KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Minden idők egyik legerősebb egyportálos ablakgyártó gépe

 

10 éves az ablak mindentudó

Premier: új gépdesign, új néven

A tavalyi év tavaszán a Homag egyetlen márkanév alatt egyesítette a cégcsoportba tartozó márkákat. Attól fogva minden gépet Homag márkanévvel látnak el. Elsődleges cél ezzel a vevők egyszerűbb és hatékonyabb kiszolgálása volt.

Most jön a következő lépés: a széles vertikumot felölelő termékportfólió immár nemcsak egyetlen márkaként, hanem csoportszinten egységes megjelenéssel kerül piacra. Ez magába foglal egy új designt és egységes, harmonizált gépneveket. Így még átláthatóbbá válik a szortiment a Homag vevői számára. Az új arculat bemutatásának a Holz-Handwerk látogatói lehetnek elsőként a részesei.


Ennek egyik jó példája, a korábban powerProfiler BMB 800/900 néven már jól ismert ablakgyártó központ, amely a Holz-Handwerk kiállításra CENTATEQ S-800/900 néven érkezik.

A piacon már bizonyított

A „powerProfiler“ az elmúlt 10 évben a nyílászárógyártás egyik ismert gépévé vált a szakmában. 2008-ban, szintén az akkori Holz-Handwerk kiállításon mutatták be, és már akkor egy olyan mindentudónak jellemezték a Homag CNC fejlesztői, amely jövőbe mutató, ugyanakkor köszönhetően az új befogási technikának a mindennapokban rugalmasan használható, Ezt az ígéretet a gyártó azóta is megtartotta, és az újabb generációs gépeit szerte a világon nagy elégedettséggel használják. Az opciók és a kapacitás tekintetében a lehetőségek változatosak, de általánosságban 20-50 ablakegység/műszak kapacitással üzemelnek, akár önálló gépként, akár egy automatizált technológia részeként. Különösen a befogási és alkatrész kezelési megoldások, valamint a kiegészítő konzolasztal nyújtotta rugalmasság találkozik legjobban a felhasználók igényeivel. Persze mindez a korszerű szoftveres környezet támogatásával válik tökéletessé, amelyet a woodWOP szoftver biztosít. A gép nyújtotta lehetőségek határtalanok: a különböző profilok, íves alkatrészek, sarokkötések egyaránt elkészíthetők.
 Az ablak mindenttudó: CENTATEQ S-900



Teljesítőképes egyportálos rendszer

A Holz-Handwerken a Homag a CENTATEQ S-900 ablakgyártó CNC-t mutatja be teljes felszereltséggel, amely talán eddigi legrugalmasabb gép, amit a gyártó valaha is kiállított. Ez a berendezés két megmunkálóasztallal rendelkezik a portál két oldalán, és mindkét portáloldalon egymástól függetlenül működő aggregátokkal dolgozik. Alapvetően a megmunkálóasztal és az egységek megegyeznek a CENTATEQ S-800-zal, de itt duplázva található mindez. Ez annyit tesz, hogy egy időben egymástól teljesen függetlenül, két munkadarab megmunkálása történhet.
Kiegészítőként egy „profilsplitting” egység található a gépen, amely két egymástól függetlenül működő maróegységet foglal magába, amelyek Y és Z-irányban állíthatók. A két függetlenül használható portáloldal és a duplaorsós marási technika révén a géppel 60 ablakegység gyártható műszakonként.

Két egymástól függetlenül dolgozó maróegységgel egy munkalépésben két marási művelet végezhető



Több fény: Ablakrendszer integrált felépítéssel, ragasztással

Miért az új technológia?  A hagyományos ablakgyártó technológiákat eddig az ablakrendszerekhez tervezték. A piacon megjelenő új konstrukciók új technológiákat igényelnek.
A CENTATEQ a korszerű, keskenyebb profilokkal készülő nyílászárók gyártásában is nagy lehetőségeket tartogat. Optikailag modernebb, karcsú, letisztult profilokkal 20%-al nagyobb üvegfelület adódik ugyanakkora beépítési nyílás mellett, ezáltal több fény szűrődik be az ablakon. A konstrukciónak köszönhetően a betörésvédelem és a hőszigetelés terén is kedvező tulajdonságokkal bírnak ezek az ablakok. 
Mindez azt bizonyítja, hogy a Homag CENTATEQ széria gépei továbbra is hatékony ablakgyártás jövőjének az alapja.

Több fény: Nagyobb üvegfelület a karcsúbb profiloknak köszönhetően (balról egy hagyományos ablakszerkezet)

Karcsú ablakszerkezetek, integrált felépítéssel, ragasztással
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...