KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben.

A kisebb vállalkozások és a nagyipari ügyfelek egyaránt megtalálják a számukra megfelelő technológiát, legyen szó megmunkáló cellákról, technológiai sorokról vagy szoftverekről, amelyek mindegyike megfelel a mai piaci követelményeknek és a jövő trendjeinek egyaránt.

A faépítészeti  alkatrészeket gyártó cégek ebben az évben kiemelt figyelmet kapnak, a tömörfa megmunkálás minden tekintetben nagy szerepet kap, amelyet az előregyártott készházak automatizálási megoldásaival kapcsolatos témák egészítenek ki. Emellett a 13-as csarnokban egy külön standon a WEINMANN mutatja be a legújabb faépítészeti technológiáit. A Homag részéről minden egyes téma szakemberei (üzem, technika, szerviz) rendelkezésre állnak a, hogy az érdeklődők kérdésére válaszoljanak. A Homag stand magja, az Innovációs Központ, ezúttal egy időutazásra invitál minket, ahol ízelítőt kaphatunk „jövő bútorainak“ gyártásához alkalmas  technológiákból. Érdemes megnézni!


 

A 14-es pavilon témái

  • Integrált cellakoncepció, több teljesítményosztályban különböző célcsoportok számára
  • Kisüzemek: lépésről lépésre a digitális világba
  • Szoftverek és digitális megoldások élőben
  • Új szolgáltatások, amelyek a kereskedelem és az ipar különböző követelményeihez igazodnak
  • 1 darabos szériagyártás a nagyteljesítményű ipari gyártáshoz
  • Felületkezelési technológiák új megoldásokkal csiszoláshoz, festéshez és kasírozáshoz
  • Épületelemek automatizált gyártása a gerendaváz gyártástól az alkatrészgyártáson át a teljesen automatikus feldolgozási és tárolási megoldásokig
  • Önálló gépek (élzárók, CNC megmunkáló központok, csiszolástechnika, táblafelosztás stb.)
  • Innovációs Központ: időutazás a famegmunkálásban, bepillantás a bútorok jövőjébe („intelligens bútorok”)

A 13-as pavilonban

A WEINMANN bemutatja az aktuális technológiákat a laza szerkezetű szigetelőanyagokkal ellátott falpanelek automatizált gyártásához.
 
Megoldások a kisebb üzemek számára:
különálló részekkel az összkoncepcióhoz

 
Fontos kérdések, amelyeket a Homag a 14-es pavilonban speciálisan a kisebb üzemek számára válaszol meg: Milyen konkrét lehetőségeket kínál a digitalizálás a kis- és középüzemek számára? Milyen egyszerű asszisztens funkciók segíthetnek a faiparosok a napi munkájában?

A válaszlehetőségek széleskörűek. Mindenekelőtt egy dolog fontos: a felhasználónak nem kell egy teljes rendszerbe fektetnie, hanem olyan gépeket, hardvereket, alkalmazásokat és appokat integrálnak egységbe amelyek egymással kommunikálnak. Ez a megközelítés a digitális megoldásokat is egyre érdekesebbé teszi a kisebb felhasználók számára.


Mi az ami ma már valóság?

Már szinte természetes a termelési adatok átvitele gépekre, pl. a optimalizált vágási tervek átvitele táblafelosztó fűrészekre. De mi van akkor, ha az adatokat egy kattintásra egy digitális felvevőmappában találjuk? Hirtelen az önálló gépek vagy a kézi munkaállomások a műhelyben is támogathatók az intelligens eszközökkel (okostelefonok, táblagépek). A beépítés helyszínén is egyetlen kattintással meg lehet tekinteni a rajzokat és alkatrészlistákat.

Emellett az asszisztens rendszerek is segítséget nyújtanak, ami jelentősen leegyszerűsíti a munkát. Például ilyen HOMAG által kifejlesztette kezelő asszisztens rendszer, az intelliGuide, amely megmutatja a gépkezelőnek, hogy milyen lépés következik és mit kell tennie.

A következő lépésben a szoftverbázisú asszisztensek bekerülnek a manuális munkahelyekre. Az ilyen jellegű digitális fejlesztések valós lehetőséget kínálnak a vállalkozásoknak arra, hogy kezeljék a szakképzettség hiányát, amellyel az iparág általában szembesül.
 
