KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Gyártási adatok értékelése az irodából – akár régebbi HOMAG gépek esetében is


Áttörés az adatelemzésben
A megbízható termelési adatok ismerete szilárd alapot szolgáltat a döntéshozatalhoz, és hozzájárul ahhoz, hogy a termelés átlátható legyen. A gyakorlati megvalósításhoz a szabványosított gépadatokat elemezni, értékelni és archiválni kell. A HOMAG erre a célra az "MMR Office" adatértékelő szoftvert kínálja, amelynek továbbfejlesztése ismét megragadja az faipar figyelmét.

A témához kapcsolódva a Homag Treffen két új termék került bemutatásra: egyik az MMR Office Lite, amely a „kezdő” felhasználók számára is betekintést nyújt a korszerű adatelemzés világába. Szintén új lehetőségként került a felhasználók elé az MMR Office és a SCHULER MDE összekapcsolása, melynek köszönhetően most már lehetőség van a régebbi HOMAG gépek gyártási adatainak irodából történő értékelésére is.

Mi az MMR? Az MMR  (Machine Monitoring & Reporting)  használatával a gép adatai és állapota automatikusan rögzítésre kerül minden HOMAG gépen, melyekből szabványosított kulcsadatok generálódnak. Az MMR „Professional“ szoftverrel rendelkező gépeken lehetőség van továbbá az állásidőket magyarázó információkat manuálisan hozzáadni az adatbázishoz. Az MMR „Office” szoftver az elmúlt két év adatait archiválja, így biztosítva a gépadatok későbbi elemzését, a szűk termelési keresztmetszetek felderítésérét, ezzel összefüggésben pedig a géppark teljesítményének javítását.

A belépő csomag a termelési adatok értékeléséhez: MMR Office Lite

A HOMAG Treff újdonsága az MMR Office Lite belépő szintű csomag. Ez gyorsan és egyszerűen, az irodából teszi lehetővé a gépadatokhoz való hozzáférést, azok elemzését és analízisét. A szoftver néhány lépésben telepíthető az irodai számítógépre, ahonnan közvetlenül használható. Ily módon az irodai szoftver összekapcsolható minden olyan HOMAG géppel, amelyeket MMR „Basic” vagy MMR „Professional” rendszerrel szereltek. Az alacsony befektetési költség és a szoftver gyors üzembe helyezése miatt az MMR Office Lite különösen alkalmas azon gyártók számára, akik első alkalommal szeretnének betekintést nyerni a gépadatok elemzésébe.

30 napos intervalum során a gépadatok és állapotok: például számlálók, műszakok, gyártott munkadarabok száma, a gép üzemideje, a karbantartási utasítások stb. kerülnek rögzítésre. Ez lehetővé teszi a gépadatok és állapotok értékelését és átlátható elemzését. Az adatokat az MMR Office Lite olyan módon ábrázolja, amely megkönnyíti a döntéshozatalt.

Az MMR Office Lite bármikor frissíthető az MMR Office verzióra, amely számos előnyt kínál. Az MMR Office-al akár 20 gépet is lehet párhuzamosan értékelni. Az adatokat 2 évig lehet archiválni, és ki lehet értékelni azokat a gépeket is, amelyek éppen ki vannak kapcsolva (vagy offline vannak) az értékelés időpontjában. Ezen kívül a SCHULER MDE-vel felszerelt gépek szintén csatlakoztathatók MMR Office rendszerhez…

Minden Homag gép áttekinthetővé válik

A SCHULER MDE és az MMR Office összekapcsolásával most már lehetőség van a régebbi HOMAG gépek termelési adatainak értékelésére is az irodából. A 2002 és 2011 között gyártott HOMAG gépek a SCHULER MDE-vel vannak felszerelve, és ezek közül több ezer gép ma is hatékonyan működik.

Az MMR Basic-hez hasonlóan a SCHULER MDE-t is a gépadatok rögzítésére használják. A SCHULER MDE közvetlenül a gépen rögzíti, feldolgozza, elemzi, vizualizálja a gép adatait, információt nyújt a kapacitásról, a karbantartási időközökről, a gép állapotáról. Ahhoz, hogy ezeket az adatokat az irodából elemezhessük és megjelenítsük, a HOMAG most közvetlen kapcsolatot biztosít az MMR Office-hoz. Ez lehetővé teszi a gépállapot, a műszakok, számlálók, napszámlálók átvitelét, értékelését és archiválását az MMR Office-ban.

Előny: Ha a gép hálózaton keresztül érhető el, az adatokat közvetlenül át lehet vinni a gépvezérlésből az MMR Office adatbázisba anélkül, hogy a gépen bármilyen szoftver-adaptációt végeznének.Az MMR Office Lite segítségével lehetővé válik, hogy az irodából megtekinthessük gépünk főbb adatait, valamint azokat az értékeléseket és analíziseket, amely alapján hatékonyabbá tudjuk tenni a gyártásunkat.
Új fejlesztés: a SCHULER MDE és az MMR Office összekapcsolása, melynek köszönhetően most már lehetőség van a régebbi HOMAG gépek adatainak értékelésére is az irodából.

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

5000 m2 tele innovációval - A HOMAG az optimális megoldásokra összpontosított a Lignán

A faipar minden szegmensét felölelő kínálatot sorakoztattak fel: gépek, szoftverek, technikai innovációk – mindezt élőben, működés közben, illetve interaktív bemutatók keretében. ​ Tovább...

Az asztalosok és ácsok műhelykoncepciói lépésről-lépésre: Egyedi modulokkal a komplett technológiáig

Milyen konkrét lehetőségeket kínál a digitalizálás ma a kis- és középvállalkozásoknak? Milyen egyszerű digitális „varázslók” és funkciók segíthetnek a napi munkában? Hogyan találja meg minden üzem az egyénre szabott építőelemeket a „jövő műhelye” számára? Tovább...

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...