A Homag City kínálata a nürnbergi Holz-Handwerk kiállításon

Állítsa növekedési pályára cégét a HOMAG csoporttal!

 

A ma még 80 m2-es kisüzemek is holnapra komoly ipari üzemmé válhatnak, és ezzel párhuzamosan megnyílik a lehetőségük új termékek, anyagok, technológiák alkalmazására. Mik az ehhez szükséges eljárások, szoftverek és szolgáltatások? A Homag City-ben minden kiderül!

30 gép 1700 négyzetméteren – kicsiknek vagy nagyoknak?

Kicsiknek és nagyoknak! A nürnbergi faipari show-n egyedi megoldásokat mutat a Homag a kis élzárógéptől a teljesen automatizált termelésig.

 

A látogatók megismerhetnek több fajta nullfugás gyártási eljárást is, valamint az innovatív, maximális rugalmassággal és teljesítménnyel dolgozó ablakgyártási technológiák szintén terítékre kerülnek - és ez csak néhány izgalmas téma a kiállításról.

A HOMAG csoport az idei Holz-Handwerken demonstrálja, milyen hatékony lehet a gyártás kicsik és nagyok számára egyaránt az intelligens PRACTIVE műhely koncepcióval, mely magába foglalja az egyeztetett gépkezelési és adat koncepciókat, valamint felsorakoztatja a különálló gépek széles körét (fűrészelés, raktározás, CNC technológia, csiszoló technológia, átmenő rendszerű gépek, anyagszállítás, kezelés, automatizálás).

Miért érdekes mindez egy magyar asztalos üzem számára? Az előnyei miatt:

•      a műhely és a különálló gépek modulárisan bővíthetők

•      rugalmasan reagálhat a jövő vevői elvárásaira

•      hatékony és átlátható adatstruktúra és folyamatok – hamar kiderül, hol folyik el a pénz a gyártás során

•      Folyamatos átjárhatóság a szoftverek között, azonos kezelőfelület

•      Egy szállító minden géphez

 

 


Nürberngbe a Lignomat Kft.-vel 

A korábbi évekhez hasonlóan a Lignomat Kft., a Homag csoport gépeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója idén is segít a hazai érdeklődőknek a Holz Handwerk kiállításra történő kijutásban. Biztosít belépőjegyet, segít szállást keresni, és meghívja a magyar szakembereket egy vacsorára, ahol rögtön értékelhetik is a vásáron látottakat. Keresse Schmidt Katalint a 94/900-050 telefonszámon, vagy az office@lignomat.hu email címen, és ismerje meg más hazai szakemberekkel közösen a faipar legújabb trendjeit.


Szoftver: a szoftvermegoldások, mint például a woodCAD|CAM biztosítják az egyszerű és megbízható termékgyártást az ötlet megszületésétől a késztermékig, a szabad alakítású 3D látványtervtől kezdve a teljes értékű CAD programig.

woodWOP goes 3D: woodWOP 7 szoftver már a rajtkövön áll és meglepően új megoldásokat ígér.


Nullfuga tetszetős áron – az airTec rendszer

 

Ahol korábban fuga volt, ma már semmi sem látható. És nem azért, mert leesett az élanyag és a ragasztás, hanem mert a mai minőségi elvárások a kisebb műhelyek, közepes üzemek számára is éppen olyan magasak, mint a nagyüzemi gyártásban. Emiatt fejlesztett ki és mutat be a Homag csoport kis és közepes üzemek számára nullfugás eljárásokat, melyek kombinálhatóak a hagyományos ragasztóanyagos elzárással. A folyamat során az élanyag úgynevezett funkciós rétegét forró levegő reaktiválja, mely végül fugamentes élzárást eredményez. Az eljárással éppen olyan jó minőségű késztermék gyártható, mint a drágább lézeres eljárásokkal, azonban a technológia jóval kisebb befektetéssel is elérhető. Az airTec rendszer már a gyártásban is bizonyított ezért már a jövőre gondoló magyar vállalkozások is nyugodtan kipróbálhatják, hiszen nem egy tesztelés alatt álló gépet kapnak.

