KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Betekintés a Speedmaster üzemébe

Megrendelések teljesítése 2 nap alatt

Az egyedi bútoralkatrészek tömeges gyártásával foglalkozó Speedmaster vállalat bemutatja, hogyan lehet komplett megrendeléseket 48 órán belül teljesíteni, olyan minőségben, amiben a szakavatott szemek sem lelnek hibát. Egy szín dominál a termelési rendszerben: a Homag jellegzetes égkék színe.

„Vevőink asztalosok, akiknek 48 órán belül gyártunk és szállítunk. A termék olyan, mintha azt a vevő saját maga gyártotta volna, tehát nincs szükség semmiféle utómunkára.” - mondja Günther Schweiger ügyvezető igazgató.

A két osztrák és a németországi üzemben minden erőfeszítést megtesznek a magas minőségi standard biztosítása érdekében.

"Ügyfeleink között mintegy 18 000 üzemet számlálunk Németországban, Ausztriában és Svájcban – akik egytől-egyig szakemberek."

Az osztrák üzem kétszintes, 160 méter hosszú automata lapraktára négy Homag Centateq-Nesting CNC-t és egy táblafelosztót táplál. A megmunkálás után az alkatrészek párhuzamos pályákon kerülnek az Edgeteq élzáró gépekhez. Külön csoportba tömörítik üzemen belül a specifikus megmunkálások gépeit, melyek kibővítik a lehetőségeket furnéros, lakkozott vagy egyéb bevonatos táblák feldolgozásával. A megmunkálás nagy volumenű, mégis egyedi igényeket szolgál ki, vagy ahogyan németül mondják, Losgröße-1.


 
Nesting folyamatos üzemben

„A négy Homag Centateq Nesting sor alkotja a termelés szívét.” - magyarázza Bernhard Holzer üzemfenntartási vezető. Mindegyik sornak két munkaasztala van, amelyet a lapraktár automatikusan tölt, így elindul egy folyamatos anyagáramlás, amely a teljes technológiai sort meghatározza.”

Bernhard Holzer, aki közreműködött a rendszerkoncepció kidolgozásában, különösen büszke az alacsony zajszintre az üzemben.

„Nálunk nincs zajos munkahely, mert kitettük az olyan egységeket, mint például a vákuumpumpák, sőt a forgácseltávolítást is a rázócsatornák helyett szállítószalaggal oldottuk meg.

„Könnyű megmagyarázni, hogy technológiák összeállításánál miért következetesen egyetlen beszállítóra, a Homagra támaszkodunk – mondja Holzer. Minden rendszerünk hálózatba van kapcsolva így fontos, hogy minden egység kompatibilis legyen egymással. Ezenkívül már régóta működünk együtt a Homaggal, ami fontos számunkra. Az ügyfelek a Speedmastertől olyan magas minőséget várnak el, amely meghaladja az általánosságban megszokott követelményeket. Ezt a megmunkálási pontosságot a Homag technológiáival sikerült elérni."

8 mm-es élzárás

Nemrég helyezték üzembe a vadonatúj Homag Edgeteq S-800 élzárógépet, egy másik pedig már a csarnokban áll szintén üzembe helyezésre várva.

„Mindig arra törekszünk, hogy a legjobb minőség elérése érdekében házon belül tudjuk a legújabb technológiákat. Ami az élzárást illeti, a Homag nullfugás lézertechnológiája számunkra meghatározó fontosságú. A fejlesztések során egyik cél volt a vékony, 8 mm-es alapanyagok élzárása. Eleinte ez nagyon nehéz volt, de a Leitz és a Homag gyárakkal együttműködve sikerült megoldást fejlesztenünk. Vékony lapoknál a legfőbb problémát az élmarás megfelelő minősége jelentette, mivel a lap és élzáró anyag találkozásánál keletkező átmenet csak úgy lehet tökéletes, ha az élmarás is abszolút szép. Az élmaró aggregát egy magasságállító orsóval került felszerelésre, melyhez a Leitz egy új fejlesztésű marófejet készített. Az élmaró szerszám a különböző vastagságú lapokhoz tartozó zónákkal rendelkezik, és megmunkálási zónáján belül el tudjuk mozdítani, hogy a kényesebb anyagok marásakor a még éles szerszáméllel lehessen dolgozni. Ez egy teljesen exkluzív megoldás, jelenleg csak mi rendelkezünk ezzel a lehetőséggel” – lelkesedik Holzer. „A Homag megbízható partner”

Günther Schweiger ügyvezető igazgató az együttműködésről csak pozitívan tud nyilatkozni. „Folyamatosan fejlődünk és a Homag segít, hogy termelékenyebbé váljunk. A megoldások jól méretezhetők, már az automatizált Industry 4.0 technológiák is üzemmérethez igazítva elérhetők. Igen, elégedett vagyok – fejezi be Schweiger. A Homag megbízható partner.”


Forrás: HOLZDesign

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

LIGNOVÁCIÓ - Lignomat bemutatóterem működés közben látható faipari gépekkel

Szoftver innovációk, digitális asszisztensek és robottechnológia a faiparban. Szombathelyi bemutató termünkben működő HOMAG gépekkel és új megoldásokkal 2020. október 26-tól várjuk a faipari szakembereket! Tovább...

Panhans gyalugép akció

Szerezze meg Panhans gyalugépét most akciós áron! Tovább...

60 év Homag, 60 nap Homag Treff - egy rendhagyó házivásár

A Homag 60 éves születésnapja alkalmából rendhagyó, 60 napos rendezvénysorozattal készült a vevői és leendő vevői számára. Azonban a koronavírus sajnos a tervezettnél is rendhagyóbbá tette, így több lehetőségeket biztosít a Homag a "részvételre": Tovább...

Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről

Engedje meg, hogy meghívjuk a „Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről” című felmérésünkre! Tovább...

100 %-os Homag tulajdonban a Weinmann

A Homag a WEINMANN Holzbausystemtechnik GmbH részvényeinek fennmaradó 24%-os részesedését is megszerezte, ezzel a vállalat 100%-ban a cégcsoport tulajdonába került, ezáltal is tovább erősítve kompetenciáját illetve elkötelezettségét a tömörfa megmunkálás területén. Tovább...