KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

Ablakgyártóknak: HOMAG powerProfiler BMB 800/900 megmunkáló központ

Világpremier Schlopflochban. Július 7-én és 8-án a HOMAG bemutatta az új powerProfiler BMB 800/900 megmunkáló központot,egy új multi talentum termékcsaládot , amely még nagyobb teljesítményt és még több lehetőséget jelent az ablakgyártók részére.  
 

 
Az új powerProfiler megmunkáló központok teljes választéka meggyőző: a teljesen átdolgozott és újra gondolt széria a lehető legkisebb helyen nyújtja a maximális teljesítményt, és lehetővé teszi, hogy minden munkadarabot hatékonyan lehessen megmunkálni egyetlen gépen. Újabb lehetőségek a profilmarásban és a bővített teljesítményválaszték terén, ez teszi az új BMB 800/900 szériát a jó választássá a hatékony és jövőbe tekintő ablakgyártók számára.

 powerProfiler BMB 800 kiegészítő konzolos asztallal

 

Mindent rögzítünk: Rögzítés technikában megelőzzük a versenytársakat

Az új munkadarab szorító és rögzítő rendszer számos új lehetőséget nyit meg a profilmegmunkálásban így lehetséges az, hogy munkadarabokat úgy rögzítsük, hogy a befogópofák mindhárom irányban szabadon rögzítsenek és átfogjanak. A szorító pofák egymáshoz képest állíthatók és szükség esetén elbillenthetők.
Új lehetőségek adódnak a magasság irányában történő kötetlen munkadarab rögzítésben: az átfogásnál az alkatrészek a falc megfogásával is rögzíthetők. Ez teljes mértékben szabad, hat oldali megmunkálást tesz lehetővé keskeny profilok esetében is.pl. a most kedvelt integrál profiloknál.
 
 Előny megfogatási technika által: új lehetőségek a profilkialakításban
 
 

Akár 50 ablak műszakonként, kis helyen  

A gépkoncepció a következőkön alapul: masszív portálhíd, melyen a teljesítmény igények függvényében egy vagy két egymástól függetlenül működő maróorsó dolgozik, mozgatható rögzítő sorral ellátott konzolos asztal és a munkadarabok befogásához, kivételéhez és továbbításához szükséges szorító egység.
A maróorsók, megmunkáló egységek, szerszámcserélők és az asztalok egyedi konfigurációjának köszönhetően egyszerre négy munkadarab is lehet a gépen, és a megmunkálásuk párhuzamosan történhet mindkét asztalon.
Egyidejűleg egy megmunkálás folyhat az egyik asztalon, mialatt a másik asztalon a munkadarabok átfogása, beadagolása és kivétele történik.
Az eredmény: jelentős teljesítménynövekedés a piacon eddig elérhető megoldásokhoz képest, valamint a teljesítmény műszakonként 20-50 ablakszerkezet közötti tetszőleges megválaszthatósága.  Mindez kis területen, egy helyről történő adagolással és leszedéssel.
 
Kezelőegység a precíz meg- és átfogáshoz

 

ToolTower: Az új szerszámtároló rendszer gyorsabb, nagyobb, jobb

Nagyobb kapacitás, rövidebb szerszámcsere idők, nagyobb és nehezebb szerszámok elhelyezése – sok szerszámtároló rendszer csak egynek felel meg az ablakgyártók számára fontos kritériumok közül. Ezzel szemben az új ToolTower szerszámtároló az összes igényt kielégíti. A szerszámbefogók között nagyvonalúan kialakított távolságok lehetővé teszik azt, hogy a tároló minden helye ki legyen használva, a sok esetben két tárhelyet is elfoglaló, nagy szerszámok esetében is. Akár 4 egymás fölött elhelyezett tányérváltó gondoskodik a szerszámtárak teljes kapacitásáról.
A gyors szerszámváltásért és rövid mellékidőkért az átadóvilla a felelős, mely a megmunkálás alatt az új szerszámot már előkészíti a parkolóhelyen és készenlétbe állítja. Így csak egy gyors fordulatra van szükség a szerszámcseréhez.
 
ToolTower szerszámtároló: teljes kapacitás és rövid szerszámváltási idők
 


XS -től XXXL-ig

Több mint ablak: Maximális munkadarab hossz 4.200 mm folyamatos üzemben és 6.000 mm egyedi adagolással. Munkadarab vastagság akár 150 mm és szélesség akár 300 mm – a powerProfiler a standard elvárásoknál jóval többet nyújt. Ezáltal a télikertek és homlokzatok építőelemei CNC-precizitással munkálhatóak meg. Mivel automata módban a minimális megmunkálási méret 170/25/15 mm, ezért a keskeny szárnyosztó bordák is egyszerűen gyárthatók.
 

Minden egy gépben

Egy gép, egy adatkapcsolat a gyártás előkészítő szoftverhez: a dokkolható konzolos asztal a powerProfiler-t minden opcióval ellátott, teljes értékű lapmegmunkáló központtá teszi. Kompletten megmunkálhatóak vele az íves elemek, körablakok, ajtók, kiegészítő elemek, amelyhez máskülönben további gépekre lenne szükség.

 
Minden egy gépen: kiegészítő konzolos asztal az íves elemek és ajtók számára

 

Gazdaságos és jövőbe mutató

A gazdaságos ablakgyártás a lehető legkevesebb munkafolyamaton és a lehető legkisebb emberi erőforrás felhasználáson alapul. Egyidejűleg kellene a gépkezelőnek a kiegészítő tevékenységeket intéznie vagy az anyagellátást és a gép környezetét szerveznie. Ezt garantálja a munkadarabok komplett megmunkálása és az önálló működés akár két órán keresztül, köszönhetően a be és kihordó asztal alapanyag tárolásának. Opcióban kiszolgáló-adagoló kocsi is választható és modulárisan szoftveresen is kapcsolódhat a leszabó automatához, a gyalugéphez és az alapozó merítő rendszerhez is.
A választható aggregátok száma széles és egészen az 5-tengelyes technikáig, az innovatív munkadarab rögzítők, a jövőbeli trendek teljes mértékű kiszolgálását biztosítják: mindegy, hogy hagyományos vagy új sarokkötés, műemlék vagy új keresztmetszetek keskeny elemekkel.

Marás
Marás az új powerProfiler-rel

 
 
 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Újra együtt, személyesen - HOMAG Treff 2021

Hosszú idő után ismét lehetőség lesz személyesen találkozni! A HOMAG Treffen végre nem csak videón láthatjuk működés közben a gépeket, és bármilyen hatékonyak tudnak lenni a megoldások, semmi nem pótolja az érzést, ha ott állunk egy táblafelosztó mellett. Tovább...

Performance - A HOMAG ügyfélmagazinja

A Performance idei számában ismét érdekes betekintést nyerhet a globális faépítésbe, valamint az aktuális trendekbe és projektekbe. Tovább...

Live.Homag 2021: Online webináriumok a Lignomat magyar nyelvű közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink megszokott módján mutattuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Előadásainkat az alábbi videókban van lehetőség megtekinteni. Tovább...

Karbantartás és ellenőrzés

Az alábbi interjúból megtudhatja, miért helyez nagy hangsúlyt az überlingeni Sauter GmbH a gépparkjának rendszeres karbantartására és ellenőrzésére. Tovább...

Live.HOMAG 2021: Témák sokasága élőben a Lignomat közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink jól megszokott módján mutatjuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Tovább...