KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

A láthatatlan nullfuga - interjú

Változnak a standardok a bútorgyártásban és a belsőépítészetben, az úgynevezett optikai „nullfuga” lett a minőségi elvárás a  bútorgyártóktól. Markus Kostenbader, a Homag élzárógépek termékmenedzsere foglalja össze az asztalosokra váró piaci kihívásokat, és a Homag válaszait a megnövekedett minőségi igényekre.

Nullfuga

 
 
 
 
Milyen technológiát vagy eljárást ajánl a Homag az ügyfeleinek, hogy az új minőségi elvárásoknak meg tudjanak felelni?
 
A Homag csoport minden ügyféligénynek megfelelő tökéletes megoldást tud kínálni az optikai nullfuga területén. A laserTec nullfugás eljárással a Homag a piac igazi úttörője volt már  2009-ben. Mára több mint 200 laserTec –kel működő gép van használatban világszerte, három teljesítménykategóriába. A leggyorsabb már 52 m/perc előtolási sebességgel működik.
A laserTec járással a Homag az iroda-, konyha-, szoba- és fürdőszoba-bútor piac elvárásainak megfelelő dizájnt, látványt, minőséget, és természetesen vízhatlan élzárást biztosít.
 
Hogy működik a laserTec eljárás?

laserTec nullfuga

 
A szabadalmaztatott laserTec eljárás használata során az élanyag munkadarabra rögzítését egy célzott lézersugár végzi, amely oszcilláló mozgással megolvasztja az élanyagon lévő hajszálvékony funkciós réteget.
 
 
Mennyiben jobb a laserTec eljárással dolgozni a „hagyományos” technológiához képest?
 
A technológia szükségtelenné teszi a ragasztóanyag felvitelét, és felfűtési időre sincs szükség. A rendszer azonnal használatra kész.  A haszontalan, produktivitást csökkentő várakozási idő ezáltal éppen úgy a múlté, mint ragasztótartály cseréje a színek váltásakor. Mivel nincs külön ragasztóanyag, csökken az anyagfelhasználás és az anyagok beszerzésével, szállításával járó logisztika is. 
 
airTec nullfugás rendszer, hogy a kis és közepes üzemek is megengedhessék maguknak a nullfugás technológia alkalmazását”
 
A szeptemberi Homag Treffen láthatták először a látogatók a házon belül fejlesztett HOMAG airTec rendszert, mely lehetővé teszi, hogy a kis és közepes üzemek is megengedhessék maguknak a nullfugás technológia alkalmazását. 
Forró levegő használatával az aggregát eléri a 20m/perc előtolási sebességet is.
A Homag csoporthoz tartozó Brandt airTec aggregát sorozatgyártott modelljei a 2013-as Ligna óta elérhetőek, és már több cégnél is sikerrel üzembe lettek helyezve.
 
 
Milyen előnyöket kínál az eljárás?
 
A legnagyobb előnye a laserTec alkalmazásának a minőség: az élanyag és a munkadarab színének azonossága garantálja a fúgamentes átmenetet a két elem között, végig állandó minőségben. A hagyományos megoldásokkal szemben a dióda-lézer kiemelkedő és homogén termékminőséget eredményez. Nincs szükség gépállításra, a rendkívül egyszerű gépkezelés által pedig növekszik a folyamatok 
biztonsága.
 
Nem szabad elfelejteni, hogy a nagy folyamatbiztonság jelentős megtakarításokhoz vezet.  Sok ügyfelünk számára döntő érv a beruházás mellett, hogy a kihívások, amiket a ragasztós élzárás jelent a dolgozóknak, a laserTec eljárással soha többet nem bukkannak fel újra.
 
„energia és levegő felhasználás akár 40%-kal alacsonyabb”

airTec nullfuga

Az új Homag airTec eljárás erőforrás igényei meglepően alacsonyak. A munkadarabonkénti energia és levegő felhasználás akár 40%-kal alacsonyabb, mint a piacon eddig elérhető forró 
levegős rendszereké. A Homag airTec technológiával a közepes méretű vállalkozások élvezhetik az ideális megoldáscsomag előnyeit, mely 
lehetővé teszi számukra, hogy a laserTec technológiához képest jóval alacsonyabb befektetéssel lépjenek be a nullfugás élzárás világába.
 
Az aggregát folyamatosan használható, anélkül, hogy az él tapadás erőssége csökkenne, vagy a gép környezete felmelegedne. Összefoglalva: az optimális nullfugás élek létrehozásához eddig alkalmazott forrólevegős technológiák hátrányait kiküszöböli az airTec. 
 
És egy utolsó érv:
A felhasználóknak érdemes figyelembe venni, hogy a már kiforrottabb  
laserTec eljárással kapcsolatban jóval több tapasztalat áll rendelkezésre, mint a teljesítménykategória más piacon lévő termékei esetében.
 
 
Élek soha nem látott minőségben, fúga nélkül- ez a nullfuga.
 

 

Keresse értékesítő kollégáinkat, hogy megtudja, mely nullfugás Homag technológia a legmegfelelőbb az Ön vállakozásának, hogy megnövekedett termelékenységgel jobb minőségű termékeket készíthessen!
 

Email: office@lignomat.hu
 

Telefon: (+36) 94 900-050

 

 

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Újra együtt, személyesen - HOMAG Treff 2021

Hosszú idő után ismét lehetőség lesz személyesen találkozni! A HOMAG Treffen végre nem csak videón láthatjuk működés közben a gépeket, és bármilyen hatékonyak tudnak lenni a megoldások, semmi nem pótolja az érzést, ha ott állunk egy táblafelosztó mellett. Tovább...

Performance - A HOMAG ügyfélmagazinja

A Performance idei számában ismét érdekes betekintést nyerhet a globális faépítésbe, valamint az aktuális trendekbe és projektekbe. Tovább...

Live.Homag 2021: Online webináriumok a Lignomat magyar nyelvű közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink megszokott módján mutattuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Előadásainkat az alábbi videókban van lehetőség megtekinteni. Tovább...

Karbantartás és ellenőrzés

Az alábbi interjúból megtudhatja, miért helyez nagy hangsúlyt az überlingeni Sauter GmbH a gépparkjának rendszeres karbantartására és ellenőrzésére. Tovább...

Live.HOMAG 2021: Témák sokasága élőben a Lignomat közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink jól megszokott módján mutatjuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Tovább...