KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben.

A kisebb vállalkozások és a nagyipari ügyfelek egyaránt megtalálják a számukra megfelelő technológiát, legyen szó megmunkáló cellákról, technológiai sorokról vagy szoftverekről, amelyek mindegyike megfelel a mai piaci követelményeknek és a jövő trendjeinek egyaránt.

A faépítészeti  alkatrészeket gyártó cégek ebben az évben kiemelt figyelmet kapnak, a tömörfa megmunkálás minden tekintetben nagy szerepet kap, amelyet az előregyártott készházak automatizálási megoldásaival kapcsolatos témák egészítenek ki. Emellett a 13-as csarnokban egy külön standon a WEINMANN mutatja be a legújabb faépítészeti technológiáit. A Homag részéről minden egyes téma szakemberei (üzem, technika, szerviz) rendelkezésre állnak a, hogy az érdeklődők kérdésére válaszoljanak. A Homag stand magja, az Innovációs Központ, ezúttal egy időutazásra invitál minket, ahol ízelítőt kaphatunk „jövő bútorainak“ gyártásához alkalmas  technológiákból. Érdemes megnézni!


 

A 14-es pavilon témái

  • Integrált cellakoncepció, több teljesítményosztályban különböző célcsoportok számára
  • Kisüzemek: lépésről lépésre a digitális világba
  • Szoftverek és digitális megoldások élőben
  • Új szolgáltatások, amelyek a kereskedelem és az ipar különböző követelményeihez igazodnak
  • 1 darabos szériagyártás a nagyteljesítményű ipari gyártáshoz
  • Felületkezelési technológiák új megoldásokkal csiszoláshoz, festéshez és kasírozáshoz
  • Épületelemek automatizált gyártása a gerendaváz gyártástól az alkatrészgyártáson át a teljesen automatikus feldolgozási és tárolási megoldásokig
  • Önálló gépek (élzárók, CNC megmunkáló központok, csiszolástechnika, táblafelosztás stb.)
  • Innovációs Központ: időutazás a famegmunkálásban, bepillantás a bútorok jövőjébe („intelligens bútorok”)

A 13-as pavilonban

A WEINMANN bemutatja az aktuális technológiákat a laza szerkezetű szigetelőanyagokkal ellátott falpanelek automatizált gyártásához.
 
Megoldások a kisebb üzemek számára:
különálló részekkel az összkoncepcióhoz

 
Fontos kérdések, amelyeket a Homag a 14-es pavilonban speciálisan a kisebb üzemek számára válaszol meg: Milyen konkrét lehetőségeket kínál a digitalizálás a kis- és középüzemek számára? Milyen egyszerű asszisztens funkciók segíthetnek a faiparosok a napi munkájában?

A válaszlehetőségek széleskörűek. Mindenekelőtt egy dolog fontos: a felhasználónak nem kell egy teljes rendszerbe fektetnie, hanem olyan gépeket, hardvereket, alkalmazásokat és appokat integrálnak egységbe amelyek egymással kommunikálnak. Ez a megközelítés a digitális megoldásokat is egyre érdekesebbé teszi a kisebb felhasználók számára.


Mi az ami ma már valóság?

Már szinte természetes a termelési adatok átvitele gépekre, pl. a optimalizált vágási tervek átvitele táblafelosztó fűrészekre. De mi van akkor, ha az adatokat egy kattintásra egy digitális felvevőmappában találjuk? Hirtelen az önálló gépek vagy a kézi munkaállomások a műhelyben is támogathatók az intelligens eszközökkel (okostelefonok, táblagépek). A beépítés helyszínén is egyetlen kattintással meg lehet tekinteni a rajzokat és alkatrészlistákat.

Emellett az asszisztens rendszerek is segítséget nyújtanak, ami jelentősen leegyszerűsíti a munkát. Például ilyen HOMAG által kifejlesztette kezelő asszisztens rendszer, az intelliGuide, amely megmutatja a gépkezelőnek, hogy milyen lépés következik és mit kell tennie.

A következő lépésben a szoftverbázisú asszisztensek bekerülnek a manuális munkahelyekre. Az ilyen jellegű digitális fejlesztések valós lehetőséget kínálnak a vállalkozásoknak arra, hogy kezeljék a szakképzettség hiányát, amellyel az iparág általában szembesül.
 
A HOMAG már régóta dolgozik a digitális asszisztens rendszerekkel, beleértve a gépkezelést segítő alkalmazásokat is (az intelliGuide kezelő asszisztens rendszer ősz óta már a fúróautomatákon is elérhető). Számos további új funkció várja a LIGNA-n, hogy támogassa a szakembereket a mindennapi munkában.

 

A digitális koncepciók életre kelnek


A már ismert funkciók mellett a HOMAG a LIGNA látogatóinak további eszközöket kínál, amelyek nagyban leegyszerűsítik munkájukat és támogatják a gyártási folyamatokat. Ezeket élőben mutatják be, és az új, "integrált cellakoncepciókhoz" kapcsolva, különböző teljesítményosztályokban.
Minden összeállítás különböző hangsúlyokat kínál - így minden felhasználó a neki megfelelő komponenseket ill. az ehhez tartozó digitális termékeket tudja választani.
 

