KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Betekintés a Speedmaster üzemébe

Megrendelések teljesítése 2 nap alatt

Az egyedi bútoralkatrészek tömeges gyártásával foglalkozó Speedmaster vállalat bemutatja, hogyan lehet komplett megrendeléseket 48 órán belül teljesíteni, olyan minőségben, amiben a szakavatott szemek sem lelnek hibát. Egy szín dominál a termelési rendszerben: a Homag jellegzetes égkék színe.

„Vevőink asztalosok, akiknek 48 órán belül gyártunk és szállítunk. A termék olyan, mintha azt a vevő saját maga gyártotta volna, tehát nincs szükség semmiféle utómunkára.” - mondja Günther Schweiger ügyvezető igazgató.

A két osztrák és a németországi üzemben minden erőfeszítést megtesznek a magas minőségi standard biztosítása érdekében.

"Ügyfeleink között mintegy 18 000 üzemet számlálunk Németországban, Ausztriában és Svájcban – akik egytől-egyig szakemberek."

Az osztrák üzem kétszintes, 160 méter hosszú automata lapraktára négy Homag Centateq-Nesting CNC-t és egy táblafelosztót táplál. A megmunkálás után az alkatrészek párhuzamos pályákon kerülnek az Edgeteq élzáró gépekhez. Külön csoportba tömörítik üzemen belül a specifikus megmunkálások gépeit, melyek kibővítik a lehetőségeket furnéros, lakkozott vagy egyéb bevonatos táblák feldolgozásával. A megmunkálás nagy volumenű, mégis egyedi igényeket szolgál ki, vagy ahogyan németül mondják, Losgröße-1.


 
Nesting folyamatos üzemben

„A négy Homag Centateq Nesting sor alkotja a termelés szívét.” - magyarázza Bernhard Holzer üzemfenntartási vezető. Mindegyik sornak két munkaasztala van, amelyet a lapraktár automatikusan tölt, így elindul egy folyamatos anyagáramlás, amely a teljes technológiai sort meghatározza.”

Bernhard Holzer, aki közreműködött a rendszerkoncepció kidolgozásában, különösen büszke az alacsony zajszintre az üzemben.

„Nálunk nincs zajos munkahely, mert kitettük az olyan egységeket, mint például a vákuumpumpák, sőt a forgácseltávolítást is a rázócsatornák helyett szállítószalaggal oldottuk meg.

„Könnyű megmagyarázni, hogy technológiák összeállításánál miért következetesen egyetlen beszállítóra, a Homagra támaszkodunk – mondja Holzer. Minden rendszerünk hálózatba van kapcsolva így fontos, hogy minden egység kompatibilis legyen egymással. Ezenkívül már régóta működünk együtt a Homaggal, ami fontos számunkra. Az ügyfelek a Speedmastertől olyan magas minőséget várnak el, amely meghaladja az általánosságban megszokott követelményeket. Ezt a megmunkálási pontosságot a Homag technológiáival sikerült elérni."

8 mm-es élzárás

Nemrég helyezték üzembe a vadonatúj Homag Edgeteq S-800 élzárógépet, egy másik pedig már a csarnokban áll szintén üzembe helyezésre várva.

„Mindig arra törekszünk, hogy a legjobb minőség elérése érdekében házon belül tudjuk a legújabb technológiákat. Ami az élzárást illeti, a Homag nullfugás lézertechnológiája számunkra meghatározó fontosságú. A fejlesztések során egyik cél volt a vékony, 8 mm-es alapanyagok élzárása. Eleinte ez nagyon nehéz volt, de a Leitz és a Homag gyárakkal együttműködve sikerült megoldást fejlesztenünk. Vékony lapoknál a legfőbb problémát az élmarás megfelelő minősége jelentette, mivel a lap és élzáró anyag találkozásánál keletkező átmenet csak úgy lehet tökéletes, ha az élmarás is abszolút szép. Az élmaró aggregát egy magasságállító orsóval került felszerelésre, melyhez a Leitz egy új fejlesztésű marófejet készített. Az élmaró szerszám a különböző vastagságú lapokhoz tartozó zónákkal rendelkezik, és megmunkálási zónáján belül el tudjuk mozdítani, hogy a kényesebb anyagok marásakor a még éles szerszáméllel lehessen dolgozni. Ez egy teljesen exkluzív megoldás, jelenleg csak mi rendelkezünk ezzel a lehetőséggel” – lelkesedik Holzer. „A Homag megbízható partner”

Günther Schweiger ügyvezető igazgató az együttműködésről csak pozitívan tud nyilatkozni. „Folyamatosan fejlődünk és a Homag segít, hogy termelékenyebbé váljunk. A megoldások jól méretezhetők, már az automatizált Industry 4.0 technológiák is üzemmérethez igazítva elérhetők. Igen, elégedett vagyok – fejezi be Schweiger. A Homag megbízható partner.”


Forrás: HOLZDesign

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Live.Homag 2021: Online webináriumok a Lignomat magyar nyelvű közvetítésével

endhagyó módon, de korábbi vásáraink jól megszokott módján mutattuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Előadásainkat az alábbi videókban van lehetőség megtekinteni. Tovább...

Karbantartás és ellenőrzés

Az alábbi interjúból megtudhatja, miért helyez nagy hangsúlyt az überlingeni Sauter GmbH a gépparkjának rendszeres karbantartására és ellenőrzésére. Tovább...

Live.HOMAG 2021: Témák sokasága élőben a Lignomat közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink jól megszokott módján mutatjuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Tovább...

A WEINMANN átfogó megoldásokat kínál Önnek a faépítészet egész területén

Manapság mindenki számára leginkább a személyes találkozások lehetősége hiányzik. Ennek pótlására a HOMAG létrehozta Live.HOMAG online rendezvényét „személyes eszmecsere, könnyedén” mottóval. Tovább...

Live.HOMAG 2021: Témák sokasága, új lehetőségek, új élmény

Ami most leginkább hiányzik a mindennapjainkból, az a személyes beszélgetés, eszmecsere. Ezért a HOMAG úgy döntött, kifejleszt egy koncepciót, amely pontosan ezt teszi lehetővé webes szemináriumok, élő előadások és személyes megbeszélések révén: ez a Live.HOMAG. Tovább...