KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

​Csak úgy röpködtek a forgácsok! - HOMAG TREFF 2018A jubileumi Homag Treff négy napon át várta nyitott kapukkal a vendégeit. A 25. találkozó tovább fokozta a rendezvény sikereit, a világ számos országából érkeztek szakmabeliek, hogy együtt ünnepeljék a Homaggal a jelentős évfordulót. Természetesen, mint eddig minden évben, ezúttal is kiemelt hangsúlyt kapott a technológiai újdonságok prezentálása.

A Holzbronnban és a Schopflochban található gyáregységekben a különböző üzemméretekre és kapacitásigényre összeállított technológiák kerültek a fókuszba, élő bemutatók keretében. Emellett idén még nagyobb hangsúlyt kaptak a digitális fejlesztések. A számos bútoripari megoldás mellett az ablakgyártókat külön program várta: a Homag történetében először rendezték meg az “Ablakgyártó napot”, ahol innovatív, termelékeny megoldásokkal ismerkedhettek meg. A schopflochi központhoz közeli Horb-ban a bútorgyártó technológiák várták a résztvevőket, és szintén első alkalommal Herrenbergben az IVM Chemicals újonnan megnyílt technikai központjában a felületkezelés témakörével bővült a Treff repertoárja.

Látogatók Kínától Skandinávián át az Egyesült Államokig
A német faipar legnagyobb házivásárának jubileumi évfordulójára a világ minden tájáról érkeztek látogatók. A hazai érdeklődők, illetve a szomszédos Ausztria, Németország és Olaszország látogatói mellett számos vendég érkezett Kelet- és Közép-Európa országaiból, de számos résztvevőt számláltak olyan távoli országokból, mint  Kína, USA, vagy akár Thaiföld és Japán.

Salamon Zoltán kollégánkat is lencsevégre kapták tájékoztatás közben


A rendezvény sikerében kulcsszerepet játszottak az értékesítő képviseletek és partnerek munkatársai, akik szép számmal utaztak Schwarzwaldba, hogy segítsék a konzultációkat a látogatókkal.

A felvett rendelések között minden üzemméret igényei felmerültek – a megrendelések több mint felét az önálló gépek és gyártóberendezések tették ki, míg a másik felét a nagy automatizáltsági fokkal rendelkező komplett technológiák.


 Különösen lenyűgöző volt a világpremierjét ünneplő új robotfűrész a SAWTEQ B-300 flexTec Holzbronnban


"Bár ma egy digitális világban élünk, ettől függetlenül a személyes kapcsolatok még mindig nagyon fontosak és értékesek. Büszkék vagyunk arra, hogy a Treffre minden alkalommal, rengeteg nemzetközi vendég látogat hozzánk Schwarzwaldba. Ez is azt jelzi, hogy itt egy olyan széleskörű portfóliót tudunk bemutatni ügyfeleink számára, amelyért érdemes ideutazni. Ezúttal Ismét megmutattuk, hogy a HOMAG hatékony megoldásokat kínál minden teljesítményosztályban - kis- és középvállalatoknak, valamint ipari gyártóknak egyaránt.” – nyilatkozott Andreas Denker a Homag értékesítési és marketing alelnöke.

Edition25: A HOMAG több, mint 25 akciós modellel ünnepel
25 év alatt több ezer látogató utazott az őszi rendezvényre Fekete-erdőbe. A HOMAG idén egy akcióval fejezi ki köszönetét: több mint 25 gépet emelt felszereltséggel és szolgáltatásokkal kínál kedvező áron. A kampány jelenleg is tart és 2018.12.31-én fejeződik be.
  • A jövőbe tekintve: Az összes Edition25 modell teljesen digitalizált és a tapio rendszerre előkészített. Olyan hasznos alkalmazások szerepelnek az alapfelszereltségben, mint például a MachineBoard. Így a felhasználó a felhőalapú szoftver-megoldások szinte korlátlan számítási teljesítményét használhatja a gép teljesítményének fokozása érdekében.
  • Több technológia: Az összes Edition25 modellnek nagyobb a teljesítménye vonzó áron, és kiterjedt opciókat tartalmaz. Így a felhasználó magasabb szintet ér el a befektetésével.
  • Teljeskörű szerviz: Az összes Edition25 modell 12-24 hónapos garanciális bővítést és a Warranty Plus 24 szervizcsomag egyéb előnyeit kapja.

Az első HOMAG „ablaknap” kiváló visszajelzésekkel
Külön kiemelkedő volt az első HOMAG ablakgyártó nap, amely hatékony ablakgyártással kapcsolatos információkkal látta el a résztvevőket. Több, mint 80 ablakgyártó cég képviselője utazott Schopflochba, hogy előadásokon és workshopokon tájékozódjon a jelenlegi trendekről:
  • Ablakgyártás HOMAG technológiákkal: rugalmas technológia az innovatív termékek számára
  • Ablakgyártás világszerte: gyakorlati beszámolók Kínából, Skandináviából és Svájcból
  • Innovatív ablakrendszerek: több fény, filigrán keretszerkezet és egyszerűbb gyártás CNC-vel (ragasztott keret, alumínium héj és csavaros kapcsolatok)

 

 

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...