KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

A WEINMANN átfogó megoldásokat kínál Önnek a faépítészet egész területén

A WEINMANN átfogó megoldásokat kínál Önnek a faépítészet egész területén

Manapság mindenki számára leginkább a személyes találkozások lehetősége hiányzik.
Ennek pótlására a HOMAG létrehozta Live.HOMAG online rendezvényét „személyes eszmecsere, könnyedén” mottóval, melyre május 10-től június 10-ig invitálja az érdeklődőket, hogy élőben mutathassa be gépeit és innovációit a Horb helységben felépített kiállítási csarnokból.
A részvétel kényelmesen, komplikációk nélkül otthonról, az irodából, vagy akár az üzemből is lehetséges – mindösszesen regisztrálni kell a programokra. 
 
Live.HOMAG online rendezvényen bemutatásra kerülnek a fával történő építéshez szükséges megmunkáló gépek, berendezések, technológiák, koncepciók, szoftverek, és egy komplett mintaház, ahol tanácsadásra és élő bemutatókra is lehetőség van a HOMAG szakértő munkatársai segítségével.
A négy hetes kiállítás ideje alatt speciálisan a házépítés témájában tematikus napok kerülnek megrendezésre:
május 12. | május 20. | május 27. | június 10. 
Ezeken a napokon minden előadás a fával történő építés témájára fókuszál, a részletes programok és a regisztráció a live.homag.com címén érhető el.
 

Live.Forum – Vezető szakértők folytatnak kerekasztal beszélgetést az aktuális trendekről és kihívásokról

 • Fenntartható és individuális építés: előregyártott mégis flexibilis
 • A jövő építési módja: hogyan változik meg az építési folyamat
   

Live.Webinare – Tudjon meg többet a legújabb gépi és szoftveres megoldásokról

 • Favázszerkezet: automatizált előgyártás, flexibilis összeépítés
 • Új szigetelési módszerek: automatizált befúvás-technika
 • WEINMANN konzultáció: Hogyan készítsem fel cégemet a jövő kihívásaira? 
Egyéb webinárok:
 • Az emberi- és fa alapanyagerőforrások optimalizálása: System TM bemutatja megoldását a hatékony táblásításra.
 • Hatékony optimalizálás modern szoftverrel: A fahibák felismerése Microtec szkennerrel.
 • Vevőspecifikus rendszermegoldás a tömörfa megmunkáló iparban: nagy teljesítményű automatizált hossztoldó berendezés a System TM gépgyártótól.
 • Innovációk, melyek „profilt” adnak a fának: MOULDTAQ M-200 gyalugép és a vezérlési koncepció előnyei.
 • Intelligens profil- és szerszámkezelés: Az első CAD-Profil elképzeléstől egészen a kompletten felszerszámozott gyalugépig. 
 • Flexibilis és egyedi csiszolás az univerzális aggregáttal: egyszerű kezelés, sokféle alkalmazástechnika. Csiszolási tanácsok szakértőktől.
   

Live.Connect – Élőben szakértőkkel a kiállítási csarnokból

 • Faépítészet könnyedén: Megoldások a favázépítéshez és az előgyártáshoz 
Látogasson el az online rendezvény honlapjára, válassza ki az Ön számára érdekes programokat, és regisztráljon. Amennyiben további segítségre illetve tanácsadásra van szüksége, kérjük keresse a Lignomat Kft. munkatársait
 

Részletesebben a bemutatott technikák
 

A fával történő építés ma modernebb mint valaha és trendi – profitáljon Ön is ebből.

Önnek csak az elképzelését kell megfogalmaznia, a többit hozzáteszi a HOMAG: megtervezi és beüzemeli a faházgyártó üzemét.

Bízzon a WEINMANN sokéves szakmai tapasztalatában és profitáljon a személyes támogatásából a teljes beruházási projekt lebonyolítása során. 
 

A WEINMANN cég 1985-óta trendformáló szállítója a faépítészetnek, és teljes szortimentjét kínálja az ácsüzemek, modulgyártó és készházgyártók technológiájának. Ide tartoznak a megmunkáló gépek, berendezések, megfelelő szoftverek, a tanácsadás, és a szerteágazó szervizszolgáltatás.
A faházgyártás világszerte egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a fa nemcsak megújuló és klímabarát erőforrás, hanem sokoldalúan felhasználható anyag is. Ezt mutatják az egyre kifinomultabb építmények, melyek a jövő alapanyagából épültek és túl azon, hogy egészségesek még megfizethetők is.
A faépítészetben szerzett több évtizedes tapasztalatokra építve támogatjuk vevőinket a termelési folyamatok optimalizálásában és az együttműködés első pillanatától együtt fejlesztjük az üzemmérethez illő megoldásokat. Így válnak az ügyfelek jól felkészült gyártókká a jövőre nézve is.
Tekintsék meg a Live.HOMAG programkínálatát és profitáljanak belőle.
 