Autonóm gyártás, és 1-darabos széria, nagy sebességgel

A lapszabászattal foglalkozó üzemek számára egy hálózatba kapcsolt gyártóegységet mutatnak be, amely teljesen automata gyártást biztosít. Többek között itt is alkalmazzák a Holz Handwerk kiállításon először bemutatott automata mozgású szállítóeszközöket, a Transbotokat. A hangsúly az ember és a gép közötti interakción van. Az eredmény egy teljesen önálló gyártási folyamat, a vágástól a  kész alkatrészek csomagolásig – melynek végén a termék készen a szállításra
 
- Az ipari bútorgyártók új technológiákat találnak a legmodernebb megoldásokkal az 1 darabos szériagyártásra. amelyben fontos szerepet kap a nagy sebesség
 

Új funkciók minden területen: Kompetencia a felületkezelésben

A felületkezelési technológiák fejlesztése továbbra is töretlen  lendülettel folytatódik a HOMAG-nál. Ez jól látható lesz a 2019-es LIGNA-n is, ahol a felületkezelési megoldások jelentős területet foglalnak el. A hangsúlyt a lapfelületek és a profilok felületkezelésére szolgáló gépek, a különböző teljesítményosztályú csiszológépek, a tömörfa profilozógépek és a kasírozás legújabb fejlesztései kapják. Ezen kívül a HOMAG  jelen lesz a Makor standján is - az olasz lakkspecialista, akivel a HOMAG szoros és kreatív partnerséget tartott fenn az elmúlt két évben. A felületkezelés minden területén a HOMAG új technológiákat mutat be, ezáltal új módokat nyitva a felhasználók számára a nagyértékű bútorok gyártásához. A LIGNA 2019-en a HOMAG bővített portfóliót mutat be a felületkezeléssel foglalkozók számára legyen szó kisüzemekről vagy nagyobb vállalatokról.


 

Innovation Center: Időutazás bútorgyártásban

A HOMAG standján - az InnovationCenterben - a bútorgyártás illetve a hozzá kapcsolódó faipari technológiák fontosabb mérföldkövein kalauzolja végig a látogatókat. Ennek végén egy másik szemszögből vizsgálja meg a jelent, és a jövőt: milyenek lesznek a jövő bútorai? Milyen kihívások merülhetnek fel? Hogyan tud ebben a HOMAG partnerként szerepelni és támogatni a faipari cégeket? A szokatlan elképzelések mellett a HOMAG valós példákat mutat be az Innovációs Központon belüli turné végén - itt a futurisztikus ötletek egyszerűen valósággá válnak.

A "proto_lab" projekt (a holnap termelési laboratóriuma) ebben jelentős szerepet játszik. A kutatási projekt csapat több szereplőt egyesít: a TH Rosenheim Egyetem négy karát, a HOMAG csoport szakértőit és más bútoripari partnereket, valamint a Seeoner Kreis-et. Az elmúlt hónapokban kísérleteztek, elemeztek és előrejeleztek - és életképes megoldásokat megtartották.

Az Innovációs  Center a legutóbbi Ligna kiállítás kiemelkedő pontja volt. Ezúttal a látogatók egy időutazáson vehetnek rész, a múltból az "a jövő intelligens bútoraihoz"

 
 

Kérjen bővebb információt és vegyen részt a Lignomat Kft. -vel az idei LIGNA-n:


Schmidt Katalin
Ügyvezető - Lignomat Kft.
+36309377600
office@lignomat.hu

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről

Engedje meg, hogy meghívjuk a „Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről” című felmérésünkre! Tovább...

100 %-os Homag tulajdonban a Weinmann

A Homag a WEINMANN Holzbausystemtechnik GmbH részvényeinek fennmaradó 24%-os részesedését is megszerezte, ezzel a vállalat 100%-ban a cégcsoport tulajdonába került, ezáltal is tovább erősítve kompetenciáját illetve elkötelezettségét a tömörfa megmunkálás területén. Tovább...

Faipari függőleges CNC vezérelt megmunkáló központ robotos kiszolgálással

Új, egyedi gyártócella koncepció: - bérköltség csökkentése - balesetek esélyének csökkentése - kieső idő csökkentése - selejtek mennyiségének csökkentése Tovább...

Betekintés a Speedmaster üzemébe

Hogyan lehet komplett megrendeléseket 48 órán belül teljesíteni, olyan minőségben, amiben a szakavatott szemek sem lelnek hibát? A Speedmaster vállalat bemutatja. Tovább...

Intelligens asszisztensek faipari gyártóknak - Szabászati menedzser

Támogatja a fűrész kezelőjét a vágásnál: gombnyomásra etikettet nyomtat, és ami a fő innovációja, hogy „manuális” körfűrészgépeken is használható. Tovább...