KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

A ControllerMES gyártásirányítási rendszer a Walter Bosch GmbH-nál

Megfelelő áteresztőképesség az egy darabos szériáknál


Az egyedi lakberendezési projektekkel foglalkozó német Walter Bosch GmbH ügyvezetője nagyon lelkes. Norbert Bosch tudja, hogy egy olyan szoftver van a kezében, amely felgyorsítja az adatkezelést a munka-előkészítésben, automatikusan továbbítja a gyártási adatokat a gépekre, és átláthatóvá teszi az ez egyes projektek alakulását. Ezt, és még ennél sokkal többet tud a ControllerMES, a HOMAG gyártásirányítási szoftvere. Aki áttekinti a Walter Bosch GmbH gyártási rendszerét az láthatja, hogy az egyedi projektek során miért húz hasznot a cég a ControllerMES-ből.


Gyorsabb a gyártás-előkészítésben, gyorsabb a termelésben


A beruházást megelőzően az ügyvezető azzal a kihívással szembesült, hogy fel kell gyorsítania a munka-előkészítés folyamatait ahhoz, hogy a korlátozott létszám ellenére több ügyfelet tudjon kiszolgálni. Emiatt a gyors és biztonságos adatkezelés megoldása központi kérdés volt. 
„Néhányszor tovább tartott az irodában az előkészítés, mint legyártani az alkatrészeket az üzemben.” – számol be Norbert Bosch, és hozzáteszi, - „A termelési adatok a nagyon fontosak nálunk, mert a digitalizálás és a gyors gyártás nem működik adatok nélkül.”

A HOMAG gyártásirányítási rendszere hozta meg a döntő változást: a ControllerMES-nek köszönhetően az adatok automatikusan megérkeznek a gépekhez, ami növeli a teljes gyártási teljesítményt.
„Ha gyorsabbak vagyunk az előkészítésben, az a termelésünk sebességére is kihat. Például a komplett élzárási adatok automatikusan megérkeznek az élzáró géphez.” – magyarázza Norbert Bosch. Ehhez a ControllerMES „éladatok generálása” funkciót használják, amellyel minden éladatot biztosítanak, például az élanyag típusát, paramétereit, az élprofilt stb. 
„Korábban manuális rendszerben, egyoldalas technológiával naponta körülbelül 400 alkatrészt tudtunk feldolgozni. A HOMAG KFL 610-nek és a ControllerMES-nek köszönhetően immár 800 alkatrészt kezelünk 8 óra alatt. Így kapunk jelentős áteresztőképességet az egyedi gyártásban, más szóval ez a Losgröße 1!”


Nézzük meg, mi megy jól és mi nem 


A gyártás során jól látható helyeken nagyméretű képernyőket helyeztek el, amelyeken a ControllerMES termelésvezérlő felülete látható. Ez megmutatja a különböző munkalépések napi gyártási teljesítményét a vágástól a szállításig. Itt egy pillantással láthatják a dolgozók, hogy mennyit gyártottak már le, mi hiányzik még, vannak-e blokkolt gyártási rendelések, vagy minden be van-e csomagolva egy szállítási napra. A ControllerMES bevezetését cég munkatársai nagyon jól fogadták, sőt az ügyvezető szerint a termelés különböző folyamatainak optimalizálására is születtek ötletek.


Az út folytatódik


„Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a ControllerMES-sel” – mondja Norbert Bosch, és már a következő lépést is tudja. Az összes CNC gépet csatlakoztatják a ControllerMES-hez – beleértve a robottal támogatott, új CNC V500-as megmunkálóközpontot is. Az út a HOMAG-gal és a ControllerMES-sel a jövőben is folytatódik, mert a Walter Bosch GmbH mottója: "Mindig van feljebb!"
 
A ControllerMES-nek köszönhetően gyorsabban megy a munkaelőkészítés és gyorsabban megy a gyártás.
Próbálja ki Ön is! (Forrás: www.homag.com)

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép akció

Különleges kedvezménnyel várjuk érdeklődőinket, Homag gyártmányú SAWTEQ B-300 szorítógerendás táblafelosztó gép 2 típusát kínáljuk most akciós áron. Tovább...

Ingyenes workshop Szombathelyen

Szoftveres gyártás támogatás a faiparban - nem csak Homag gépekhez. Tovább...

Nem fárad el

Még az automata lapraktár, az emelőasztalok és a vákuumos emelők esetében is fárasztó feladat marad a táblafelosztás, különösen, ha szűk az időkeret. A sulzfeldi Mayer Innenarchitektur & Möbelmanufaktur ezért ezt a munkát egy robotra bízza. Tovább...

Élzárás extrákkal

Az áttekinthető és teljes körű élanyag kezelés nem probléma az élzáró menedzsmenttel. A ZB Holzsysteme GmbH megmutatja hogyan. Tovább...

Makor felületkezelési rendszer

A Lignomat Kft. által szállított és beüzemelt Makor gép sikeresen munkába állt a Pfiffer Bútor Mór Kft.-nél Tovább...