KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Faipari gépek karbantartása: a tervezett szerviz időt és pénzt takarít megNem kell senkit sem meggyőzni arról, hogy a géphibából történő kiesések extra költségeket jelentenek. A meghibásodások többnyire váratlanul következnek be, blokkolják a munkafolyamatokat és nem lehet rájuk előre felkészülni. Vagy mégis?
 
Az előre tervezett, időszakos karbantartással számos hiba megelőzhető, kiküszöbölhető. A Lignomat Kft. az értékesített Homag gépek időszakos karbantartását is elvégzi a szerződéssel rendelkező partnerei számára. Ez alapvetően állagmegóvó szerviz, ami biztosítja a gép hosszabb élettartamát, valamint csökkenti a nem tervezett termeléskiesés veszélyét illetve valószínűségét.
 
Mit is tartalmaz a karbantartási szolgáltatás?
Legfontosabb része a gép átvizsgálása, állapotfelmérése.
Gyártói karbantartás során a Technikus gyári csekklista előírásai szerint átvizsgálja a gépet. Elvégzi a beállításokat, cseréli a rendelkezésre álló kopó alkatrészeket és javaslatot tesz a további alkatrész cserére.
Kiemelt prioritású a kopó alkatrészek cseréje, ami lecsökkenti a véletlen meghibásodás lehetőségét. Egy kopott alkatrész a gép más részeiben is jelentős károkat okozhat, ezért nem érdemes elhanyagolni a rendszeres felügyeletet. Ezzel együtt a megmunkálási pontosság is állandó marad, hiszen nincsenek kopott alkatrészek, megfelelő a kenés stb.

A karbantartási feladatok ellátása során a Technikus segítséget nyújt a gépkezelők és karbantartó személyzet részére is, így a gép használata illetve beállítása során felmerült kérdésekre gyakorlati tapasztalatok alapján kapnak válaszokat. Ez a lehetőség számos esetben hozzájárul a gép termelékenységének hatékony növeléséhez és szakszerű üzemfenntartásához is.  

Természetesen előre egyeztetett, ütemezett időpontban kerülnek végrehajtásra az időszakos beavatkozások, karbantartási műveletek. Ezáltal előre tervezhető a karbantartás miatti kapacitáskiesés. A karbantartás során feltárt rendellenességek elhárításához szükséges alkatrészek egy következő kiszállás alkalmával kerülnek beépítésre.
 
Fontos megemlíteni, hogy a karbantartás során diagnosztizálásra kerülnek azok a hibalehetőségek is, melyek elhárításával a gép élettartama növelhető, illetve elkerülhető a váratlan meghibásodások egy része az adott részegység tönkremenetelekor. Hosszabb időintervallumra levetítve ez a megoldás rendkívül költséghatékony, ráadásul előre betervezhető költséget jelent. A karbantartási stratégia kialakítása főleg a több gépegységgel vagy komplett technológiai sorokkal rendelkező üzemek szempontjából még fokozottabb jelentőséggel bír.

Ki végzi a karbantartást?
A szervizmunkákat gépspecifikus szakértelemmel rendelkező, a gyártó részéről felkészített kiváló szerviztechnikus munkatársak végzik. A javítások során felmerülő kérdések megválaszolásában gyári „hot-line” szolgáltatás is rendelkezésre áll, továbbá informatikai eszközök segítségével távdiagnózissal támogatják a helyszínen beavatkozó szerviztechnikus munkáját. Ez annyit jelent, hogy interneten keresztül a géptől közvetlen kapcsolat létesíthető a gyár szervizes kollégáival, így a szoftveres diagnosztika mellett konkrét beavatkozások is elvégezhetők távolról (pl. PLC program javítása, feltöltése). Minden géptípushoz és technológiához a megfelelő karbantartási eljárás biztosított. A beütemezett karbantartás időpont egyeztetésénél mind a Megrendelő mind pedig a Szerviztechnikus kapacitása optimálisan tervezhető, melynek eredményeként a szerződéses díjak alacsonyabban tarthatók illetve a termelési kapacitás kiesése sem okoz problémát a teljes gyártási folyamatban.

A Lignomat Kft. a hazai piacon jelentős tapasztalatokkal felkészültséggel és szakmai tudással rendelkezik a Homag gépek szervizelése terén. Tevékenységének ideje alatt már számtalanszor bebizonyosodott, hogy a rendszeresen karbantartott gépek hosszabb ideig üzemeltethetők rentábilisan, ami egyben biztonságot is nyújt üzemeltetője számára.

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről

Engedje meg, hogy meghívjuk a „Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről” című felmérésünkre! Tovább...

100 %-os Homag tulajdonban a Weinmann

A Homag a WEINMANN Holzbausystemtechnik GmbH részvényeinek fennmaradó 24%-os részesedését is megszerezte, ezzel a vállalat 100%-ban a cégcsoport tulajdonába került, ezáltal is tovább erősítve kompetenciáját illetve elkötelezettségét a tömörfa megmunkálás területén. Tovább...

Faipari függőleges CNC vezérelt megmunkáló központ robotos kiszolgálással

Új, egyedi gyártócella koncepció: - bérköltség csökkentése - balesetek esélyének csökkentése - kieső idő csökkentése - selejtek mennyiségének csökkentése Tovább...

Betekintés a Speedmaster üzemébe

Hogyan lehet komplett megrendeléseket 48 órán belül teljesíteni, olyan minőségben, amiben a szakavatott szemek sem lelnek hibát? A Speedmaster vállalat bemutatja. Tovább...

Intelligens asszisztensek faipari gyártóknak - Szabászati menedzser

Támogatja a fűrész kezelőjét a vágásnál: gombnyomásra etikettet nyomtat, és ami a fő innovációja, hogy „manuális” körfűrészgépeken is használható. Tovább...