KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Makor felületkezelési rendszer

A Pfiffer Bútor Mór Kft. a tömörfa teljes körű megmunkálására, bútorok, bútorajtók és kiegészítők gyártására specializálódott faipari vállalkozás. Az elmúlt időszakban jelentkező válsághelyzetek minden vállalkozás életét megnehezítették: szakemberhiánnyal küzdenek, nehézkes az alapanyag-beszerzés, már jelenleg is több cég fennmaradását veszélyezteti az energiaválság – és a neheze még csak ezután jön. A cég felső vezetése arra a döntésre jutott, hogy megosztják tudásukat még szélesebb körben, és bemutatják felületkezelő kapacitásuk fejlesztését is, melynek része a Lignomat Kft. által szállított és beüzemelt Makor egység is. 

A pácolás – lakkozás, a színre festési gyakorlatuk több, mint húsz éves tapasztalatukból fakad. Amikor eltervezték, hogy fejlesztik a felületkezelési technológiájukat, az alábbi lényeges pontokra fókuszáltak.

A festésnél kiemelten számít a magas minőségi és mennyiségi követelmény. Ezt korrektül kiszolgálni csak nagyon precíz és hatékony géppel lehet, a tökéletes reprodukció, a lehető legmagasabb automatizmus nem opció. Az emberi „tényezőket” le kell csökkenteni, a „gép az ember barátja”, nem megy szabira nem fárad el, nem betegszik le – a megfelelő karbantartás mellett.

Mivel a felületkezelés óriási helyigénnyel jár, azzal indítottuk a projektet, hogy építettünk egy 1400 m2-es csarnokot a festőgépnek és a hozzá tartozó szárítónak, s gondoltunk az elő- és utópufferolásra is!

Olyan rendszert építettünk a Makor cég egységeiből, ahol a szabályozott klíma és a páratartalom zárt rendszerben, légkezeléstől a festésen át egészen a szárításig egy egységben teljesül.A 28 m hosszú szárítógéppel egybekötött automata gépsor 1600 mm munkaszélességgel dolgozik, az alkatrészek alakját és méretét 2 db 3D-szkenner biztosítja, ami az antisztatikus tisztító egység után beméri az alkatrészek geometriáját. A 24 db szárító tálca 5500 mm hosszú alkatrészeket is képes fogadni, összesen 210 m2 hordozó felülettel. Gépünk egy robotkaros 5 pisztolyos és egy oszcillálós 4 pisztolyos egységgel dolgozik Stop & Go és folyamatos áteresztő üzemmódban.

A környezetvédelem mellett a munkatársaink egészségének a megóvása is kardinális kérdés volt a kiválasztásnál. Az egész festési folyamatot panorámás üvegfelületeken át követheti a gépkezelő.A teljes cikk elolvasható a Magyar Asztalos magazin következő számában. 
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Kleiberit ragasztók az élzárásban

Legyen szó EVA vagy PUR ragasztási technológiáról, a Kleiberit minden élzárógéphez kínál megfelelő ragasztót. Tovább...

Ingyenesen meghosszabbított garancia

A HOMAG „Protection Plus” kampánya keretében a garanciaidő ingyenesen meghosszabításra kerül a promócióban szereplő gépekre (*). A garancia 12 hónapról 24 hónapra, vagy maximum 5.000 üzemórára kerül kiterjesztésre (**). Tovább...

A HOMAG élmény a LIGNA-n a Lignomattal közösen

Májusban újra itt az idő egy neves kiállítás megtekintéséhez. A „Sharing passion - A szenvedély megosztása” mottó alatt a legújabb technológiákat és gépkoncepciókat mutatjuk be a Lignán. De mi köze van a szenvedélynek a HOMAG új megoldásaihoz? Minden. Tovább...

Egyedül fűrészel

Alfred Baumgartner asztalosműhelyében a HOMAG SAWTEQ B-300 flexTec robotfűrész önállóan dolgozik, így kezelőre nincs is szükség. Tovább...

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...