KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

100 %-os Homag tulajdonban a Weinmann

A Homag örömmel jelentette be, hogy május végén a WEINMANN Holzbausystemtechnik GmbH részvényeinek fennmaradó 24%-os részesedését is megszerezte, ezzel a vállalat 100%-ban a cégcsoport tulajdonába került, ezáltal is tovább erősítve kompetenciáját illetve elkötelezettségét a tömörfa megmunkálás területén.

Ezzel egyidejűleg a következő személyi változások történnek a WEINMANN menedzsmentjében:

Josef Zerle a felületmegmunkáló üzletág vezetője a meglévő feladatai mellett 2020 július 1-én átveheti ügyvezetői kinevezését. Zerle Úr személyében a WEINMANN a tömörfa megmunkálás és a partnermenedzsment területén komoly szakembert nyer, aki a vállalat további növekedését támogatja. Josef Zerle Úr a következő átmeneti időszakban Sven Schempp-el és Hansbert Ott-tal közösen irányítja majd a céget. 2020. július 1-től Schempp Úr veszi át a szóvivő szerepét a menedzsmentben.

Balról jobbra: Josef Zerle, Hansbert Ott, Sven Schempp
 
Hansbert Ott Úr 28 év után, 2020 november 30-án lemond ügyvezetői megbízatásáról és a továbbiakban tanácsadóként támogatja a vállalatot. Ott úr jól ismeri Magyarországot és a hazai szakemberek nagy része jól ismeri őt. 1992 április 12-én került a WEINMANN ügyvezetői székébe, és jelentősen hozzájárult a vállalat fejlődéséhez és sikereihez. A WEINMANN cég sikerei szorosan kötődnek Hansbert Ott úrhoz, aki mindig azon dolgozott, hogy a faépítészetet előnyeit népszerűsítse, a gépek mellett hatékony és sokoldalú technológiát ajánljon.

 A WEINMANN 1998 óta a HOMAG csoport része, mint a készgyártás szakértője. A WEINMANN nagyteljesítményű készházépítő gépek és berendezések vezető gépgyártójaként innovatív és egyedi igényekhez igazodó megoldásokat fejleszt az ácsműhelyek és készházgyártók részére. Jelenleg több mint 5.000 gépe üzemel világszerte a gerendamegmunkálás, a favázmegmunkálás és házelemgyártás területén. A gépek moduláris rendszere automatizálással és a szoftverekkel kiegészülve hiánytalan termékpalettát, illetve teljesítményt kínál.  

Új gyártósor a WEINMANN-tól, mely egy multifunkciós WALLTEQ M-380 hídból és három összeszerelőasztalból áll.

A WEINMANN 1993-ban fejlesztette ki az első CAD/CAM gyártási rendszert a készházgyártók számára. Az egyedi házak teljesen automatikus gyártása mérföldkőnek számított akkor a szakmában. Az ezt követő években a vállalat vezető pozíciót vívott ki az európai, majd az amerikai és ázsiai piacokon, amelyet a mai napig is megőrzött.

Ott úr szerint a siker tényezője mindig a régiók igényeinek megértése volt, ami a készházépítés vonzóbbá tételén alapszik, és a gépek fejlesztése mellet a tudás átadását is magába foglalja. Ez nélkülözhetetlen volt a készházak gazdaságos és minőségi gyártásának megteremtéséhez, amely a WEINMANN sikertörténetének alapköve. A gépek fejlesztésénél mindig a vevők számára fontos előnyök álltak elöl, melyek a gazdaságosság, a flexibilitás és a megbízhatóság. Az automatizáltság fokának mindig egészséges egyensúlyban kell lennie ember és gép között, és a kezdetektől ezt az elvet követve jutott el a cég piacvezető pozíciójáig. A jövőre nézve fontos a WEINMANN számára, hogy ez a célkitűzés változatlan maradjon. 

Schempp Úr úgy nyilatkozott: márkánk alapértékeihez továbbra is hűek leszünk és a bizalmon alapuló hosszútávú Vevő- és Partnerkapcsolatokra fókuszálunk. A HOMAG tömörfa üzletágára irányított figyelmével fogunk tudni a jövőben is további megoldásokat kínálni és az üzleti modellt tovább működtetni.

A faipar területén meglévő kompetenciái mellett a HOMAG Csoport tovább erősíti elkötelezettségét a tömörfa megmunkálása területén, ahol a fenntarthatóság is nagyon komoly szerepet játszik. A fa mint újratermelődő alapanyag ma a világ egyik legfontosabb és ökológiailag legértékesebb alapanyaga. A jövőre nézve ennek előtérbe helyezése és a fenntartható építészet kérdése egyre fontosabbá válik.

WALLTEQ M-120 CNC vezérelt megmunkáló központ készház gyártáshoz 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

LIGNOVÁCIÓ - Lignomat bemutatóterem működés közben látható faipari gépekkel

Szoftver innovációk, digitális asszisztensek és robottechnológia a faiparban. Szombathelyi bemutató termünkben működő HOMAG gépekkel és új megoldásokkal 2020. október 26-tól várjuk a faipari szakembereket! Tovább...

Panhans gyalugép akció

Szerezze meg Panhans gyalugépét most akciós áron! Tovább...

60 év Homag, 60 nap Homag Treff - egy rendhagyó házivásár

A Homag 60 éves születésnapja alkalmából rendhagyó, 60 napos rendezvénysorozattal készült a vevői és leendő vevői számára. Azonban a koronavírus sajnos a tervezettnél is rendhagyóbbá tette, így több lehetőségeket biztosít a Homag a "részvételre": Tovább...

Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről

Engedje meg, hogy meghívjuk a „Kérdőív a fa- és asztalosipari szakemberek fejlődési és fejlesztési igényeiről” című felmérésünkre! Tovább...

100 %-os Homag tulajdonban a Weinmann

A Homag a WEINMANN Holzbausystemtechnik GmbH részvényeinek fennmaradó 24%-os részesedését is megszerezte, ezzel a vállalat 100%-ban a cégcsoport tulajdonába került, ezáltal is tovább erősítve kompetenciáját illetve elkötelezettségét a tömörfa megmunkálás területén. Tovább...