A HOMAG már régóta dolgozik a digitális asszisztens rendszerekkel, beleértve a gépkezelést segítő alkalmazásokat is (az intelliGuide kezelő asszisztens rendszer ősz óta már a fúróautomatákon is elérhető). Számos további új funkció várja a LIGNA-n, hogy támogassa a szakembereket a mindennapi munkában.

 

A digitális koncepciók életre kelnek


A már ismert funkciók mellett a HOMAG a LIGNA látogatóinak további eszközöket kínál, amelyek nagyban leegyszerűsítik munkájukat és támogatják a gyártási folyamatokat. Ezeket élőben mutatják be, és az új, "integrált cellakoncepciókhoz" kapcsolva, különböző teljesítményosztályokban.
Minden összeállítás különböző hangsúlyokat kínál - így minden felhasználó a neki megfelelő komponenseket ill. az ehhez tartozó digitális termékeket tudja választani.
 

Autonóm gyártás, és 1-darabos széria, nagy sebességgel

A lapszabászattal foglalkozó üzemek számára egy hálózatba kapcsolt gyártóegységet mutatnak be, amely teljesen automata gyártást biztosít. Többek között itt is alkalmazzák a Holz Handwerk kiállításon először bemutatott automata mozgású szállítóeszközöket, a Transbotokat. A hangsúly az ember és a gép közötti interakción van. Az eredmény egy teljesen önálló gyártási folyamat, a vágástól a  kész alkatrészek csomagolásig – melynek végén a termék készen a szállításra
 
- Az ipari bútorgyártók új technológiákat találnak a legmodernebb megoldásokkal az 1 darabos szériagyártásra. amelyben fontos szerepet kap a nagy sebesség
 

Új funkciók minden területen: Kompetencia a felületkezelésben

A felületkezelési technológiák fejlesztése továbbra is töretlen  lendülettel folytatódik a HOMAG-nál. Ez jól látható lesz a 2019-es LIGNA-n is, ahol a felületkezelési megoldások jelentős területet foglalnak el. A hangsúlyt a lapfelületek és a profilok felületkezelésére szolgáló gépek, a különböző teljesítményosztályú csiszológépek, a tömörfa profilozógépek és a kasírozás legújabb fejlesztései kapják. Ezen kívül a HOMAG  jelen lesz a Makor standján is - az olasz lakkspecialista, akivel a HOMAG szoros és kreatív partnerséget tartott fenn az elmúlt két évben. A felületkezelés minden területén a HOMAG új technológiákat mutat be, ezáltal új módokat nyitva a felhasználók számára a nagyértékű bútorok gyártásához. A LIGNA 2019-en a HOMAG bővített portfóliót mutat be a felületkezeléssel foglalkozók számára legyen szó kisüzemekről vagy nagyobb vállalatokról.


 

Innovation Center: Időutazás bútorgyártásban

A HOMAG standján - az InnovationCenterben - a bútorgyártás illetve a hozzá kapcsolódó faipari technológiák fontosabb mérföldkövein kalauzolja végig a látogatókat. Ennek végén egy másik szemszögből vizsgálja meg a jelent, és a jövőt: milyenek lesznek a jövő bútorai? Milyen kihívások merülhetnek fel? Hogyan tud ebben a HOMAG partnerként szerepelni és támogatni a faipari cégeket? A szokatlan elképzelések mellett a HOMAG valós példákat mutat be az Innovációs Központon belüli turné végén - itt a futurisztikus ötletek egyszerűen valósággá válnak.

A "proto_lab" projekt (a holnap termelési laboratóriuma) ebben jelentős szerepet játszik. A kutatási projekt csapat több szereplőt egyesít: a TH Rosenheim Egyetem négy karát, a HOMAG csoport szakértőit és más bútoripari partnereket, valamint a Seeoner Kreis-et. Az elmúlt hónapokban kísérleteztek, elemeztek és előrejeleztek - és életképes megoldásokat megtartották.

Az Innovációs  Center a legutóbbi Ligna kiállítás kiemelkedő pontja volt. Ezúttal a látogatók egy időutazáson vehetnek rész, a múltból az "a jövő intelligens bútoraihoz"

 

Kérjen bővebb információt és vegyen részt a Lignomat Kft. -vel az idei LIGNA-n:


Schmidt Katalin
Ügyvezető - Lignomat Kft.
+36309377600
office@lignomat.hu

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...