KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

A HOLZMA még magasabbra teszi a mércét az idei LIGNA-n

Gyorsabb, rugalmasabb, hatékonyabb: A lapmegmunkálás követelményei az elmúlt években jelentősen megnövekedtek. A Holzma a 2015. évi LIGNA vásáron a 11-es, 15-ös és főleg a 26-os csarnokban megmutatja, miként tud megfelelni gazdaságosan, a legjobb minőségben az elvárásoknak – legyen szó kis üzemekről vagy nagyipari gyártásról.
 
Hatékonyság a kezdetektől – új belépő szintű modellek a kisüzemeknek
A sikeres lapmegmunkálás alfája és ómegája a hatékony folyamatok bevezetése – ezt nyújtja a HOLZMA HPP 130 az első vágástól kezdve. Az új táblafelosztó fel van szerelve minden eszközzel, amire a feltörekvő kisüzemeknek az egyedi táblák vagy kis szériák vágásához szükségük van. „Csatlakozz a hálózathoz és vágj!“ így hangzik a mottó. A kiválóan felszerelt HPP 130 alig kerül többe, mint egy formatizáló fűrészgép, de sokkal hatékonyabb és precízebb. (11-es csarnok)

HOLZMA HPP 130 táblafelosztó
 
A legnagyobb pontosság és teljesítmény a legkisebb helyen – ezek már régóta a Holzma táblafelosztók kettes szériájának ismérvei. A kedvelt gépcsaládot az idei Lignára még tovább fejlesztette a Holzma. A fő cél, hogy ebben a teljesítménykategóriában a vásárlók által megfogalmazott igényeknek megfeleljen. Ezért még több opciót kínál a Holzma. (26-os csarnok)
 
TOP TRENDEK: Egy darabos szériák és automatizálás
Hogy a versenyképességüket a vevők javítani tudják, a hozzáadott érték megteremtésének folyamatát minden vállalkozásnak állandóan fejlesztenie kell.  Az automatizálás az egyik hatékonyság növelő tényező, mert ott hat, ahol a gyártás könnyen megdrágul: az idő, anyag, energia és munkaerő felhasználásnál.  A HOLZMA a LIGNA-n számos megoldást mutat be, ahol az említett erőforrások pazarlása a célzott automatizálással csökkenthető – és nem csak a nagyipari vállalkozások számára, hanem kisüzemeknek is.
 
Az egy darabos szériák és az automatizálás nincs ellentmondásban egymással. Inkább mindkettő olyan tényező, amit érdemes számításba venni a fejlesztéseknél. Pontosan ezért helyezi ide a HOLZMA a hangsúlyt . A táblafelosztó gép gyártó bemutatja a hálózatba szervezett gyártási megoldásait, amik a szervezettség magas fokát, és a megmunkálási lehetőségek széles spektrumát mutatják be. Mind a két tényező döntő az egyre kisebb szériák kezelésében. A „személyre szabott“ gyártás trendjének elterjedésével a szabászati tervek és alapanyagok egyre nagyobb számát kell kezelni. Mindez hatékonyan csak akkor kezelhető, ha a zökkenőmentes információ és anyagáramlás biztosított a háttérben – a digitális irányítástól a gépi megmunkáláson át  a gép kiszolgálásig.
 
combiTec a maximális hatékonyság az egyedi gyártásban
A combiTec-kel a HOLZMA egy speciális utóvágási lehetőséget kínál az egy darabos szériákhoz. Ezzel az innovációval az utóvágás a fűrészeléssel
egyidejűleg intézhető el. Ez időt és pénzt spórol, hiszen csökkenti a gépkezelő időráfordítását, az anyagfelhasználást és a hulladék mennyiségét.
 
combiTec egy olyan bevált funkció, amelyet a HOLZMA már régóta kínál a  hossz és keresztvágó gépkombinációkhoz . A 205-ös LIGNA-tól fogva azonban ez az opció már a hármas és négyes széria fűrészgépein is (HPP/HPL) elérhető lesz.
 