 


Automatizálás és logisztika – gyorsabban, okosabban: Mind a kis üzemek, mind a nagy gyártók számára meglepően hatékony és rugalmas adagoló rendszerek kerülnek bemutatásra. Szintén a látogatókra vár egy új raktár-fűrész-nesting megoldás intelligens etikettrendszerrel. A Schnitt Profi(t) optimalizáló szoftvernek is új tulajdonságai lesznek megismerhetőek. A teljesítmény rugalmassággal párosul és mindezt intelligens szoftver megoldás is támogatja.


Rugalmas és hatékony ablak technológia
 
Az ablakgyártókra a CNC megmunkáló központok széles választéka vár műszakonként 15-50 ablakos kapacitás tartományban. Technológiák lesznek láthatóak az ablakgyártás minden létező formájához, a kis elemektől az osztókon át az íves elemekig és ajtókig.  Mindezt a műanyag és aluminium profilok kasírozásához szükséges kis szériás gépek egészítik ki. (Fensterbau Frontale / Halle 3, Stand 129).


Az eredeti Homag alkatrészek a legjobb minőségűek. És már olcsóbbak is! 
A legelőnyösebb beszerzési feltételek elérésével sikerült a Homag csoportnak az alkatrészek több mint 40 százalékánál csökkenteni az árat. Így élvezhetik az ügyfelek az eredeti Homag-alkatrészek előnyeit, garanciával, korrekt áron, elkerülve a fölösleges kiesést a gyártásban.


A készház építés gépei teljes üzemtervezéssel

Hogy tudok megküzdeni az aktuális szakemberhiánnyal? Hogyan növelhetem az előre gyártási hányadot? Hogyan gyárthatok folyamatosan kiemelkedő minőségű termékeket? A Weinmann cég megválaszolja a modern idők kérdéseit: Halle 12, Stand 704.


 

Gépek és szoftverek intelligens hálózata: gyártásprogramozás világszínvonalon, minden üzemnagyságra

Fókuszban a legújabb szoftveres fejlesztések, melyek folyamatos kapcsolatot biztosítanak a gép és a szoftver között 

 

A HOMAG eSOLUTION GmbH továbbfejlesztette a folyamatos adatáramlás koncepcióját. A CAD/CAM megoldása világszerte használatban van - kifejezetten a Homag gépekre szabva – mely összeköti a munkafolyamatokat az értékesítéstől a gyártásig. A Holz-Handwerken élőben megcsodálhatják a látogatók, milyen, amikor a szoftver és a gép tökéletes összhangban dolgozik együtt. A Homag csoport ennek demonstrálására két különböző üzemi koncepciót mutat be a helyszínen zajló élő bútorgyártáson keresztül:

A kisebb üzemek számára kifejezetten érdekes lesz a kompakt műhely, mely kevesebb, mint 80 m2-en tetszetős kisüzemi megoldást prezentál.

Egy másik helyszínen nagyobb teljesítményű és rugalmas géppark kerül bemutatásra: BARGSTEDT, BRANDT, HOLZMA és WEEKE gépek kapcsolódnak össze egy más gyártási koncepcióban. A szabászatot, raktározást és a nestinget a woodCAD|CAM, woodWOP és a Holzma optimalizáló szoftver segítségével kötik össze. A gépek és a szoftverek összhangjának köszönhetően a folyamat rendkívül egyszerű: először a bútor minden részlete megtervezésre kerül a woodCAD|CAM szoftver segítségével. Következő lépésben megtörténik a szabászathoz és CNC megmunkáláshoz szükséges elemlista és a CNC program automatikus generálása, mely egyenesen a woodWOP-ba és az optimalizáló szoftverbe jut tovább, majd indulhat is a gyártás. A Holz Handwerk kiállításon gyártott bútort akár haza is lehet vinni, hiszen a helyszínen értékesítésre kerül, és a befolyt összeg a Homag Care jótékonysági projektbe jut.


