KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

BINGO – A „26“ nyert - Várja a Homag City a 2015. évi Ligna vásáron


 A 26-os standon a Homag City-ben  egy helyen nézheti meg Homag csoport kicsiknek és nagyoknak szóló integrált megoldásait a májusban megrendezendő Ligna vásáron. A „kicsik“ láthatnak egy teljesen berendezett műhelyt 80 négyzetméteren. A „nagyok“ számára egy 100 méter hosszú egy darabos szériák gyártására alkalmas rendszer áll fel, a hozzá tartozó automatizálással és szoftverekkel.
 
 
InnovationCenter – Az eredeti
A legendás innovációs centrum látogatói a jövő fuvallatát érezhetik. Hogyan fognak változni az elvárások a bútorokkal szemben a következő 10 évben? Milyen bútorgyártási technológiával lehetnek sikeresek a Homag csoport ügyfelei? Pillantson be a holnap bútorgyártásába, és legyen része egy meglepetésekkel teli vizuális és egyszersmind kézzel fogható élménynek.
Ezen kívül a jelen és a jövő fontos témája az InnovationCenter-ben az energiahatékonyság. A jövőbe tekintő vállalkozások számára nagy fontosságú  a termelékenység növelése, a költségek csökkentése, az erőforrások megóvása. Emiatt került fókuszba a Homag intelligens technológiai csomagja, az ecoPlus. Minden apró részletet megvizsgálva derül ki, hogy csak magában az energiafelhasználásban mekkora potenciál rejlik. Egy üzem, amely a Homag csoport ecoPlus megoldásait alkalmazza a fűrészgéptől az élzáráson és a CNC megmunkáló központon át a csiszológépig, az energiafelhasználását akár 30%-kal is csökkentheti. Ezekkel a fejlesztésekkel a Homag csoport már évek óta a VDMA(Német Gépgyártók Szövetsége) Blue Competence kezdeményezésnek, az élharcosa. (A Blue Competence kezdeményezés a fenntartható növekedést és az erőforrások megóvását célozza.)
 

A Homag City központi eleme: az InnovationCenter

Aktuális az  ecoPlus-nál: Elszívás – a kevesebb több
Az új elszívó rendszer kifejlesztésekor két témára fókuszált a Homag: a forgács elragadására és annak áramtechnikailag hatékony elvezetésére. Jelenleg a forgács mindig vízszintesen kerül elvezetésre, ezáltal a az új áramlástechnikailag optimalizált CFK elosztó jóval kopásállóbb, és egyidejűleg jóval könnyebb . További előny, hogy az eljárással  a szükséges belmagasság is  csökkenhet.
 
Összességében az elszívási eljárás alacsonyabb áron jobb eredményt hoz:
  • akár 30%-kal csökkenti az elszíváshoz szükséges energiát.
  • akár 25% javulás az elszívás eredményességében
  • csökkenti a gép  szennyeződését és a levegő szálló por tartalmát a gép környezetében
 
A HOMAG Group új elszívó rendszere

Sikertényezők az energia hatékonyságban
Hogyan fedezze fel a spórolási lehetőségeket a termelési folyamatban?

Az energiatakarékos termelés egyre fontosabb lesz. A kérdés immáron nem az, hogy kell-e ezzel foglalkozni, kell-e valamit tenni, hanem az, hogy hogyan? Nem csak az egyes gépek elemzése, hanem a teljes rendszer együttműködésének figyelembe vétele a fontos. Ez a Homag csoport mérnökeinek a Siemens innovatív szimulációs szoftverével sikerült. Nézze meg Ön is!
                                                                 
 
Hálózatba szervezett gyártásirányítás: Egyedi gyártás a sorozatgyártás hatékonyságával  
A bútorgyártás trendje is az egyedi feladatok irányába halad. Az otthon egyre inkább a visszavonulás, a feltöltődés, kikapcsolódás helyévé válik. Ez a trend a bútor gyártók számára azt jelenti, hogy a termelésüket még inkább a végfelhasználók egyedi elvárásaihoz kell igazítaniuk, miközben a lehetőségek még szélesebb spektrumával szembesülnek a bútor anyagok, színek, felületek, méretek és formák terén. Ma már működik az, hogy a vevők a gyártó weboldalán saját maguk tervezhetik meg a bútoraikat, és online megrendelhetik. Ennek eredményeként a cél, hogy minden egyes vevő igényeit egyedileg szolgáljuk ki egyedi bútorokkal, úgy mintha saját asztalosuk lenne –és mindezt a tömegtermelés ár és költségszintjén. Ezért vált az „Ipar 4.0“ egy aktuális témává, annak ellenére, hogy ez az absztrakt fogalom egy széles területet lefed. A Homag csoport „hálózatos gyártásirányítást
/ “ Vernetzter Produktion” / megnevezést használja erre a fogalomra. Mindennek a gyakorlati megvalósulását képviseli a Lignán felállított, egy darabos szériákra összeállított 100 méter hosszú gyártósora.
 
