KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

​Automatizálás a faiparban – az Ipar 4.0 nem az üzemmérettől függ




Kis- és nagyüzemeknek egyaránt válaszokat kell találni az ügyfelek növekvő igényeire, az egyre erősebbé váló versenyre, és a szakemberhiányra. Így az intelligens gyártás, az integrált szoftveres megoldások és a megfelelő szervezés a faipari vállalkozásoknál is előtérbe kerül, legyen szó egy kis asztalosműhelyről vagy egy nagy bútorgyárról.

 
Rendszeresen szóba hozzuk és ismét meg kell említenünk: a vevők egyedi bútorokat akarnak elfogadható áron, és a trend egyre erősebb. Ez pedig kétségtelenül passzol a „Handwerk” a kis üzemek erősségeihez: közvetlen kapcsolat a vevőkkel, egyedi megoldások és lehetőség a tanácsadásra, miközben mindez nagyfokú rugalmassággal párosul. Viszont a kisebb asztalosoküzemeknek is választ kell adni a magasabb minőségi elvárások, az árverseny és a szállítási idők rövidülése iránti igényre. Mindeközben már Magyarországon is érezhető a jó szakemberek hiánya.
 
A jövő asztalosa
A hálózatba szervezett gyártás koncepciójával szeretnénk válaszokat kínálni arra, hogy egy kisipari asztalosüzemnek milyen technológiai és szervezésbeni lépésekre van szüksége, hogy a jövőben is magas minőségben, versenyképes árakon tudja a termékeit kínálni.
 
A hálózatba szervezés (Ipar 4.0) igenis téma kell, hogy legyen a kisüzemek számára. Annál is inkább, mivel a határok a kisebb asztalos üzemek, és az ipari nagyüzemek között egyre inkább elmosódnak. Egy minimális üzemméretet és teljesítményt el kell érnie a „kicsiknek” is, hogy bizonyos megbízásoknak eleget tudjanak tenni.
 
Azokat a témák, amik korában csak a nagyiparban voltak általánosak – pl. a vonalkódos termeléskövetés, a gépek automata összekapcsolása vagy a termelésirányító rendszerek – immáron mindennapiak a kisüzemek esetében is. Vagy mindennapi témáknak kellene lenniük, ha versenyben akarnak maradni egy pár emberrel és robotokkal dolgozó svájci asztalosműhellyel. Így szükségképpen a hatékony vertikális és horizontális hálózatba szervezés kerül a jövő asztalos üzemének a középpontjába. Magyarul nagyobb mértékű automatizálásról, a az eladástól a termelésig ívelő adatfolyamról, és a környezet jobb szervezéséről van szó. Ennek fontos elemei például:
 

  • Ágazati és/vagy CAD/CAM rendszerek, automata termelési- és CNC-adat generálással
  • Nagy teljesítményű, automatizált és rugalmas gyártócellák, gépileg vagy szervezéstechnikailag összekapcsolva.
  • Következetesen vonalkóddal támogatott termelés.
  • Vonalkódos, QR-kódos, vagy RFID ( referencia szám ) segítségével történő munkadarab azonosítás.
  • Termelésirányító rendszer a gyártás aprólékos szervezésére, és a megrendelések állapotának követésére.
  • A gépkihasználtság és várakozási idők automata felügyelete és kiértékelése.
  • Megelőző karbantartás (például egy alkatrész cseréje a meghibásodás előtt, ami a termelés váratlan leállását eredményezhetné).
  • Digitális csatlakozás a gép- és szoftvergyártó szolgáltatásaihoz.
 
 
 
Az automatizálás mindenkit érint
Kapacitások emelkedése, minőség javítása, pontos szállítás, egységköltségek csökkenése – ezek a nyilvánvaló okai annak, hogy asztalosok, lapszabászatok, ablakgyártók az automatizálás mellett érvelnek. Azonban egy fontos szempont a növekvő szakemberhiány. Így az üzemeknek mind fontosabb, hogy az erősödő munkaadói versenyben a megfelelő munkavállalók előtt innovatív vállalkozásként tűnjenek fel, akik érdekes és kellemes munkafeltételeket biztosítanak a dolgozóiknak. Az automatizálás ehhez is komoly adalék lehet. Ha a cég nagy méretű és nehéz munkadarabokkal dolgozik, akkor egyrészről a dolgozónak sem mindegy, hogy egyesített erővel többen kell cipelniük, másrészről a munkadarab minőségének sem szokott jót tenni a manuális kezelés. A modern fűrész-raktár rendszerek vagy élzáró gépekhez illesztett visszaszállítók jó példák arra, miként tudják az egyes üzemek a minőséget, hatékonyságot és a termelés nagyságát növelni.