Intelligens gyártástervezés a bútorgyártás számára - woodFactory

A HOMAG eSOLUTION woodFactory néven termelésszervező és folyamatoptimalizáló szoftvermodult kínál a kisebb és közepes üzemek számára.   Ahogy Winfried Dell ügyvezető megfogalmazta: 

„ A gépkoncepciók egyre rugalmasabbak és összetettebbek lesznek,hiszen ez a vevők elvárása. Csak akkor valósulhat meg a hatékony gyártás, ha a megrendeléseket optimálisan csoportosítják az üzemek. Emiatt fejlesztettük ki a woodFactory-t, egy modult, mely optimalizálja a gyártási folyamatot.“

Hogyan működik a woodFactory?

Egy központi adatbázis alapján a gyártás előkészítőnek lehetősége van olyan, az egyes rendeléseken átívelő gyártási tételeket képezni, melyek a mindenkori gyártási lépésekre és munkahelyekre vannak optimalizálva.  Hogyan segíti mindez a vállalkozását? Megnöveli a hatékonyságot, csökkenti az alapanyag felhasználást és az átállási időket. A program nyitott kialakítása lehetővé teszi a vevői rendelések átvételét awood CAD|CAM programból, illetve más ismert rendszerekből is.

Egy fontos előny: az összes gyártási lista rugalmasan megtervezhető és automatizálható. A munkahelyekhez kapcsolódó gyártási-, komissiózási-és anyag kikészítési listák használatával a teljes gyártási folyamat optimalizálható, így még tovább csökkenthető a gépek állási ideje.

A szoftvert alkalmazó cégek mindig tudják, hogy állnak a határidőkkel, hiszen a gépek és szkenner terminálok visszajelzési adataival a rendelés helyzete folyamatosan látható, és nyomon követhető.

 


 
Bővíthető rendszermegoldások S-től XXL-ig 
 
A Holzma két táblafelosztó fűrésszel szemlélteti majd,hogy az építőkocka elvén felépülő rendszerekkel hogyan növekszik a 
fűrész az üzemméretekhez igazodva, így könnyedén fel lehet építeni a szükségleteknek megfelelő felszereltségű gépet. Az idén is fontos trend a rendszermegoldásokban való gondolkodás a táblafelosztó fűrészek területén. Ebben beletartozik az adagolástól a táblafelosztáson át az elszedésig egészen a további megmunkálásokhoz történő transzportig minden művelet. Az előnyök kézenfekvőek: intelligens, hálózatba kötött gépek gondoskodnak a hatékony munkafolyamatokról, ezzel redukálják a hulladékképződést. Erre konkrét példa a
HPP230 táblafelosztó-fűrész és a Bargstedt adagolóportál kombinációja, amely tökéletes belépő modell kisebb üzemek számára. Manuális szélütközővel,manuális etikettező lehetőséggel és nútfűrész funkcióval is ellátták. Optimalizálásra a CADplan program és a maradékkezelő program áll rendelkezésre. Nagyobb üzemméretekre kínál hatékony megoldást a HPP230 táblafelosztó és a Bargstedt TBP 210 adagolóportál kombinációja. Az igényeknek megfelelően különféle opciókkal ruházható fel. Az adagolóegység alapfelszereltségben egy forgatóegységgelis rendelkezik, de kívánságra kiegészíthető rakásolóegységgel és motorikus magasságállítással. Fűrész, raktár és nesting kombinációja. A teljesség igényére a Holzma válasza a WEEKE, Bargstedt és Homag eSolution gépkombináció, amely egy raktár-fűrész kombinációt még egy Nesting egységgel is kibővít. Ez olyan üzemekben alkalmazható, ahol a szabályos derékszögű alkatrészek mellett a szabad formájú elemek (ívek, különféle alakzatok stb.) gyártása is folyik.

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...