KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

​A Kortland Möbelwerkstätten SAWTEQ B-130-at használ

A táblafelosztás tökéletesítése

 

A HOMAG legkisebb táblafelosztó fűrésze rendkívül hatékonyan használható. Peter Kortland, az alsó-szászországi Eggermühlenben található Kortland Möbelwerkstätten tulajdonosa maga is meglepődött a kezdeti mérlegen. „Alig két és fél hónappal az új fűrészünk üzembe helyezése után már 20 000 alkatrészt fűrészeltünk 3000 táblából. Ez összesen 15 000 egyedi vágás, ami 15 kilométeres vágási hosszt jelent!” –  mondja Peter Kortland. Majd hozzáteszi: „Saját véleményem szerint a SAWTEQ B-130-nak nincs alternatívája a piacon. A versenytársak belépő szintű modelljei számunkra túl nagyok és túl drágák voltak.”

Még megdöbbentőbb, ha figyelembe vesszük, hogy a cégnél a lapszabászat egy kisebb termelési szegmens, ami az üzletberendezések alkatrészeinek bérgyártását szolgálja ki, és az éves forgalom 15-20 százalékát teszi ki. Közel azonos léptékű a magánügyfelek kiszolgálása, akiknek a Kortland egyedi bútorokat és egyéb lakberendezési elemeket készít. A fő értékesítési forrás, mintegy 60 százalékos részesedéssel a tömörfa bútorok gyártása – különösen az asztallapok és az ágykeretek kapják a fő hangsúlyt. Ezeket nagy kereskedelmi ügynökségek megbízásából gyártják, amelyek a világ minden táján értékesítik a termékeket.


 Kompakt és erős: a HOMAG SAWTEQ B-130 segítségével a német Kortland Möbelwerkstätten felkészült a jövőre, és a növekedés útjára lépett. Peter Kortland tulajdonos-ügyvezető nagyon elégedett az új technológiával és biztos abban, hogy jó döntést hozott.


Növekedési pályán a legmodernebb technológiával


Ez nem volt mindig így. Peter Kortland 2004-ben végezte faipari mérnöki tanulmányait, amikor átvette a céget nagybátyjától. A termékportfólió akkoriban kizárólag a rusztikus tölgyből készült tömörfa bútorokból állt. Egy jövő nélküli piaci környezetben a cég csődbe jutott. Ezt követően Kortland egy régi dolgozóval újraindította a céget, amely sikert hozott. Ma 25 főt foglalkoztat, és mérsékelten, de folyamatosan növekszik. „Még a nehéz 2020-as Corona-évben is öt százalékkal tudtuk növelni az eladásainkat” – mondja Kortland. A 39 éves tulajdonos sikerreceptje: „Termékeink minőségének és árának megfelelőnek kell lennie. Ez csak a modern technológiával lehetséges. És itt jön képbe a HOMAG.”


Rendszeresség: kétévente újabb HOMAG


Peter nagybátyja 1999-ben vásárolta meg az első HOMAG gépet, egy BOF 31/40-es felsőmaró központot. Ez a gép teljes kapacitással üzemelt 2014-ig, amikor egy BMG 311 Venture öttengelyes CNC megmunkálóközpont jött mellé, majd ezt követte 2016-ban egy HOMAG élzáró gép, majd ismét két évvel később egy BHX 55 korpuszmegmunkáló CNC. A legutóbbi beszerzés a 2020 év végén telepített SAWTEQ B-130 táblafelosztó fűrész.

A HOMAG legkisebb táblafelosztó fűrésze az első, amelyet Eggermühlenben használnak. „A történelmünk a tömörfa bútorok gyártásán alapul, ez a mi fő erősségünk” – magyarázza Kortland. „Ehhez alapvetően nem szükséges táblafelosztó fűrész. Ez azonban változott az üzletberendezés alkatrészek rendeléseinek növekedése miatt, így egyre több lapanyagot is feldolgozunk. Csak 2021 januárjában 3000 négyzetméter lapot dolgoztunk fel, főleg bükk és nyír rétegelt lemezeket, illetve fenyő és HDF/MDF táblákat.” – folytatja Kortland. „Régebben két dolgozó tolta volna át az összes anyagot egy asztalos körfűrészen. Ma egyetlen alkalmazott rövidebb idő alatt képes elvégezni ugyanezt a munkát a SAWTEQ B-130 fűrésszel.” 

Ez a plusz hatékonyság, a viszonylag alacsony ár és a gép kis helyigénye meghatározó tényezők voltak technológia megvásárlásakor a tulajdonos számára.

„2019 óta nézelődöm a piacon, és különböző gyártókat kérdeztem. Senki sem tudott számunkra megfelelőbb fűrészt ajánlani, mint a SAWTEQ B-130” – mondja Kortland. És elmagyarázza: „A többi ismert gyártó belépő szintű modelljei nagyobbak, ezért drágábbak voltak. Esetleg No-Name szolgáltatóknak lett volna még alternatívájuk, de ezek számomra szóba sem jöhetnek. A HOMAG-nál tudom, hogy mit kapok."


