Világpremierek a 2016-os HOMAG TreffenMinden eddiginél több megrendelés

Soha nem volt még ilyen eredményes a Homag házivására. A schwarzwaldi gyártóbázisokon 24. alkalommal megrendezett szakmai találkozó mára tradicionális helyszínévé vált az üzletek megkötésének. A világ számos országából érkeznek ide évről-évre gépberuházásukat tervező cégek. Mi lehetne meggyőzőbb, mint élőben megtekinteni, hol és hogyan készülnek a faipar legkorszerűbb megmunkáló gépei?
Az eredmény: idén rekord megrendelés felvétel a „Treffek” történetében, amibe a nagyipari gyártósorok éppúgy beletartoznak, mint az egy megmunkáló gépes kisberuházások.

Távoli országokból is

A nagy érdeklődő létszám állandónak mondható, és persze a jó hangulat is, amely kicsit felidéz egyfajta vásári forgatagot is, előadásokkal, számos kiállított géppel és meglévő vagy bevezetés alatt álló fejlesztések bemutatásával. A Schopfloch-i és Holzbronn-i helyszíneken összesen 4000 látogatót számláltak. A német nyelvterületen kívül olyan távoli országokból is érkeznek látogatók, mint például Kína, Egyesült Államok, Oroszország, Kanada, Ausztrália, Izrael, Finnország, Dánia. Természetesen a látogatások megszervezésében nagy szerepük volt az egyes országok képviseleteinek, akik közreműködésének köszönhetően, számos komplett buszos csoport érkezett. Zsúfolásig teltek idén a népszerű „vevők a vevőknek” előadások, ahol faipari gyártók osztják meg tapasztalataikat a szakmai közönséggel. Idei központi téma a „Handwerk 4.0”- a jövőt jelentő szoftveres és gyártásszervezési megoldásokkal. Emellett egy woodWOP felhasználói találkozón is részt vehettek az érdeklődők.

A hightech berendezésektől a világpremierig

A bemutatott technológiák meggyőzték a publikumot: több, mint 10 000 m2 kiállítási terület, konkrét egyedi vevői megrendelésekre készült gépek bemutatásával, amelyek nemrég kerültek le a gyártósorról. Természetesen beüzemelve, és felvértezve a korszerű szoftveres megoldásokkal. A legkülönfélébb összeállítások szerepeltek a kínálatban, a kis- és középüzemi technológiáktól a nagyipari gyártósorokig, bútorgyártók, nyílászárógyártók és parkettagyártók számára egyaránt.
A kisebb üzemek képviselői sem érkeztek hiába: világpremierjét ünnepelte a nullfugás technológiát tovább tökéletesítő új airTec-aggregát, a kis helyszükségletet előtérbe helyező rendkívül rugalmas, belépő kategóriás  CNC-technológiák, továbbá az univerzális csiszolók is. Az érdeklődés középpontjában álltak idén látogatói oldalról a szoftveres, illetve ezzel összefüggő szerviz megoldások, és a már régóta keresett téma a „hálózatba szervezett gyártás”.
A rendezvény sikerét Alexander Prokisch a vállalat marketing igazgatója így összegezte: „A Homag Treff ma már az iparág kiemelt fontosságú találkozóhelye. Nagy előnye, hogy itt Schopflochban komplett gyártósorokat tudunk bemutatni a bútor-, nyílászáró- és parkettagyártóknak egyaránt. Sok vevőnk azért jön, mert itt olyan előadásokat hallgathat végig, amire más vásárokon ebben a formában és ilyen sokrétűen nincs lehetősége. A trend egyértelműen a nagy rugalmasságú, hálózatba szervezett gyártás irányába mutat, mellyel összefüggésben egy újdonság a technológiai sorok virtuális üzembevételének bemutatása.” 
 
Újdonság: a gépek és továbbító egységek virtuális üzembehelyezése

A vevőnek összeállított technológiai sort a szállítás előtt virtuálisan üzembe helyezik, mely folyamat valós vezérlőkomponensekkel zajlik. Ez a lehetőség számtalan előnyt kínál:

 • gyors átfutási és szerelési idők
 • javított szoftver tulajdonságok
 • gyors és biztos üzembe helyezés a vevő telephelyén
 • teszt virtuális alkatrészekkel, valós termék adatokkal
 • az összes egységre kiterjedő mechanikus és elektronikus vizsgálat

 
Világpremier: új airTec nullfugás megoldás

A Homag az Ambition és a KAL 370 profiLine élzáró gépeken egy új nullfugás megoldást mutatott be. Legfontosabb előnyei:
 • csökkentett zajszint
 • hatékonyabb üzemeltetés
 • azonos légáram mellett magasabb minőség
 • könnyű kezelés a powerTouch érintőképernyős vezérléssel
Rotációs légmelegítő: balról (kék) hideg, jobbról (piros) forr
 

Világpremier: precíz szögvágás táblafelosztókon

Ezzel a technikai innovációval a táblafelosztók könnyedén alkalmasak szögvásások elvégzésére. Gyors és fokozatmentes fűrészlap döntés. Sok helyen erre a célra külön formatizáló körfűrészgépet alkalmaznak, mely a helyszükséglet és költségek szempontjából kevésbé gazdaságos megoldás. A module45 egység ezeket a hátrányokat kiküszöböli.

Előnyei:
 • utólagosan is felszerelhető
 • csekély beruházási költség
 • szögvágásokhoz nincs szükség egyéb fűrészre
 • egyszerű kezelés
 • kevesebb sérülés rakodáskor
 A Treffen...

   
 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...