Favázszerkezet – megoldások az előgyártásra
 

Az üzemi körülmények között történő előgyártás nem csak a prcizitást, de a gazdaságos gyártásfolyamatot is biztosítja. A magas készültségi fok és a jó mérettartás biztosítja a jelentősen könnyebb és rövidebb helyszíni szerelés idejét.
Bemutatásra kerül az ácsmesterhíd (WALLTEQ M-120) és a multifunkciós híd (WALLTEQ M-380) a lehetőségek összehasonlítása céljából.
 
 
 

Szigetelés – Automatizált befúvatása a laza szigetelőanyagoknak
 

Az automatizált szigetelési folyamat megkönnyíti a munkát és csökkenti a munkatársak porterhelését.
Az integrált befúvólap automatizálva jár a falszegmens fölé és az előre meghatározott mennyiségű szigetelőanyagot fújja be.
Ezzel biztosítható a szigetelőanyag homogén eloszlása a szegmensekben mind a fal, tető, födém, és homlokfal esetén. A szükséges teljesítményigénynek megfelelően bemutatásra kerül két variáció. Az egyik egy különálló befúvóállomás (WALLTEQ M-310 insuFill) a másik egy munltifunkciós híddal kombinált megoldás (WALLTEQ M-380 insuFill). 
 
Ácsmester asztal BUILDTEQ A-530
 

Mindenekelőtt a kis- és közepes méretű ácsüzemek számára jelent nagy segítséget a WEINMANN ácsmester asztala. A fal, homlokzat, tető, födém, „fachwerk-fal” keretösszeállítása során hasznos a BUILDTEQ A-530 flexibilis „mindentudó” asztala, mely élőben is bemutatásra kerül párhuzamosan két rövid elem megmunkálásával.
 
 
 
 
 
 

 

Egy csarnok, számos téma.

Sok út vezet a jövőbe.


1. Digitális és összekapcsolt technológia 
A megbízható termelési adatok elengedhetetlenek a gazdaságos és fenntartható termeléshez. Rendszereink teljes értékű értékeléseket és elemzéseket kínálnak a teljes gyártási folyamatról. Ez ideális alapot ad a hatékony tervezéshez.

 

2. SYSTEM TM
 
A fa egy tökéletesen alapanyag – tele természetes fahibákkal. 
System TM bemutatja megoldását az emberi- és fa alapanyagerőforrások optimalizálásra.
 
 
 
 
 
 3. WEINMANN
 
Megoldások a fa keretszerkezetek megmunkálására:
 • Ácsmesterasztal BUILDTEQ A-530, 
 • Ácsmesterhíd WALLTEQ M-120,
 • Multifunkciós híd WALLTEQ M-380 insuFill.
 
 
 
 


4. HOMAG

A HOMAG termékpalettája kiegészül a gyalugépekkel:
 • MOULDTEQ M-200 
 • MOULDTEQ M-300 és a vezérlési koncepció előnyei.
 
 
 
 
 
 
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Újra együtt, személyesen - HOMAG Treff 2021

Hosszú idő után ismét lehetőség lesz személyesen találkozni! A HOMAG Treffen végre nem csak videón láthatjuk működés közben a gépeket, és bármilyen hatékonyak tudnak lenni a megoldások, semmi nem pótolja az érzést, ha ott állunk egy táblafelosztó mellett. Tovább...

Performance - A HOMAG ügyfélmagazinja

A Performance idei számában ismét érdekes betekintést nyerhet a globális faépítésbe, valamint az aktuális trendekbe és projektekbe. Tovább...

Live.Homag 2021: Online webináriumok a Lignomat magyar nyelvű közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink megszokott módján mutattuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Előadásainkat az alábbi videókban van lehetőség megtekinteni. Tovább...

Karbantartás és ellenőrzés

Az alábbi interjúból megtudhatja, miért helyez nagy hangsúlyt az überlingeni Sauter GmbH a gépparkjának rendszeres karbantartására és ellenőrzésére. Tovább...

Live.HOMAG 2021: Témák sokasága élőben a Lignomat közvetítésével

Rendhagyó módon, de korábbi vásáraink jól megszokott módján mutatjuk be a Homag újdonságait, műszaki megoldásait. Tovább...