KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

DACH+HOLZ, Stuttgart 2020 január 28-31

Várja Önt a Homag faépítészeti standja!

Néhány hét és megnyitja kapuit a faépítészet, ácsipar és tetőépítés vezető nemzetközi kiállítása, a DACH+HOLZ International. A négynapos rendezvény jelentőségét mutatja, hogy  számos társszakma is képviselteti magát, így például a bádogos, a tetőfedő, vízvezeték szerelő, illetve jelentős erőt képvisel a tervezés és az ingatlanipar. A kiállítás fókuszában természetesen ezúttal is a faépítészet és ácsipar áll, ezen belül is az alapanyagok, gépek, berendezések, technológiák, szoftverek. Ebben a szegmensben is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a korszerű CNC megoldások, melyek fejlesztésében a HOMAG, ezen belül is a WEINMANN gyár élvonalbeli szerepet vállal. A legújabb technológiákat élőben is megtekinthetik az érdeklődők a kiállítás 10-es pavilonjában.

A jövő megoldásai, egyedi igényekhez igazítva

A Homag ezen a területen sem pusztán gépeket kínál, hanem komplett megoldásokat, beleértve a szoftvereket, a szervizt, a tanácsadást. A kiállítás jó alkalom arra, hogy működés közben megtekintsék a legújabb fejlesztéseket valamint arra, hogy a gyár szakembereivel konzultáljanak, választ kapjanak a kérdéseikre, tapasztalatokat gyűjtsenek.

Gépek élőben a kiállításon

A kiállításon bemutatkozik a WALLTEQ M-120 ácsipari CNC megmunkálóközpont, amely födémek, falak nagy pontosságú gyártására alkalmazható. Megvalósítja a CNC vezérelt készház építést: minden elem nagy pontossággal előre legyártható, beleértve ebbe az ajtó- és ablaknyílásokat, szerkezeti kötéseket, valamint a villamos és egyéb szerelvények helyének elkészítését is. Ez a típus kis-és középüzemek számára is ideális belépő az automatizált gyártás elindítására, mivel kisebb darabszámok esetén is gazdaságosan üzemeltethető.

A kiállítás újdonsága a rögzítőegység gyorscsere rendszer, a fastenerSwitch, amely rugalmas gyártást biztosít, így kb. 15%-kal csökkenti a technológiai időt. Lényege, hogy a multifunkciós hídon elhelyezett rögzítőegységek mellett további 4 készülék (szegező/kapcsozó) helyezhető el a gépen. A gép a gyártási program szerint az anyagtól és a konstrukciótól függően teljesen automatikusan vált a szegező és kapcsozó berendezések között. A gép minden csere után ellenőrzi, hogy a megfelelő eszköz a megfelelő pozícióban van-e, ha nem, akkor azonnal azonosítja és hibaüzenetet jelenít meg a kezelő képernyőjén. Ez nemcsak a hibák kockázatát csökkenti, hanem az anyag és a gép károsodását is megakadályozza. A biztonság a teljes gyártási folyamat során jelentősen megnő. 

Számos előny közül elsődleges a rögzítőaggregátok cseréjének gyorsasága, ami kevesebb mint 1 perc valamint, hogy minden anyaghoz a megfelelő rögzítőelem használható. A biztos rögzítést segíti, hogy a tűzőgépek szöge 0-90° között automatikusan állítható. Az új fastenerSwitch gyorscserélő rendszer kompatibilis az összes Homag ácsipari CNC-vel (WALLTEQ M-120 / M-300 / M-340 / M-380).

WALLTEQ M-120
 
Szintén munka közben lesz megtekinthető a BUILDTEQ A-530 összeszerelő asztal, amelyen egyszerűen összeállíthatók a szendvicsszerkezetű fal-, és tetőelemek, oromfalak, „Fachwerk” falvázak stb. Az asztalban elhelyezett szorítórendszer biztosítja a méretpontosságot és a precizitást. Univerzális eszköz az ácsok számára, mert ideális bármilyen favázas elem előállításához. Munkabiztonság tekintetében is előnyös a nagy asztalfelületnek köszönhetően. A stabil szerkezet miatt nehéz elemekhez alkalmazható. Az ergonomikus munkamagasság javítja a kezelő kényelmét.

BUILDTEQ A-500
 
Digitális termékek

A hálózatba kötött gyártás az ácsipari megmunkálásban is megvalósítható, erre számos digitális megoldást kínál a Homag illetve a Weinmann. A korszerű szoftverek biztosítják a folyamatos adatáramlást és a megfelelő információáramlás, mellyel  lehetővé teszik a hatékony és rugalmas gyártási folyamatot. A DACH+HOLZ kiállításon számos hasznos eszköz lesz látható, amelyek jelentősen leegyszerűsítik a mindennapi munkát:
  • tapio-ra előkészítve: felhő alapú technológiák integrálása
  • MachineBoard: gépadatok-, és állapot megtekintése valós időben
  • ServiceBoard: a meghibásodások gyors és egyszerű javítása
  • MMR Professional: optimalizált termelési folyamat a szisztematikus adatgyűjtés révénDACH+HOLZ International 2020
Időpont: január 28-31.
Nyitva tartás: 9:00-18:00
Bruttó kiállítási terület: 71 000 m2
Látogatók száma: 45 000 (31 országból)
Kiállítók száma: 580
HOMAG/WEINMANN stand: 10-es pavilon 415-ös stand (225 m2-en) 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

5 tengelyes CNC megmunkálás: sablon készítése körmarással és profilmarással [video]

Sablon készítése 5 tengelyes megmunkálással 750x185x235-ös tömbből. [videó] Tovább...

Nesting gyártócella: 50%-os teljesítmény emelkedés [videó]

Az 5 gépből álló nesting cella 50%-os teljesítmény növekedést eredményezett a Dethleffs GmbH & Co. KG lakókocsi gyártó folyamataiban. Tovább...

Nyerjen vissza 30% energiát munkaráfordítás nélkül!

Homag ecoPlus - Kevesebbet fogyaszt. Összefüggéseiben vizsgálja az egymással kölcsönhatásban lévő tényezőket, ezzel olyan értékes erőforrásokat takarít meg, mint az energia, idő, anyag és munkaerő. Tovább...

DACH+HOLZ, Stuttgart 2020 január 28-31

Várja Önt a Homag faépítészeti standja! Néhány hét és megnyitja kapuit a faépítészet, ácsipar és tetőépítés vezető nemzetközi kiállítása, a DACH+HOLZ International. Tovább...

Easy2Feed automatikus lapadagoló Homag táblafelosztókhoz

Fokozza fűrésze teljesítményét! A gépméretek és a helyszükséglet ugyanolyan kompakt marad, mint egy standard gép esetében, de a kapacitás jelentősen megnövekszik. Utólag is felszerelhető! Tovább...