KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Belépünk a digitális világba - Digitalizálás & Ipar 4.0 a LIGNA 2017 vásáron

Belépés a digitális jövőbe

Továbbra is meghatározza a bútoripart az a törekvés, hogy egyedi terméket attraktív áron tudjon előállítani. A siker érdekében olyan partnerre van szükség, aki megoldásokban gondolkodik, a tanácsadói csapata pedig erős és kompetens.  A HOMAG-nak pont ez a fő erőssége. A Homag „hálózatba szervezett gyártás“– megoldásaival már sok bútorgyártó sikeresen szolgálja ki a veőit. Célunk, hogy „a jövő gyárát “és az „Ipar 4.0 víziót“ egy lépéssel közelebb hozzuk Önökhöz. Ez azt jelentheti, hogy a gyártás a jövőben rugalmasan tud a piacok és a vevők igényeire reagálni, úgy, hogy közben digitálisan folyamatosan együttműködik a szállítókkal, értékesítéssel és a vevőkkel.

Szükséges, hogy a termelést folyamatosan optimalizáljuk és a szűk keresztmetszetekhez igazítsuk. Ez úgy lehetséges, hogy ha folyamatos az adatcsere, így a termelés folyamatosan optimalizált folyamat lesz, melyben termékek, gépek források egymást kölcsönösen szabályozzák. Ennek feltétele az egységes csatlakozási pontok és szabványok kialakítása, mely az adatcserét lehetővé teszik. A  LIGNA -n egy ilyen okos gyártás élőben is látható lesz.

 

Piacvezető a gyártás hatékonyságának növelésében

Okos megoldások

A digitalizált gyártás már meghódította a szakmát. Ehhez a HOMAG folyamatosan új megoldásokat fejleszt ki, úgy, hogy a gyártók igényét a hatékonyság növelésére kiszolgálja és új, tovább optimalizálható területeket tárjon fel. Ennek során a Homag okos megoldásokat használ a gyártásban, a termék konfigurálásban és a szervíz területén.
 • Okos üzemek
   „Intelligens termékekkel a végfelhasználó a gyártónál vagy a kereskedőnél maga tudja berendezni a konyháját .Néhány nap múlva a konyha beépítésre készen az otthonában van.
 • A gyártás során a MES gyártásvezérlő szoftvert használták, melyről a későbbiekben még szólunk.
 • Okos termékek
  Az intelligens gyárban a gyártóberendezések, a logisztikai – és szállítási rendszerek egyre növekvő mértékben szervezik magukat. A intelligens gépek támogatják a gépkezelőt a napi munkájában. A termelésoptimalizálással a kiszolgálási idők rugalmasabban és hatékonyabban szervezhetők.
 • Okos szolgáltatások
Intelligens megoldásokkal támogatja a HOMAG a gépek rendelkezésre állásának növelését. A gépeken megelőző karbantartást végeznek (Predictive Maintenance). Ha mégis meghibásodás történik, szervíz specialisták távolból is tudnak segíteni.


A HOMAG -nál ma már a meghibásodások 90 % -át online oldják meg.
 

Új HOMAG Software megoldások

Átfogó megoldás a bútorértékesítéstől a termelésig.

HOMAG szoftverválasztékát újra gondolta, az új rendszer először a LIGNA -n lesz látható. A moduláris rendszerű, csomagokból összeállítható rendszerből – „One Platform for Integrated Solutions“ – testre szabható megoldások állíthatók össze a kis- és nagyiparnak egyaránt. A fókusz az átfogó megoldáson van a bútoreladástól a gyártásig.
 
MANAGING!
Katalógus orientált értékesítésű termékek esetén (konyha-, iroda-, lakó- és fürdőszoba bútor) a „Configurator3D“ képezi a grafikai rendelésfelvitel középpontját. Ezzel a 3D-termék-konfiguratorral teljesen egyedi termékek is pillanaton belül rögzítésre kerülhetnek limitálás nélküli termék választék esetében is. A termelési adatok a automatikus generálásával a teljes folyamat uralható a gyártás minden fázisában.
 
CREATING!
Az értékesítésben, új termék tervezésében a kreativitásnak már nincsenek határai. A „Designer3D“bútortervezővel és a DesignerWEB“ internet-konfigurálóval  HOMAG software-megoldásokat nyújt minden értékesítési csatorna számára,  legyen az szakkereskedő, közvetlen értékesítés vagy webshop. A nagyszámú könyvtár segítségével – a dekorációs elemektől az elektromos készülékekig – az asztalos vagy ipari gyártó, teljes lakóhelyzeteket tud tervezni és tudja azt prezentálni a vevőinek virtuális valóság alkalmazások (pl. Google Cardboard) segítségével. Mindezt élethűen, miközben a „Designer3D“ a „Configurator3D" adatait használja, ezek pedig a gyártási rendszerbe közvetlenül átvehetők.
 
PRODUCING!
A tökéletes és hatékony szervezést és a termelési folyamatok teljes átláthatóságát a felhasználó az új gyártásirányító szoftverrel „ControllerMES“ –sel (lásd a későbbi leírást) tudja biztosítani. A gyártási rendszerhez igazodó szoftver a pontos tervezést, termelés felügyeletet és az információ áramlást is támogatja.
Ezen belül működik lapszabászat optimalizálása a már jól ismert Schnitt Profi(t) teljes mértekben integrálva, ez minden pillanatban a gyártás rendelkezésére áll digitálisan és segíti a manuális munkafolyamatokat. Kiegészítésként MMR Office (Machine Monitoring & Reporting) a gép állapotokról ad információt átláthatóan és lehetővé teszi a folyamatok optimalizálását.


Új szoftever portfolió
„ControllerMES“ gyártásvezérlő rendszer - Manufacturing Execution System

A termelési folyamatok átlátható szervezése

Aki hálózatban dolgozik jó, ha kiforrott és megbízható szoftver bázisra tud építkezni. Az új MES-szoftver a modern szoftver felépítésnek alkalmazásának köszönhetően a jövőbeni fejlődés szempontjából is ideális.


Az új gyártási rendszerrel a gyártás 100% -ban átlátható és a már bevált powerTouch kezelőfelülettel együtt a következő területeket öleli fel :
 • gyártástervezést optimális termelési egységekkel
 • gépi gyártási adatok generálása és elkészítése  (lapszabászgép, élfóliázó, CNC..)
 • készre jelentés a végszerelés után
 
Így aki a „ControllerMES“ -t alkalmazza  jelentősen megemeli a gyártás
 • átláthatóságát, hatékonyságát és ellenőrzését
 • ezzel támogatja gyártási folyamatainak optimalizálását.
A szoftver tökéletesen kapcsolódik a gépekhez, mely lehetővé teszi, hogy a HOMAG gépekkel hálózatba kötötten dolgozzunk. A  „ControllerMES“ -t a HOMAG fejlesztők alkották meg rugalmas standard-szoftverként. Teljes mértékben frissíthető, skálázható. A legmegfelelőbb megoldás egyaránt a kis- és középüzemek, valamint a nagyipar számára is.
 

Kérjen bővebb információt és vegyen részt a Lignomat Kft. -vel az idei LIGNA-n:


Schmidt Katalin
Ügyvezető - Lignomat Kft.
+36309377600
office@lignomat.hu

Kulcsszavak: LIGNA2017

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...