Óriási segítség: könnyebbség az alkalmazottak számára


A dolgozók is lelkesednek az új szerzeményért. „Régebben szinte rá kellett vennem az embereimet a táblák vágására. Ma már másképp néz ki – mindenki szívesen vág az új HOMAG fűrészen” – mondja Kortland. Ennek fő oka komfort jelentős javulása. Korábban két alkalmazottnak kellett kézzel mozgatnia a bükk rétegelt lemezeket, és át kellett vezetniük az asztali fűrészen. Ez a 15 mm vastag, 250 x 150 cm-es táblák esetében elég kemény munka.

Ma vákuumos emelő van a fűrész előtt. A dolgozó könnyedén leemeli a táblát a rakatról, betáplálja a fűrészt, és elkezdheti a vágást. „A fizikai megkönnyebbülés óriási” – hangsúlyozza Kortland. „Az én szemszögemből ez a legnagyobb előnye a SAWTEQ B-130-nak.” Az alkatrészek lerakása a vákuum-emelővel ugyanolyan kényelmes, és általában nem igényel különösebb stratégiát, legalábbis az üzletberendezések alkatrészei nem.


Jelentős megtakarítási lehetőség


„Az üzletberendezések alkatrészeire akár 20 hetes átfutási időnk is van, így optimálisan tudjuk kombinálni a megrendeléseket” – magyarázza Kortland. „Mivel ezeknek az alkatrészeknek a címkézése nem szükséges, ezért az etikettnyomtatót nem vásároltuk meg” – mondja Kortland. De hozzáteszi: „Ma másképp döntenék, mert egyre gyakrabban használjuk az új fűrészt magánvásárlói rendelések kiszolgálására, például szekrények gyártásához lapanyagokból. Megrendelésenként akár 50 különböző alkatrész is lehet, így hasznos lenne a munkadarabok azonosítása.”

Ráadásul az ilyen összetett munkáknál mutatja meg a rendszer az igazi előnyeit. A szoftver egy adott megrendeléshez a lehető legjobb vágási tervet számolja ki, így rengeteg időt és anyagot takarít meg. Korábban a komplex megrendelések esetében előre 20 százalékos hulladékkal számoltak. „Csak több anyagot tettem a körfűrészre, és mondtam az dolgozónak, hogy vágja ki a szükséges alkatrészeket” – emlékezik vissza Kortland. „Aztán ment a számolás és méregetés, amíg a puzzle el nem készült. Ma elküldjük a kész vágási tervet HOMAG fűrészünkhöz, a kezelő megnyomja a start gombot, és a SAWTEQ elkezdi a vágást."


Következtetés: bármikor újra!


Igaz, hogy a lapanyagokból készült termékek csak kisebb piacot jelentenek a Kortland Möbelwerkstätten számára, a SAWTEQ B-130 segítségével azonban a vállalat mindig abban a helyzetben van, hogy növekedni tudjon, és új ügyfeleket nyerjen ebben a szegmensben. A szolgáltatások köre ismét bővült – mint minden korábbi HOMAG beruházásnál. Azon a kérdésen, hogy a mai tapasztalatok alapján újra a SAWTEQ B-130-at választaná-e, Kortlandnak nem kell gondolkodnia, rögtön megválaszolja: "Bármikor újra!"

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

​Cél a jövőbeni növekedés

A németországi Kreutner & Schmälzlin Holzbau GmbH az automatizálás fokozatos bevezetése mellett döntött, ezért fektetett egy WALLTEQ M-120-ba. A WEINMANN rendszernek köszönhetően a cég növelni tudta kapacitását, és egyre nagyobb számban épít többszintes társasházakat. Tovább...

Altendorf standard a munkabiztonságban

Az Altendorf legutóbbi fejlesztése, a HAND GUARD a világ első biztonsági rendszere formatizáló körfűrészgépeken, amely megkapta a GS megjelölést. Tovább...

A Homag élőben a Holz-Handwerken

Idén július 12-15. között ismét megnyitja kapuit a nürnbergi Holz-Handwerk kiállítás, amelynek oszlopos tagjaként a Homag-csoport is várja látogatóit. Tovább...

HOMAG élzárók 60 éve

Születésnapot ünnepel a HOMAG csoport, mégpedig a 60. évfordulóját annak, hogy a németországi Schopflochban elkészült az első „meleg-hideg” eljárást alkalmazó folyamatos élzárógép, ami egyedülállónak számított a piacon. Tovább...

Túl magas faárak: Ismét előnyben a vázszerkezetek?

Az elmúlt év folytatódik – legalábbis ami a felfelé kúszó árakat illeti. Bár ez enyhe kifejezés, inkább hirtelen nagymértékű emelésekről beszélhetünk, amelyek lassan szokássá válnak a fa- és építőiparban. Mit lehet tenni, ha a fa 40%-kal drágul? 40%-kal kevesebbet kell felhasználni házanként. Tovább...