KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Belépünk a digitális világba - Digitalizálás & Ipar 4.0 a LIGNA 2017 vásáron

Belépés a digitális jövőbe

Továbbra is meghatározza a bútoripart az a törekvés, hogy egyedi terméket attraktív áron tudjon előállítani. A siker érdekében olyan partnerre van szükség, aki megoldásokban gondolkodik, a tanácsadói csapata pedig erős és kompetens.  A HOMAG-nak pont ez a fő erőssége. A Homag „hálózatba szervezett gyártás“– megoldásaival már sok bútorgyártó sikeresen szolgálja ki a veőit. Célunk, hogy „a jövő gyárát “és az „Ipar 4.0 víziót“ egy lépéssel közelebb hozzuk Önökhöz. Ez azt jelentheti, hogy a gyártás a jövőben rugalmasan tud a piacok és a vevők igényeire reagálni, úgy, hogy közben digitálisan folyamatosan együttműködik a szállítókkal, értékesítéssel és a vevőkkel.

Szükséges, hogy a termelést folyamatosan optimalizáljuk és a szűk keresztmetszetekhez igazítsuk. Ez úgy lehetséges, hogy ha folyamatos az adatcsere, így a termelés folyamatosan optimalizált folyamat lesz, melyben termékek, gépek források egymást kölcsönösen szabályozzák. Ennek feltétele az egységes csatlakozási pontok és szabványok kialakítása, mely az adatcserét lehetővé teszik. A  LIGNA -n egy ilyen okos gyártás élőben is látható lesz.

 

Piacvezető a gyártás hatékonyságának növelésében

Okos megoldások

A digitalizált gyártás már meghódította a szakmát. Ehhez a HOMAG folyamatosan új megoldásokat fejleszt ki, úgy, hogy a gyártók igényét a hatékonyság növelésére kiszolgálja és új, tovább optimalizálható területeket tárjon fel. Ennek során a Homag okos megoldásokat használ a gyártásban, a termék konfigurálásban és a szervíz területén.
 • Okos üzemek
   „Intelligens termékekkel a végfelhasználó a gyártónál vagy a kereskedőnél maga tudja berendezni a konyháját .Néhány nap múlva a konyha beépítésre készen az otthonában van.
 • A gyártás során a MES gyártásvezérlő szoftvert használták, melyről a későbbiekben még szólunk.
 • Okos termékek
  Az intelligens gyárban a gyártóberendezések, a logisztikai – és szállítási rendszerek egyre növekvő mértékben szervezik magukat. A intelligens gépek támogatják a gépkezelőt a napi munkájában. A termelésoptimalizálással a kiszolgálási idők rugalmasabban és hatékonyabban szervezhetők.
 • Okos szolgáltatások
Intelligens megoldásokkal támogatja a HOMAG a gépek rendelkezésre állásának növelését. A gépeken megelőző karbantartást végeznek (Predictive Maintenance). Ha mégis meghibásodás történik, szervíz specialisták távolból is tudnak segíteni.


A HOMAG -nál ma már a meghibásodások 90 % -át online oldják meg.
 

Új HOMAG Software megoldások

Átfogó megoldás a bútorértékesítéstől a termelésig.

HOMAG szoftverválasztékát újra gondolta, az új rendszer először a LIGNA -n lesz látható. A moduláris rendszerű, csomagokból összeállítható rendszerből – „One Platform for Integrated Solutions“ – testre szabható megoldások állíthatók össze a kis- és nagyiparnak egyaránt. A fókusz az átfogó megoldáson van a bútoreladástól a gyártásig.
 
MANAGING!
Katalógus orientált értékesítésű termékek esetén (konyha-, iroda-, lakó- és fürdőszoba bútor) a „Configurator3D“ képezi a grafikai rendelésfelvitel középpontját. Ezzel a 3D-termék-konfiguratorral teljesen egyedi termékek is pillanaton belül rögzítésre kerülhetnek limitálás nélküli termék választék esetében is. A termelési adatok a automatikus generálásával a teljes folyamat uralható a gyártás minden fázisában.
 
CREATING!
Az értékesítésben, új termék tervezésében a kreativitásnak már nincsenek határai. A „Designer3D“bútortervezővel és a DesignerWEB“ internet-konfigurálóval  HOMAG software-megoldásokat nyújt minden értékesítési csatorna számára,  legyen az szakkereskedő, közvetlen értékesítés vagy webshop. A nagyszámú könyvtár segítségével – a dekorációs elemektől az elektromos készülékekig – az asztalos vagy ipari gyártó, teljes lakóhelyzeteket tud tervezni és tudja azt prezentálni a vevőinek virtuális valóság alkalmazások (pl. Google Cardboard) segítségével. Mindezt élethűen, miközben a „Designer3D“ a „Configurator3D" adatait használja, ezek pedig a gyártási rendszerbe közvetlenül átvehetők.
 
