HOMAG TREFF 2015: Hatékonyan és hálózatba szervezve a kisüzemtől a nagyüzemig

Nem kell betörtni a HOMAG-hoz, szeptemberben mindent megmutat enélkül is!HOMAG Treff Schlopflochban: A HOMAG szeptember 22-25. között egy hektárnál is nagyobb területen prezentálja a jövőbe mutató gépeit, berendezéseit, szolgáltatásait. A látogatók bepillantást nyerhetnek a HOMAG 5 hektárt felölelő gépgyártó csarnokába és bemutatkozik az új CompetenceCenter is. A faipar és a bútorgyártás iránt elkötelezettek számára mindezek kihagyhatatlan élménnyé teszik a HOMAG Treffet.  
 

 

 
A LIGNA fő témája – A bútorgyártás úton az Ipar 4.0 irányába – nem csak a nagyüzemeknek szól, hanem a „kicsik“ is megtalálhatják a számukra kialakított megoldást a „Növekedjen a HOMAG csoporttal“ mottónak megfelelően.  A hálózatba szervezett gépek és az integrált adatáramlás ma már a versenyképesség kulcsa, függetlenül attól, hogy kisüzemről, vagy nagyvállalatról van szó.

Hogy mennyire fontos a gyártás hálózatba szervezése napjaink bútorgyártásában, azt megmutatják az előnyei:
 • A munkadarab adatait csak egyszer kell bevinni a rendszerbe. Ezt követően a termelés számára az adatokat szabály alapú rendszerek készítik elő
 • A hibaforrások kiküszöbölése (nincs szükség kézi beavatkozásra a termelési adatokba)
 • Rendkívül hatékony termelés, az erőforrások maximális kihasználása
 • Rendkívüli rugalmasság, a végtermék nagyfokú személyre szabhatósága
 • Kevesebb hulladék, kisebb raktárterület
 • Papírmentes termelés
 • Egyedi bútorok teljesen a vevő igényei szerint, a sorozatgyártás költségszintjén
 
 
 
 
Az egyes gépek technikai jellemzői is magukban rejtik a lehetőséget, hogy lenyűgözzék a Treff látogatókat:
 
 • Az átmenő rendszerű egyoldalas élzárás területén számos új különlegességet mutat a HOMAG: Az alakos munkadarabok megmunkálásától, a 45°-os sarkak élzárásán keresztül az ajtó falc airTec technológiával történő élzárásáig, és éles szegélyek nullfugás élzárásáig. Speciálisan a kisüzemeknek ajánlja a HOMAG az új KAL 370 élzárógépet és a szellemes aggregát-kombinációkat új Ambiton sorozat gépein. Ezáltal a kisipartól a nagyüzemekig egyedi megoldásokat alkalmazhatnak optimalizált alapokon, a legjobb ár-érték aránnyal. A nagyipari üzemek számára a bútor- és alkatrész gyártás csúcstechnikáját jelentő „1 db-os szériát” gyártó sor meggyőző jellemzőit élőben mutatják be.
  Ugyancsak a fókuszba kerül a felületkezelés az új CompetenceCenterben. Aki a magas minőségű felületekre fekteti a hangsúlyt, találkozhat a BÜTFERING csiszológépeiben rejlő lehetőségekkel, meggyőződhet a HOMAG egyoldalas kasírozó gép síkkasírozási minőségéről, a reacTec eljárásról valamint a profil-bevonás specialistáinak szóló legújabb technológiákról.Az ablakgyártásban 20 év alatt világszerte összegyűjtött tapasztalat eredményezte a gépek új generációját jelentő BMB 800/900 CNC megmunkáló központot.
 
Az előnyök:
 • Az új munkadarab megfogó- és rögzítő technika új lehetőségeket nyit a profilkialakításban.
 • Nagy teljesítmény kis helyen: több elem párhuzamos megmunkálása, gyorsabb szerszámváltás, továbbítás és levétel egy helyen.
 • Minden egy gépben: minden elem integrált megmunkálása (egyenes és íves elemek, ajtók, kiegészítő elemek).

  CNC megmunkálás az új Venture Programmal.: Az egyediség válik standarddá, legyen szó belépő szintű CNC modellről, hightech 5 tengelyes megmunkáló központról, vagy az élzáró technológiával ellátott gépekről.  Már minden HOMAG CNC megmunkáló központ az új generációs elszívó burkolattal rendelkezik. A forgács optimális összegyűjtésével és elvezetésével a technológia jobb elszívást eredményez kisebb levegő felhasználással. Így a próbagyártás során 30%-kal kisebb energiafelhasználás mellett 25%-kal jobb elszívási szint volt elérhető.

» » HOLZMA Treff Holzbronn-ban: „Mi diktáljuk a trendeket“ mottóval ismét rengeteg újdonságot vonultat fel a HOLZMA “
 
Az egy darabos szériák gyártásában a HPS 320 flexTec áll a középpontban, mely már a LIGNÁN hangsúlyos szerepet kapott az egyedi vevői igényekhez alkalmazkodó vágási folyamataival. Az új hatos széria igazolja, hogy a HOLZMA lapszabász gépeivel nagy szériákat is gyorsan és nagyon hatékonyan lehet feldolgozni. A hatos széria először a házi vásáron fog bemutatkozni a nagyközönség előtt.
 
A csúcstechnika mellett a kisüzemeknek számára bemutatja a HOLZMA pl. az új HPP 130 és HPP 200 modelleket, és a Schnitt Profi(t) optimalizáló szoftver aktuális újdonságait is.
Mint ahogy megszokhattuk, bemutatkozik a HOLZMA szerviz és a Homag leányvállalatok is: BRANDT, WEEKE, HOMAG, HOMAG Automation a „Practive” újdonságaikkal.
 

Szeretne lépést tartani a fa- és asztalosipar trendjeivel, és megismerni, milyen változásokra kell felkészülnie az Ön cégének is? 

Kérjen bővebb információt a Homag & Holzma Treffről és a részvétel lehetőségéről  a Lignomat Kft-től, a Homag csoport kizárólagos hazai forgalmazójától az 

 

 
 
 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...