KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉS A LIGNOMAT KFT.-NÉL

100 %-os Homag tulajdonban a Weinmann

A Homag örömmel jelentette be, hogy május végén a WEINMANN Holzbausystemtechnik GmbH részvényeinek fennmaradó 24%-os részesedését is megszerezte, ezzel a vállalat 100%-ban a cégcsoport tulajdonába került, ezáltal is tovább erősítve kompetenciáját illetve elkötelezettségét a tömörfa megmunkálás területén.

Ezzel egyidejűleg a következő személyi változások történnek a WEINMANN menedzsmentjében:

Josef Zerle a felületmegmunkáló üzletág vezetője a meglévő feladatai mellett 2020 július 1-én átveheti ügyvezetői kinevezését. Zerle Úr személyében a WEINMANN a tömörfa megmunkálás és a partnermenedzsment területén komoly szakembert nyer, aki a vállalat további növekedését támogatja. Josef Zerle Úr a következő átmeneti időszakban Sven Schempp-el és Hansbert Ott-tal közösen irányítja majd a céget. 2020. július 1-től Schempp Úr veszi át a szóvivő szerepét a menedzsmentben.

Balról jobbra: Josef Zerle, Hansbert Ott, Sven Schempp
 
Hansbert Ott Úr 28 év után, 2020 november 30-án lemond ügyvezetői megbízatásáról és a továbbiakban tanácsadóként támogatja a vállalatot. Ott úr jól ismeri Magyarországot és a hazai szakemberek nagy része jól ismeri őt. 1992 április 12-én került a WEINMANN ügyvezetői székébe, és jelentősen hozzájárult a vállalat fejlődéséhez és sikereihez. A WEINMANN cég sikerei szorosan kötődnek Hansbert Ott úrhoz, aki mindig azon dolgozott, hogy a faépítészetet előnyeit népszerűsítse, a gépek mellett hatékony és sokoldalú technológiát ajánljon.

 A WEINMANN 1998 óta a HOMAG csoport része, mint a készgyártás szakértője. A WEINMANN nagyteljesítményű készházépítő gépek és berendezések vezető gépgyártójaként innovatív és egyedi igényekhez igazodó megoldásokat fejleszt az ácsműhelyek és készházgyártók részére. Jelenleg több mint 5.000 gépe üzemel világszerte a gerendamegmunkálás, a favázmegmunkálás és házelemgyártás területén. A gépek moduláris rendszere automatizálással és a szoftverekkel kiegészülve hiánytalan termékpalettát, illetve teljesítményt kínál.  

Új gyártósor a WEINMANN-tól, mely egy multifunkciós WALLTEQ M-380 hídból és három összeszerelőasztalból áll.

A WEINMANN 1993-ban fejlesztette ki az első CAD/CAM gyártási rendszert a készházgyártók számára. Az egyedi házak teljesen automatikus gyártása mérföldkőnek számított akkor a szakmában. Az ezt követő években a vállalat vezető pozíciót vívott ki az európai, majd az amerikai és ázsiai piacokon, amelyet a mai napig is megőrzött.

Ott úr szerint a siker tényezője mindig a régiók igényeinek megértése volt, ami a készházépítés vonzóbbá tételén alapszik, és a gépek fejlesztése mellet a tudás átadását is magába foglalja. Ez nélkülözhetetlen volt a készházak gazdaságos és minőségi gyártásának megteremtéséhez, amely a WEINMANN sikertörténetének alapköve. A gépek fejlesztésénél mindig a vevők számára fontos előnyök álltak elöl, melyek a gazdaságosság, a flexibilitás és a megbízhatóság. Az automatizáltság fokának mindig egészséges egyensúlyban kell lennie ember és gép között, és a kezdetektől ezt az elvet követve jutott el a cég piacvezető pozíciójáig. A jövőre nézve fontos a WEINMANN számára, hogy ez a célkitűzés változatlan maradjon. 

Schempp Úr úgy nyilatkozott: márkánk alapértékeihez továbbra is hűek leszünk és a bizalmon alapuló hosszútávú Vevő- és Partnerkapcsolatokra fókuszálunk. A HOMAG tömörfa üzletágára irányított figyelmével fogunk tudni a jövőben is további megoldásokat kínálni és az üzleti modellt tovább működtetni.

A faipar területén meglévő kompetenciái mellett a HOMAG Csoport tovább erősíti elkötelezettségét a tömörfa megmunkálása területén, ahol a fenntarthatóság is nagyon komoly szerepet játszik. A fa mint újratermelődő alapanyag ma a világ egyik legfontosabb és ökológiailag legértékesebb alapanyaga. A jövőre nézve ennek előtérbe helyezése és a fenntartható építészet kérdése egyre fontosabbá válik.

WALLTEQ M-120 CNC vezérelt megmunkáló központ készház gyártáshoz 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Faipari vállalkozások által igénybe vehető 2021. évi pályázati lehetőségek

Új év, új lehetőségek… Elérkezett egy új év számos olyan lehetőséggel, megoldással, amelyek egyidőben erősebbé, versenyképesebbé és sikeresebbé tehetik a vállalkozásokat, ezáltal pedig jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez és modernizációjához. Tovább...

Ma raktár határozza meg a tempót...

A berlini Rolf Rissel belsőépítész vállalat a közelmúltban frissítette gyártási láncát a Homag raktár-fűrész kombinációjával, amely egy sor előnyt kínál a felhasználó számára. Csak néhány ezek közül a nagyobb teljesítmény, a minőség javulása, a raktározás átláthatósága és a jobb kihasználtság. Tovább...

SAWTEQ B-300 flexTec robotfűrész a műszak vége után is dolgozik önállóan

A PAN+ARMBRUSTER vállalatnál a gyártás a nappali műszak befejezése után még órák hosszat zajlik, teljesen automatikusan, és rendkívül hatékonyan. Erről egy Homag SAWTEQ B-300 flexTec robotfűrész gondoskodik. Tovább...

intelliOptimizer Stacking: az elszedés új dimenziója

Az intelligens üzemi koncepciók egyre népszerűbbek a faipari vállalatok körében. A Homag fejlesztései nemcsak a megmunkálásra fókuszálnak, hanem a kisegítő műveletekre is, mint például az alkatrészek elszedése. Nemrég egy olyan szoftvert fejlesztett ki a Homag, amely a rakatképzést teszi gazdaságossá és automatizálttá. Az új eszköz neve: intelliOptimizer Stacking. Tovább...

LIGNOVÁCIÓ - Lignomat bemutatóterem képekben

Képes összeállítás a szombathelyi bemutatótermünkről, ahol HOMAG gépekkel és új megoldásokkal várjuk a faipari szakembereket! Tovább...