KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

A technológián túl: Amikor a változás lehetőséget teremt

Amikor a változás lehetőséget teremt

A HOMAG csoport nem csak a gépeket, a technológiát jelenti. A működés egészében biztosít segítséget, ami immáron elengedhetetlen, hiszen összességében a bútorpiacot is egyre inkább az egyedi termékek iránti igény, és ezzel egyidejűleg pedig növekvő árérzékenység jellemzi. Emellett meg kell említeni az interneten történő direkt értékesítést. Különösen az ázsiai piac fejlődik ezen a területen a növekvő termelési kapacitások és az innovatív technológiákba történő beruházások révén.

Röviden: a konyha- és a bútoripar a változások közepén van. De hogyan tudnak a gyártók megfelelni ezeknek a piaci igényeknek, és talpon maradni a versenyhelyzetben? Szüntelenül optimalizálni kell a folyamatokat, mely gyakran bizonyos tételeknek a csökkentését jelenti, így például:
- raktárérték
- átfutási idő a megrendeléstől a leszállításig
- anyagmozgatási és komissziós költségek
- anyagfelhasználás

A fókusz mindig a költséghatékony és rugalmas megoldásokra, illetve azok folyamatos fejlesztésére irányul. Az illetékes tanácsadó partner a SCHULER Consulting, amely széleskörű szakértelemmel rendelkezik a  legfontosabb nemzetközi piacokon, így például Ázsiában és Európában.

Az olyan tanácsadási megoldások révén, mint a Lean termelési rendszer, az Industry 4.0 vagy a technikai standardizálás - de beszélhetnénk a vállalati kultúra alakításáról is -  a SCHULER optimálisan támogatja a faipari ügyfeleit. A szolgáltatások köre sokkal több annál, mint a termelési oldal optimalizálása. A stratégiai együttműködés végén az ügyfél gazdaságos működési folyamatokkal, „jövőbiztos” rendszer-megoldásokkal, technológiailag és a belső logisztikát illetően is optimális termeléssel és lelkes alkalmazottakkal léphet a piacra.
 
„A SCHULER nem csak néhány képet villant fel. Sokkal inkább segít elérni, hogy a KAIZEN gondolkodásmódot a dolgozók is magukénak tudják. Az nagy egésznek csak akkor van értelme, ha az fenntartható. És csak akkor fenntartható, ha eléri az alkalmazottakat.”
Manuel Stecher, Schweitzer Project AG


"A legmodernebb technológiáknak, a Lean menedzsment stratégiáknak és a SCHULER Consulting mérnökeinek köszönhetően a vártnál könnyebb volt egy magasabb szintre ugranunk, ami a Lean Industry 4.0-át jelenti."
Nelson Lagos, XILOFOR

*Lean:  vállalatszervezési, vállalatirányítási rendszer, amelynek célja a termelési tényezők (mint például a berendezések, alapanyagok, kapacitások) gazdaságos és hatékony felhasználása. Ennek célja a termelékenység optimalizálása, a minőség és a rugalmasság javítása.

*KAIZEN: nemcsak módszer, hanem gondolkodásmód, amely a folyamatos fejlesztés elvén alapul. Lényeges az a megközelítés, hogy mindenki hozzájárul a javuláshoz. Ily módon a kis változások, amelyeket az egyes területeken az alkalmazottak indítanak el, nagyszerű eredményeket hozhatnak.

A SCHULER Consulting tanácsadói csapatával széles körű szolgáltatást nyújt. Fókuszban: a gazdaságos és rugalmas üzleti és termelési folyamatok.
 

A tanácsadási megoldásokkal, mint például a technikai termékstandardizálás, a Lean termelés vagy az Industry 4.0, a SCHULER optimálisan támogatja a faipari ügyfeleit.

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

5000 m2 tele innovációval - A HOMAG az optimális megoldásokra összpontosított a Lignán

A faipar minden szegmensét felölelő kínálatot sorakoztattak fel: gépek, szoftverek, technikai innovációk – mindezt élőben, működés közben, illetve interaktív bemutatók keretében. ​ Tovább...

Az asztalosok és ácsok műhelykoncepciói lépésről-lépésre: Egyedi modulokkal a komplett technológiáig

Milyen konkrét lehetőségeket kínál a digitalizálás ma a kis- és középvállalkozásoknak? Milyen egyszerű digitális „varázslók” és funkciók segíthetnek a napi munkában? Hogyan találja meg minden üzem az egyénre szabott építőelemeket a „jövő műhelye” számára? Tovább...

Rugalmas élzárási megoldások minden üzemméretre

Valamennyi HOMAG élzárógépet négy különböző gyártási koncepció keretében, működés közben mutatjuk be a Ligna kiállításon! A gépek többsége már a belépő kategóriától kezdve powerTouch vezérléssel rendelkezik és a "tapio" rendszer integrálására is alkalmas. Tovább...

Nagyobb rugalmasság, több automatizáltság a CNC technológiában

Portálos kialakítás kétoldalas meghajtással, a fúróaggregát és a maróorsó külön elrendezése 2 független Z-tengellyel, a dinamikus megmunkálási mező felosztás az inga működtetéshez és a 2-körös vákuumrendszer kettős megfogó technológiával a leszorító szerkezet fokozatos beállításához... Bemutató élőben először a hannoveri Ligna kiállításon! Tovább...

MMR Szoftver - a maximális gépkapacitás kihasználásáért

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Tovább...