Fűrész raktár 
 
Középpontban az ember
Bár mindenki a gépekről beszél, ha automatizálásról és hálózatba szervezésről van szó, mégis az ember játssza a főszerepet. Hiába kommunikálnak egymással a hálózatba szervezett folyamat egyes elemei, mégis a munkaerő a siker kulcsa. A munkaerő biztosítja a lehetőséget a kis üzemek számára is, hogy a hatékonyságot, rugalmasságot és minőséget egy magasabb szintre emelje. Az ember az egyetlen univerzális szenzor, és mint döntéshozó, kihagyhatatlan. Nem automatizálható minden, de kétségtelen, hogy az automatizálással a dolgozók feladatai változnak. Ez egyszerre lehetőség és kihívás is a munkatársaknak.
 
Amit fontos tudni: vertikális vagy horizontális hálózatba szervezés
Vertikális hálózatba szervezés a folyamatokat a vevő ötleteinek megszületésétől a termelési adatok generálásig alakítjuk ki, mely elősegíti a vevő irányába történő kommunikációt is. Optimális esetben a termék eladásakor felvázolt rajzból a rendszer automatikusan generálja a gyártáshoz szükséges adatokat. A termelésirányító rendszer segítségével a gyártás folyamatosan átlátható, és a helyzetről bármikor informálható a vevő. A horizontális hálózatba szervezésnél a gyártási folyamatok optimalizálása áll a középpontban. Az automatizálás szintjének növekedésével nagy termelékenységű gyártócellák kerülnek bevetésre, és összekapcsolásra, mind technikailag, mind a szervezés szempontjából. Továbbá a termelés támogatása szoftveresen is történik. Ez esetben a középpontban a termelésirányító szoftver van. minden munkadarab okos munkadarabbá válik, digitális azonosítást kap, ami minden jellemzőt és gyártási paramétert tartalmaz a termelés tervezéséhez és irányításához. A munkadarab a vonalkóddal vagy RFID-val közli a géppel, hogy miként kell megmunkálni, és önállóan, hibák nélkül, hatékonyan és gyorsan végighalad a gyártási lépéseken.
 
Munkadarab visszaszállító

Hibákat elkerülni, költségeket csökkenteni
A munkatársak szakszerűtlen gépkezeléssel és hibás programozással is jelentős károkat tudnak okozni, melyek akár a gyártás megakadását is eredményezhetik. A gépek és folyamatok automatizálása mellett így a modern gyártás meghatározó elemévé válik a szoftver is. A bejutó adatok követésével a vonalkódos összekapcsolás és átjárható adatáramlás segít elkerülni a gépeken keresztülhaladó hibákat.
 
Produktivitás ás forgalomnövekedés
Aki a gépeket, szoftvereket és a szervezetet megfelelően összehangolja, érezhetően növekvő versenyképességgel fog szembesülni. Jelentős előny a produktivitás és forgalom növekedése. Ha valaki az irodából intézi a CNC programozást, azzal jelentősen növeli a CNC kapacitását. Többet gyárthat, ami a forgalom közvetlen növekedését okozhatja. Az iroda és a termelés összekapcsolása további munkafolyamatokat is egyszerűsít. A CNC programok közvetlenül a központi szerveren tárolhatók, így az új programok és módosítások minden gépre rendelkezésre állnak. A vonalkódok használatával a programok automatikusan feltölthetők a gépekre, és a további lépések (mint pl. az összeszerelés és kommisiózás) leegyszerűsíthetők,  ezért az első lépés a megfelelő infrastruktúra kialakítása. Minden gépet be kell kötni a hálózatba és a központi szerveren kell tárolni az adatokat.
 
Vertikális integráció

Hatékonyság növekedése és a költségek csökkenése
A hatékonyság növelése kétségtelenül magával hozza a költségek csökkenését. A programozási ráfordítás jelentősen csökkenhet, a gyártáselőkészítés hatékonyabb, és a manuális munkaelemek minimalizálhatók. Mivel a gyártandó munkadarabok gyártási információi teljes mértékben rendelkezésre állnak, az átfutási idő jelentősen csökkenhet. Az alkatrész rajzokkal, darablistákkal, vonalkódokkal, a komplex CNC programokkal a hibák és visszakérdezések elkerülhetők. Az automata adatgenerálással az adatfeldolgozás optimalizálása kerül fókuszba a gyártáselőkészítés során. Miként lesz a vevő igényéből termési adat? A komplex CAD/CAM rendszerek, (mint pl. a woodCAD|CAM) végigkövetik a teljes folyamatot, és a teljes üzemet rugalmasabbá teszik, így az egyedi darabok költséghatékonyabban tervezhetők és gyárthatók.
 