PRODUCING!
A tökéletes és hatékony szervezést és a termelési folyamatok teljes átláthatóságát a felhasználó az új gyártásirányító szoftverrel „ControllerMES“ –sel (lásd a későbbi leírást) tudja biztosítani. A gyártási rendszerhez igazodó szoftver a pontos tervezést, termelés felügyeletet és az információ áramlást is támogatja.
Ezen belül működik lapszabászat optimalizálása a már jól ismert Schnitt Profi(t) teljes mértekben integrálva, ez minden pillanatban a gyártás rendelkezésére áll digitálisan és segíti a manuális munkafolyamatokat. Kiegészítésként MMR Office (Machine Monitoring & Reporting) a gép állapotokról ad információt átláthatóan és lehetővé teszi a folyamatok optimalizálását.


Új szoftever portfolió
„ControllerMES“ gyártásvezérlő rendszer - Manufacturing Execution System

A termelési folyamatok átlátható szervezése

Aki hálózatban dolgozik jó, ha kiforrott és megbízható szoftver bázisra tud építkezni. Az új MES-szoftver a modern szoftver felépítésnek alkalmazásának köszönhetően a jövőbeni fejlődés szempontjából is ideális.


Az új gyártási rendszerrel a gyártás 100% -ban átlátható és a már bevált powerTouch kezelőfelülettel együtt a következő területeket öleli fel :
 • gyártástervezést optimális termelési egységekkel
 • gépi gyártási adatok generálása és elkészítése  (lapszabászgép, élfóliázó, CNC..)
 • készre jelentés a végszerelés után
 
Így aki a „ControllerMES“ -t alkalmazza  jelentősen megemeli a gyártás
 • átláthatóságát, hatékonyságát és ellenőrzését
 • ezzel támogatja gyártási folyamatainak optimalizálását.
A szoftver tökéletesen kapcsolódik a gépekhez, mely lehetővé teszi, hogy a HOMAG gépekkel hálózatba kötötten dolgozzunk. A  „ControllerMES“ -t a HOMAG fejlesztők alkották meg rugalmas standard-szoftverként. Teljes mértékben frissíthető, skálázható. A legmegfelelőbb megoldás egyaránt a kis- és középüzemek, valamint a nagyipar számára is.
 

Kérjen bővebb információt és vegyen részt a Lignomat Kft. -vel az idei LIGNA-n:


Schmidt Katalin
Ügyvezető - Lignomat Kft.
+36309377600
office@lignomat.hu

Kulcsszavak: LIGNA2017

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

WEINMANN Treff: az ácsipar találkozóhelye

November 16-17. között a WEINMANN ismét a gyárába invitálja partnereit, hogy betekintést nyújtson a korszerű faépítészeti- és készházgyártó gépek, technológiák világába. A gyár, illetve a bemutatott gépek megtekintése mellett a gyakorlati szakmai előadások körképet adnak az aktuális faépítészeti trendekről. Tovább...

Minden a készház gyártás körül forog az idei Weinmann Treff-en

Mire számíthatnak a készház-gyártók, ha eljönnek az idei Weinmann Treff-re? Tovább...

Visszatérés Nürnbergbe

Annak ellenére, hogy a HOMAG időközben az online vásárokkal jól áthidalta a „lockdown” időszakot, egy élő esemény személyes találkozásokkal egészen más. Megérinthető gépek, a fa illata a levegőben, és persze a szokásos vásári forgatag már mindenkinek hiányzott. Tovább...

​Cél a jövőbeni növekedés

A németországi Kreutner & Schmälzlin Holzbau GmbH az automatizálás fokozatos bevezetése mellett döntött, ezért fektetett egy WALLTEQ M-120-ba. A WEINMANN rendszernek köszönhetően a cég növelni tudta kapacitását, és egyre nagyobb számban épít többszintes társasházakat. Tovább...

Altendorf standard a munkabiztonságban

Az Altendorf legutóbbi fejlesztése, a HAND GUARD a világ első biztonsági rendszere formatizáló körfűrészgépeken, amely megkapta a GS megjelölést. Tovább...