Rendszerbe szervezett technológiák - Homag & Holzma Treff 2015 2. részKomoly belső alakuláson esik át a HOMAG Csoport, melynek célja a szervezeti hatékonyság és az ügyfélközpontúság növelése. A bútoripar szereplői számára az integrált technológiák és szoftvermegoldások egyre fontosabbak. Ezek a rendszerbe szervezett, modern gyártási módszerek magas szintű rugalmasságot és tökéletes koordinációt követelnek meg a különböző berendezések gyártásának és fejlesztésének összehangolása terén.


 A vállalat új szervezeti felépítésével kíván rövidebb fejlesztési és gyártási időket elérni, valamint még magasabb színvonalú tanácsadást és szolgáltatásokat biztosítani ügyfelei számára. Emellett cél a teljes termékéletciklus során felmerülő igények (karbantartás, szoftverfejlesztés) magas fokú kielégítése is. A HOMAG 7 db úgynevezett „Business Unit”-ra osztja fel szervezetét. Ezeket az üzleti egységeket globálisan egységes marketing- és értékesítési háttér fogja kiszolgálni. A HOMAG tervei szerint az egyszerűsített vállalati szervezet a hatékonyság mellett jobb ügyfélorientációt is eredményez.

MŰSZAKI CSEMEGÉK A HOMAG & HOLZMA TREFF-RŐL

 

 

WEEKE BHX 200 függőleges lapalkat­részgyártó központ

Folyamatoptimalizálás, automatizálás, „testre szabott” technológiák, ezek voltak a kulcsszavak a HOMAG házivásárán kiállított Weeke gépek kapcsán, köztük a BHX 200-asnál is. A kompakt kialakítás és az automatikus munkadarab-visszaforgatás, ezek a legfontosabb erényei ennek a függőleges megmunkáló központnak. Hatékonyan használja fel a teret, az időt és az erőforrásokat egyaránt. Szerkezeti kialakításából adódóan nincs szükség költséges, rendszeres karbantartást igénylő vákuumos munkadarab-rögzítésre. Könnyen kezelhető a 16:9 képarányú, 21,5” Full-HD, multitouch képernyőn keresztül, az előlapi USB-csatlakozó tovább egyszerűsíti a mindennapi munkát, és természetesen hálózatba is köthető a berendezés a 10/100 Mbit Ethernet-csatlakozás segítségével. Két külön mozgatható fúrófejjel és összesen 34 db nagy sebességű fúróorsóval rendelkezik (20 függőleges és 14 vízszintes), ez hipergyors termelést eredményez például sorozatfúrás esetén. Emellett szabadalmaztatott szerszámbefogó rendszer biztosítja az egy mozdulattal elvégezhető fúrófejcserét. Újdonság, hogy a gép már a Lamello Divario P-18 kötőelemhez is képes a nútokat kialakítani.
 
 

3D­s mozi – A HOMAG virtuális va­lósága

A HOMAG Treff-en a látogatók megtapasztalhatták a fejlesztők legmodernebb, úttörő jelentőségű eszközét: a virtuális valóságot. 3D-s szemüveg segítségével, a nagyméretű kivetítőn teljes részletességében megtekinthetőek voltak a gépek, sőt komplett gyártósorok is, méghozzá üzem közben, azaz szimulálva az alkatrészgyártási folyamatot. Ez az ultramodern technológia lehetővé teszi a berendezések gyorsabb fejlesztését, sőt olcsóbbá is teszi azt, mert nem szükséges legyártani a prototípust, hogy próbaüzemre „fogják” és teszteljék. Az esetleges problémákat a fejlesztők még a „tervezőasztalon”, pontosabban a digitális terveken ki tudják javítani. A módszer legnagyobb előnyei a gyártósorok esetén használhatóak ki, hiszen tesztelhető a teljes folyamat, akár extrém helyzetekben is, úgymond „büntetlenül”. A virtuális valóság ugyan nem helyettesítheti a valós tesztüzemet, de a fejlesztési folyamat rendkívül hasznos és látványos kiegészítőjeként egyre inkább előtérbe kerül a faiparigép-gyártásban is.
 

BÜTFERING SWT 335 RQH kontakt­ csiszoló – Tapintható tökéletesség

A HOMAG a felület-előkészítés és -kezelés területén jelen van, méghozzá a legkiválóbb berendezésekkel. A BÜTFERING SWT 335 RQH kontaktcsiszoló ideális választás azok számára, akik tökéletesen sima felületre vágynak. Ez a széles szalagú csiszológép garantálja a felület minőségét és képes a laminálás támasztotta magas igényeinek is megfelelni. Speciális érzékelő rendszerével (MPS 2.0 PLUS) ultra pontosan szkenneli a munkadarab felületét, és a beolvasott adatoknak megfelelően állítja a csiszolóhenger nyomását. Keskeny, mindössze 12,5 mm-es érzékelők szavatolják a kiváló eredményt. A berendezés rugalmasan alkalmazható több felhasználási körben, közösen a belsőépítészetben lehet kamatoztatni tudását.
 
 
 

Az ablakgyártók álma – Az új HOMAG powerProfiler

Az újratervezett BMB 800 és 900 sorozat jellemzői a nagy teljesítmény, a kis helyigény és a takarékosság, hiszen az összes szükséges alkatrész legyártható egyetlen gép segítségével. Az új megfogó és rögzítő technológia precíz és keskeny kialakításával nagy szabadságot ad az alkalmazható szerszámok, azaz a gyártható profilok terén. Aki e sorozat mellett dönt, biztos lehet benne, hogy ablakgyártó berendezése időtálló lesz. 

Ajtófalc­kialakítás egyszerűen, Airtec élzárással

A nullfugás élzárás-technológiát a HOMAG egy újabb lépéssel fejlesztette tovább, kifejezetten az ajtógyártók számára. A piacon tapasztalható, hogy egyre népszerűbbek a fehér ajtók, és mind magasabbak a vásárlók minőségi elvárásai is. A HOMAG módszere optikailag nulla élmegmunkálást eredményez, kihasználva a melamin és az ABS/PP élanyagok tulajdonságait. Különlegesség, hogy akár 3 mm is lehet az élanyag vastagsága, így a használat során erősen igénybe vett részek tartóssága is könnyen szavatolható.
 A HOMAG automatizált csomagolástechnológiája alkalmas egyedi frontok, korpuszelemek, de akár készre gyártott bútorok csomagolására egyaránt. A VKS 250 kartondobozgyártó gép segítségével épségben fog eljutni a termék vevőjéhez. Kezelése az érintőképernyővel gyerekjáték. A VKS 250 által gyártott dobozok milliméter pontossággal igazodnak a csomagolandó termékekhez, üzemeltetésével idő és pénz takarítható meg.

 
 
 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...