkatrésztől.

Az új powerEdge Pro Duo ragasztóaggregát a hannoveri Ligna kiállításon kerül először a nemzetközi nyilvánosság elé.


Robottechnológia alkalmazása a CNC megmunkálásban: Megéri!

Az, hogy egy CNC gép automatizálása megéri-e, nem a méret vagy a felszereltség határozza meg. Manapság ezt mondhatjuk: Az alapgéphez - amely illeszkedik a felhasználó elvárásaihoz – a Homag szakembereivel közösen megkeresik az optimális automatizálási megoldást. Ezt már a „legkisebb“ gépek esetében is érdemes megvizsgálni.

Egy példa: a felhasználó automatizált egy DRILLTEQ V-szériás függőleges megmunkálóközpontot egy robottal, amellyel minőségi javulást és teljesítmény növekedést ért el. Mivel a gép élőmunka igénye is kevesebb lett, így az átcsoportosított munkaerővel a gyártás egyéb területei is erősödni tudtak.

Robot integrálása a gyártási folyamatokba már lehetséges a HOMAG belépő szintű gépein is (a képen: DRILLTEQ V-500). A munkadarabok biztonságos, pontos és automatikus betöltése, kirakodása és lerakása hatékonyabb termelést eredményez.
 
CENTATEQ T-300-as széria: Dupla asztal, dupla rugalmasság

Szintén premierjét ünnepli a Lignán az új CENTATEQ T-300, amely ideális a bútorgyártók, belsőépítészek és frontgyártók számára. Tulajdonképpen két CNC, raszterasztallal, egyetlen vezérléssel. A koncepció összesen 64 m² alapterületet igényel, és két mozgatható asztallal, két maróorsóval, két teljesen felszerelt fúróegységgel és a legújabb biztonsági és üzemeltetési technológiával rendelkezik.

Összességében a felhasználó munkaterülete 1550 x 6400 mm, melyen mindkét asztal egyenként használható, 1550 x 3150 mm méretben. Ezáltal lehetőség van arra, hogy ingaüzemben egyik oldalon frontokat, míg a másik oldalon korpuszalkatrészeket munkáljunk meg. Igény esetén 5 tengelyes kivitel is elérhető.

CENTATEQ T-300 – az új CNC megmunkálóközpont
 
Az élek komplett megmunkálása

A HOMAG elküldte a DRILLTEQ D-500 fúróautomatáját egy tuning műhelybe. Eredetileg a gépet lapok vízszintes fúrására és/vagy tipli behelyezésére fejlesztették. A Lignán egy olyan típust mutatnak be, amely az összes manapság népszerű kötőelem és vasalat helyét képes kialakítani, ilyen például a Lamello Clamex vagy a különféle kivetőpántok. Opcióként arra is lehetőség van, hogy a kötőelem is behelyezésre kerüljön. A korszerű intelliGuide kezelő asszisztens rendszer a LED fény által adott jelzésekkel megkönnyíti a felhasználó munkáját.

intelliGuide - A fehér LED-fény jelzi, hová kell elhelyezni az alkatrészt. Amint a helymeghatározás helyes, a LED-sáv színe zöldre vált
 
Nesting a CENTATEQ N-600-al

A CENTATEQ N-600 nesting berendezés fúr, mar, és közvetlenül elhelyezi a vasalatokat (kívánságra 5-tengelyes kivitelben is kérhető). A kiállításon a Lamello Cabineo kötőelem alkalmazására láthatunk példát. A folyamat fontos kelléke a Cabineo fúró-aggregát és egy adagoló rendszer. 

Az N-600 opcionálisan nemcsak a kötőelemek elhelyezésére szolgáló furatokat alakítja ki, hanem  a Ligna kiállítástól kezdődően a kötőelem elhelyezését is biztosítja. (Például: Cabineo vasalat).


 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...