HOMAG Group Engineering – Gyártósor az egy darabos szériától a sorozatgyártásig
 
Automatizálás: Termékek, amelyek összekötnek
Öt kiemelt üzleti terület: a raktározás, automatizálás és robotok használata, szortírozás és komissiózás, összeszerelés és csomagolás, melyek üzemi  mérettől függetlenül minden vállalkozás életében egyre fontosabb szerepet játszanak. Ma már sem a kézi, sem az ipari megmunkálásnál nem a termék minősége jelenti a kihívást, hanem hogy miként lehet a gépeket optimálisan kihasználni az intelligens logisztikai megoldások révén.
A nagy teljesítményű egyedi gyártású termékektől a munkaműveletek komplex összekötéséig, az sorozatgyártástól az egy darabos szériákig  minden elképzelésre van gépi megoldás. A termelési folyamatok rugalmasságának optimalizálására szolgáló Integrált anyagáramlási koncepció fontos szerepet kap a Lignán. A Homag szakemberei a következő megközelítést alkalmazták: Ahelyett hogy a gépek függnének az anyagáramlástól, az alapanyagok mozgása függ a megmunkáló gépek sebességétől.
 
HOMAG Automation olyan termékeket mutat be , melyek összekötik a gyártási művelteket.
 
Növekedjen a Homag csoporttal
Ami egy 80 négyzetméteres kompakt műhellyel kezdődik, az egy teljes ipari megoldássá nőheti ki magát, hiszen a Homag csoport gépei modulárisan bővíthetőek. Így az asztalosipari vállalkozások rugalmasan tudnak reagálni a jövő elvárásaira, a hatékonyságon javítani és a munkafolyamatokat optimalizálni. A Lignán a Homag csoport bemutatja, milyen hatékony lehet a termelés az egyedi gépektől és azok összekötésétől a „műhely koncepcióig“ és a komplexen hálózatra kapcsolt berendezésekig, amelyek lefedik a teljes  folyamatot a lapszabászattól a csomagolásig . Homag csoport az ideális feltételeket nyújtja a hálózatba kötött gépekhez és gyártócellákhoz,hiszen a gépekkel együtt a szoftveres hátteret is szállítja mindehhez. A folyamat fázisait az integrált adat áramlás határozza meg a tervezéstől a gyártáson át az adatelemzésig, melyek a következők elemeket tartalmazzák:
  • Termelésvezérlő rendszer: a megfelelő információ a megfelelő időben
  • Anyagáramlás vezérlő-rendszer: legkisebb tétel nagyság, rövid szállítási idő.
  • Azonosítás: a bútorelemek felcímkézése
  • Monitorozás és riportozás: a gyártási folyamat nagyfokú átláthatósága,amely elengedhetetlen a megalapozott döntések meghozatalához
  • Gépkezelés: a powerTouch gondoskodik a Homag csoport minden gépén az egységes kezelőfelületről a és szoftver modulokról az egyszerű munkavégzés érdekében
                                                     

Szeretne lépést tartani a fa- és asztalosipar trendjeivel, és megismerni, milyen változásokra kell felkészülnie az Ön cégének is? A Homag csoport irányt mutat.

Kérjen bővebb információt a Ligna 2015 kiállításról és a részvétel lehetőségéről  a Lignomat Kft-től, a Homag csoport kizárólagos hazai forgalmazójától az office@lignomat.hu email címen vagy a 06 94 900 050 telefonszámon.

 
 

Kapcsolódó cikkek:

A HOLZMA még magasabbra teszi a mércét az idei LIGNA-n
BHX 200 fúró-maró megmunkáló központ – Új, nagyobb felszereltség – nagyobb szabadság a gyártásban
Az automatikus jobb: CNC-megmunkáló cellák adagolása robotokkal
Kulcsszavak: ligna 2015 , homag

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Kleiberit ragasztók az élzárásban

Legyen szó EVA vagy PUR ragasztási technológiáról, a Kleiberit minden élzárógéphez kínál megfelelő ragasztót. Tovább...

Ingyenesen meghosszabbított garancia

A HOMAG „Protection Plus” kampánya keretében a garanciaidő ingyenesen meghosszabításra kerül a promócióban szereplő gépekre (*). A garancia 12 hónapról 24 hónapra, vagy maximum 5.000 üzemórára kerül kiterjesztésre (**). Tovább...

A HOMAG élmény a LIGNA-n a Lignomattal közösen

Májusban újra itt az idő egy neves kiállítás megtekintéséhez. A „Sharing passion - A szenvedély megosztása” mottó alatt a legújabb technológiákat és gépkoncepciókat mutatjuk be a Lignán. De mi köze van a szenvedélynek a HOMAG új megoldásaihoz? Minden. Tovább...

Egyedül fűrészel

Alfred Baumgartner asztalosműhelyében a HOMAG SAWTEQ B-300 flexTec robotfűrész önállóan dolgozik, így kezelőre nincs is szükség. Tovább...

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...