HOMAG Ambition - Új széria, új aggregát-technológia

Hannoveri Ipari Vásár 1962: Megjelent egy kis cég kis standdal a Fekete-erdőből, és bemutatta a világ első élzáró gépét. Az új géppel egy új típusú ragasztó is megjelent, ami nem más mint az olvadékragasztó. Ez az új koncepció egy forradalmi fejlesztés volt, ami nagy átalakulásokat eredményezett az egész piacon.

 
Ennek a kezdeti lendületnek a szellemében dolgoznak a HOMAG csoport mérnökei a mai napig, és igyekeznek újabb és újabb technológiákat és megoldásokat kitalálni gépeikhez. Mivel egyre nagyobb az érdeklődés és a kereslet a faiparban az új technológiák iránt, fontos, hogy lépést tudjanak tartani a vásárlói oldalon felmerülő igényekkel. Az Ambition széria tovább erősítheti a HOMAG pozícióját az élzáró gépek piacán.
 
 
 

Új koncepció a termelékenység érdekében

Az új aggregátok és kiegészítők által sikerült egy moduláris felépítésű rendszert kidolgozni, így a vásárló igényeinek megfelelően építhető fel a teljes rendszer az élzárógépen belül. Az elérhető opciók sorában szerepel például a „tömörfa csomag”, amely 20 mm-ig biztosítja tömörfa éllécek felragasztását, és automatikusan válthatunk a tekercselt és a szálas élzáró anyagok között. Szintén az aggregát lehetőségek között szerepel például a nútolóegység, valamint a szalagcsiszoló aggregát, és ugyanígy felvértezhető a gép a magasfényű élekhez alkalmas aggregátokkal. Megújult a gépek vezetőrendszere, amely lehetővé teszi kisebb alkatrészek élzárását is. Szintén új a robusztus PK 25 véglevágó aggregát és bekerült a szortimentbe egy új lapos citling, amely 0,01 mm-es pontossággal állítható, ami a védőfóliával ellátott magasfényű lapokhoz való alkalmazást erősíti.

További előnyei az új koncepciónak, hogy teljesen megszűnnek az úgynevezett befejező műveletek (pl. a ragasztóanyag utólagos kézi eltávolítása az élzárás után), és lehetőségünk nyílik arra is, hogy különböző előtolási sebességek (20-25-30 1/min) és ragasztási technológiák közül válogassunk, beleértve akár a nullfugás technológiát is. Az új széria öt modelljét a HOMAG Treff keretein belül mutatták be szeptember 23-26. között Németországban. Az öt modell közül mi most egyet mutatunk be.
 

Ambition 2484: professzionális rugalmasság, 25 m/perc előtolási sebességgel

Ez a modell ideális választás lehet kiváló minőségű élzárás kialakítására. Élanyagként egyaránt használható a 0,4 mm-es melamin „fólia”, vagy a 2 mm-es műanyag (PP, ABS, PVC) alapanyag is. Kiváló eredmények érhetőek el furnéros élzárás alkalmazása esetén is, a gép könnyedén megbirkózik ezzel a feladattal, felszakadás mentesen alakítja ki az éleket. A négy motoros profilozó aggregát még a furnérozott éleket is szépen le tudja kerekíteni. A gép 8-60 mm vastagságú lapalkatrészek feldolgozására alkalmas. A sztenderd felszereltségbe tartozó modulokon kívül lehetőség van további megmunkáló aggregátok beszerelésére is. 

Az új „etetőasztal” kialakítás megkönnyíti a nagy méretű alkatrészek behelyezését is. A ragasztó felhordó egység működése szabályozható, így az igényeknek megfelelően állítható be a ragasztóanyag mennyisége. Ez egy skála segítségével szabályozható, így akár karbantartás vagy tisztítás után is könnyen visszaállíthatóak a megfelelő beállítások. 
 
Az új, robosztus kialakítású, PK 25 véglevágó egység tovább csökkenti az élanyag-hulladék mennyiségét. A profil kialakításáért felelős aggregát tökéletes sarok- és éllekerekítést végez, így szükségtelenné teszi az utómunkálatokat. A lapos citlinget eddig nagy odafigyeléssel kellett beállítani annak érdekében, hogy maradéktalanul eltávolítsa az enyvmaradékokat. Ezeket a beállításokat ma szervomotorokra bízhatjuk. A ragasztó eltávolító citling optimális beállítása eddig csak különböző trükkök alkalmazásával volt lehetősége a gépkezelőnek. Erre is megoldást nyújt a továbbfejlesztett aggregát. Egy követőhenger pedig  garantálja, hogy új munkadarab behelyezése esetén is megmarad az előző beállítás. Az Ambition sorozat gépeibe opcióként kérhető az airTEC nullfugás élzárást megvalósító technológia is.
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...