 
Az új ötös széria – csúcstechnológia a sorozatgyártásban
A 2014-es Holzma házi vásáron történt premier után az ötös széria a Lignán is látható lesz. A német gyártó csúcsmodelljei mindig meggyőző stabilitást, precizitást és teljesítményt nyújtottak. Az új, több ponton továbbfejlesztett szériával a HOLZMA még magasabbra teszi a mércét a táblafelosztók felső kategóriájában. Erről főleg a konstrukció új megoldásai, az elszívás innovatív átalakítása, valamint a karbantartás és szervizelhetőség egyszerűsítése gondoskodnak.
 Összefoglalva: a fejlesztések javítják a nagy teljesítményű táblafelosztók rendelkezésre állását és ez által a gyártás gazdaságosságát.
 
HPP 300 multiTec – az új mindentudó, nem csak homlokzati elem gyártóknak
Az új  HPP 300 multiTec a LIGNA fénypontja minden olyan üzem számára, mely homlokzati burkoló elemek, választófalak vagy betonzsaluzat gyártásával foglalkozik. Ennek az oka, hogy eddig
a vevők a nyerslapokat méretre vágták, más gépeken elvégezték az installációkhoz szükséges kivágásokat és sokszor még az építkezéséken a  furatolásokat is el kellet végezniük. Az egyes munkaműveletek közötti anyagmozgatás jelentős költségtényező volt. A sérülékeny darabok gyakran károsodtak, vagy használhatatlanná váltak. Lényegesen hatékonyabb, ergonomikusabb és főleg költséghatékonyabbá vált a gyártás az új HOLZMA HPP 300 multiTec lapszabász géppel. Az új fejlesztés vág, fúr és mar egyetlen munkamenetben. Az eredmény: precízen szabott, beépítésre kész elemek – és mindez jelentősen alacsonyabb gyártási költséggel.(Halle 15)


 
 
Összefoglalás  
Mindegy, hogy nagy vagy kicsi, egyedi vagy sorozatgyártás, a 2015-ös LIGNA-n a HOLZMA minden teljesítményosztályban diktálja a trendeket. Új innovációkat mutat, melyek tovább serkentik a fejlődést a faiparban.
                             

Szeretne lépést tartani a fa- és asztalosipar trendjeivel, és megismerni, milyen változásokra kell felkészülnie az Ön cégének is? A Homag csoport irányt mutat.

Kérjen bővebb információt a Ligna 2015 kiállításról és a részvétel lehetőségéről  a Lignomat Kft-től, a Homag csoport kizárólagos hazai forgalmazójától az office@lignomat.hu email címen vagy a 06 94 900 050 telefonszámon.

 
 
Kapcsolódó cikkek:

BINGO – A „26“ nyert - Várja a Homag City a 2015. évi Ligna vásáron
BHX 200 fúró-maró megmunkáló központ – Új, nagyobb felszereltség – nagyobb szabadság a gyártásban
Az automatikus jobb: CNC-megmunkáló cellák adagolása robotokkal

 
Kulcsszavak: ligna 2015 , homag , holzma , táblafelosztó , lapszabász gép

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Kleiberit ragasztók az élzárásban

Legyen szó EVA vagy PUR ragasztási technológiáról, a Kleiberit minden élzárógéphez kínál megfelelő ragasztót. Tovább...

Ingyenesen meghosszabbított garancia

A HOMAG „Protection Plus” kampánya keretében a garanciaidő ingyenesen meghosszabításra kerül a promócióban szereplő gépekre (*). A garancia 12 hónapról 24 hónapra, vagy maximum 5.000 üzemórára kerül kiterjesztésre (**). Tovább...

A HOMAG élmény a LIGNA-n a Lignomattal közösen

Májusban újra itt az idő egy neves kiállítás megtekintéséhez. A „Sharing passion - A szenvedély megosztása” mottó alatt a legújabb technológiákat és gépkoncepciókat mutatjuk be a Lignán. De mi köze van a szenvedélynek a HOMAG új megoldásaihoz? Minden. Tovább...

Egyedül fűrészel

Alfred Baumgartner asztalosműhelyében a HOMAG SAWTEQ B-300 flexTec robotfűrész önállóan dolgozik, így kezelőre nincs is szükség. Tovább...

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...