Tulajdonképpen mit is jelent a hálózatba szervezés és az Ipar 4.0?
Akkor hálózatba szervezett minden termelés, ha az anyagáramlás a vágásától az összeszerelésig szervezetten zajlik. Ennek egy részét teszi ki a gépek összekapcsolása. Minél alacsonyabb fokú a gépek automatizáltsága, annál nagyobb a szervezeti pazarlás az üzemben. Például a vágás után egyeztetni kell:
-       Miként kell rakásolni és válogatni a munkadarabokat?
-       Hova kell vinni a következő munkafázisra?
-       Hogy jut oda?
A folyamatok és gépek hálózatba szervezése által a gyártási információk a munkadarabon elérhetőek, és egy folyamatos adatáramlás kíséretében kerülnek továbbadásra. A megfelelő szoftverrel (adatgenerálás, termelés szervezés), a megfelelő infrastruktúrával (gépek a hálózatban) és az optimális szervezéssel minden vállalkozás esetében jelentősen növelhető a hatékonyság és termelékenység.
 
 
Az üzem transzparens szervezése
A következő lépés a jövő asztalos üzemének a megteremtésében a horizontális hálózatba szervezés, és ezáltal a termelési folyamat optimalizálása. A termelés tervezése általában a termelésvezető kezében van. Kézi vezérléssel, a tapasztalat és megérzés alapján szerveződik a gyártás az üzemben. Azonban így gyakran hiányzik az átláthatóság, nem mérhető fel egy pillantással a műhely helyzete.  A kihasználtságot érintő kérdések  - „elegendő kapacitásom van a megrendelést határidő teljesíteni?”, a termelés előrehaladására vonatkozó információk– „Vajon az XY megrendeléshez minden munkadarab kész van?” valamint a gépek kihasználtságának adatai nem válaszolhatók meg közvetlenül. A jövőben a termelés szoftveresen támogathatóvá, és ezáltal átláthatóvá válik: a termelés és kapacitás tervezéstől a megrendelések előre haladásának követésén át az utómegmunkálásig, komissiózásig és kiszállításig. A termelésirányítási rendszer használatával az alkatrészek „okos munkadarabbá” válnak, és minden információ folyamatosan lehívható.
 
Hajtóanyag: a szoftver
Nem csak a gépek fontosak a jövő üzemében. Egy új beruházáskor figyelembe kell venni és a gépek gyártójával közösen megtervezni a gépek és szoftverek összhangját, hogy az optimális teljesítmény legyen kihozható az üzemből.
 
A fontos első lépés
Minden vállalkozás más, így minden indulás máshogy zajlik, ha egy asztalos üzem ki akarja építeni a hálózatba szervezett termelést.  Az optimális megoldás üzemspecifikus, több összetevőből áll, melyeket egyedileg kell méretre szabni és kombinálni: intelligens gépek, okos szoftvereke, optimális üzemszervezés és hatékony szolgáltatási struktúra. üzemmérettől függetlenül lehetséges megfelelni a jövő sokoldalú kihívásainak. A tervezett, lépésről lépésre történő bevezetés áttekinthetővé teszi a ráfordításokat. Az üzem koncepciójának kialakításához komoly, professzionális és átfogó tanácsadásra van szükség.
 
A következő cikkben körül járjuk, miként érdemes nekifogni a hálózatba szervezett gyártás és az Ipar 4.0 bevezetésének.

     
 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...

Ligna 2019: egy komplett pavilon Homag gépekkel

Közeleg a hannoveri Ligna kiállítás, amely a Homag szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. Szinte már megszokhattuk, hogy a legnagyobb standterületen mutatja be aktuális fejlesztéseit, ami idén sem lesz másképp - a Homag a 14-es pavilont teljes egészében megtölti. Több, mint 5000m2-en mutatja be legújabb gépeit, technológiáit és szoftver innovációit, mindezt élőben, működés közben. Tovább...

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

A konyhabútor gyártást, de összességében bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén. Tovább...