KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

​CNC megmunkálás új komponensekkel - LIGNA 2017Világpremier: az új BMG 310 széria
Szabadon hozzáférhető gépasztal és több hely a szerszámoknak: ez csak két  ismérv a sok közül amelyek a Homag új BMG 310 szériáját kiemelik. A gépek fejlesztésekor  a már jól bevált egységeket ötvözték új komponensekkel. A stabil, hegesztett acél portálszerkezetre alapozva, a felhasználók igényeihez mérten számtalan konfigurációs lehetőség kínálkozik a felépítést illetően. A konzolos asztalok a kétkörös rendszerben, a LED-es pozícionálás segítő vagy automata gépasztal alkalmassá teszi a gépet marástól az élzárásig bármely felhasználási területre.


3 oldalról hozzáférhető asztal
A felhasználó egyszerűen felhelyezheti vagy elszedheti a nagyobb alkatrészeket is, hiszen a gépasztalt úgy alakították ki, hogy több oldalról is szabadon hozzáférhető legyen és ne gördüljön semmi akadály az útba. Ugyanígy a gép tisztítása és karbantartása is egyszerűsödik. Ez részben köszönhető a minden oldalról zárt burkolatnak, mivel így a gép rugalmasan illeszkedik a beépítési helyzethez anélkül, hogy további biztonsági intézkedéseket igényelne. A korábbi jól bevált tulajdonságok ezután is megmaradnak: így pl. a élanyagtár elhelyezése, amely az aggregát felől kényelmes hozzáférést biztosít.

32 szerszámhely
„Minden  a tárban“, mondhatnánk, ugyanis az új szerszámtár összesen 32 szerszám cseréjére ad lehetőséget. Ez rendkívüli sokoldalúságot biztosít és bármely alkalmazási területre elegendő szerszámhelyet kínál. A koncepció: 24 pozíciós külső kör és egy belső 8 pozíciós gyűrű optimális helykihasználást eredményez.
Rend a gépasztalon
A konzolok energiaellátását rejtett, fekvő kábelkötegeken keresztül biztosítják. Így a leeső darabok nem akadnak fel ill. nem károsítják azt. A rögzítő konzolok mind a gépváz keretén belül helyezkednek el, ami biztosítja,  hogy a leeső darabok belülre egy forgácsszalagra hulljanak, ez nagy előny az automatikus gyártási rendszerbe történő illesztés során.

Az új gépkezelés, a powerTouch PC87
A PC87 vezérléssel a Homag következetesen továbbfejlesztette az érintőképernyős vezérlését.  A gépváz, a konzolok, a rögzítőpapucsok , a megmunkálások, beleértve a munkadarabokat is, forgatható 3D modellként jelennek meg. Kiszámítja a szükséges rögzítőpapucs mennyiséget és a pozíciójukat. Ezután a rögzítőeszközök áthelyezhetők, törölhetők vagy érintéssel újonnan hozzáadhatók. A munkadarab forgatható 90 fokos lépésekben, hogy optimális rögzítési helyzetet érjen el. Az integrált megmunkálási lista lehetővé teszi egy teljes programsorozat listájának feldolgozását. Automatikus üzemmódban a vezérlőrendszer automatikusan új programot használ a listából, amint egy hely feldolgozása megtörtént.
A CNC számos funkcióval bővült, így a kezelőnek jobb és gyorsabb vezérlése van a gépen. Például az éppen futó programban megjelenik az összes fontos információ, például az aktív eszköz, az aktuális megmunkálási makró, és az összes tengely pozíció.
Könnyen használható
A kisebbik testvért, a BMG 110-et szkenner funkcióval és komfortcsomaggal, 2016 év elején mutatták be először, amely új mércét állított fel az egyszerű gépkezelés terén. A fő kezelési funkciók elérhetők a gépvázon vagy az oldalsó ütközőkön. A BMG 310 esetében ez a kezelési elv tovább fejlődött. A gépállapot kijelző funkciói ezekbe a nyomógombokba integrálódtak.  A korábban már alkalmazott széles lábléc érzékelő, amely a lábmozdulatokat is érzékeli, új funkciókkal bővült. Egy második érintőképernyő is található a gépen, amelynek köszönhetően mindkét oldalról könnyen működtethető a megmunkálóközpont.


Új Nesting eljárás - Önmegvalósítás egyedi bútorfrontokon
A bútorfrontok területén továbbra is megmaradnak az egyedi igények, amelyek megkövetelik az extravagáns formákat és színeket, amely még az egyedileg nyomtatott bútorfrontokig is eljut. Ezért a bútorgyártóknak nagy kihívással kell szembenézniük: hogyan kell szabni az egyénileg tervezett frontokat, hogy a panelek tökéletesen illeszkedjenek? A megoldás a Homag új Nesting eljárása. A frontok úgy kerülnek megmunkálásra, hogy később egyetlen tökéletes összképet adjanak. Az automatizált új nesting eljárás a „passzer-eljárás“ esetében az úgynevezett illesztési jeleket a gépen lévő kamera kiértékeli és a megfelelő sorrendben pontosan a megmunkálandó elemeket marja ki.


 
   

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...