HOLZMA Treff 2013

Fúrunk a fűrésszelés közben a robot rakodik…

HOLZMA új irányt vesz a 2013-as házi vásárán

 

Időközben már hagyománnyá vált, hogy évente egyszer a világ minden tájáról érkező érdeklődők, vevő és üzleti partnerek a HOLZMA Treff –en találkoznak Holzbronn-ban, a HOLZMA Plattenaufteiltechnik GmbH. által gyártott a lapszabász gépek, táblafelosztók hazájában.

„Új irányt mutatunk“ így hangzik a Holzma Treff vásár idei mottója, amely szeptember 24. és 27. között naponta 9 és 17 óra között nyitja meg kapuit.

A vállalat innovációs erejét jól példázza az a koncepciós fűrész, amely kisegítő aggregát segítségével a fűrészelés mellett marni és fúrni is tud. A májusi LIGNA-n először mutatták be a nyilvánosságnak – és már az első vevőrendelések is befutottak.

Indokolt tehát, hogy ez a koncepciós fűrész legyen a sztár az idei HOLZMA Treffen.

Az új rakásolási koncepciójával  átfogó megoldást  mutatott be a  HOLZMA a

LIGNA-n, amely ideális módon a vágás után is strukturáltan, hibátlanul, ergonomikusan és hatékonyan szabályozza fűrészelés utáni a folyamatot a következő megmunkálási állomásig. Ez a koncepció egy olyan szoftveres megoldás, mely úgy tartalmazza a címke írást és nyomatatást, hogy megadja és ábrázolja a munkadarab lerakási helyét és irányát a raklapon, az adagoló kocsin vagy az új alkatrész puffer tárolón, mely  automatikus magasság állítással is rendelkezik. HOLZMA ajánlja még a Power Concept –et és az az automatikus nyomtatót, mely a nyomógerendára van szerelve. Hogy mennyire produktívan működnek együtt ezek a megoldások, azt láthatják a látogatók a HOLZMA Treff élő bemutatóin  vagy www.youtube.com/holzma-n.

Mi történik a vágás után? A HOLZMA folyamatosan foglalkozik ezzel a témával is, a HOLZMA Treff  S től az  XXL  méret választékban mutat be  maradékkezelési megoldásokat. A Schnitt Profi(t) optimalizáló szoftver, a CADmatic gépvezérlés és a Bargstett raktárszofver más-más módon támogatja a maradékkezelést  az egyszerű rendező polcos megoldástól az automatikus maradék managementen át a teljesen automatikus raktárba, ill. fűrészgépre történő helyezésig .

Teljesen új a robotos rakodás. A LIGMATECH és HOLZMA közösen mutat be egy olyan megoldást, mely mind a maradékok félautomata beraktározását és kezelését, mind a kész alkatrészek rakásolását és továbbszállítását biztosítja. Ezzel a megoldással a HOLZMA elsősorban a nagyobb asztalos és belsőépítész üzemeket célozza meg, melyek már rendelkeznek raktár-fűrész kombinációval és kis élőmunka ráfordítással akarnak dolgozni.

Ipari felhasználók számára mutatja be a HOLZMA hossz- és keresztvágó kombinációt HKL 300 combiLine néven – mellyel az keresztvágások automatikusan, átmenő üzemben végezhetők el.

 

S és  XXL méret választékú megoldások

A HOLZMA egyedi megoldásokat mutat be, komplett probléma megoldásokkal minden teljesítmény kategóriában. Láthatók fűrészgépek, gyártó cellák, fűrész-raktár kombinációk és ezekhez illesztett szoftver rendszerek.

A házi vásár egész ideje alatt a helyszínen vannak a világ minden tájáról az értékesítőkön kívül azok a szakemberek is, akik a gépek tervezésével, optimalizálással és szoftverrel foglalkoznak.

 


Kivel találkozhat meg a Holzma Treff-en?
PRACTIVE partnerek =  HOMAG csoport tagjai

A többi leányvállalat is bemutatkozik a HOLZMA Treff 2013-on.

Ezzel a HOLZMA vendégei megtapasztalhatják a HOMAG Group egyik fő előnyét.

Minden termék kiváló választás önmagában is, de minden gép tökéletes összhangban van a többi HOMAG leányvállalat által gyártott géppel, így több gép vásárlása esetén élvezhetjük ezt az előnyt és első osztályú gépek együttesével dolgozhatunk.

 

BARGSTEDTfűrész-raktár kombináció

Intelligens logisztikai megoldásokat mutat be a BARGSTEDT a HOLZMA Treff-en TLF 210 aktualizált raktár rendszerével. A tökéletesen összehangolt komissiózás, a felületkímélő anyagmozgatás, az automatikus alkatrész felismerés és az intelligens maradékkezelés a termelékenységet 30-40 %-kal növeli.

 

BRANDT – öt élzárógép

BRANDT a bemutatott öt gépén a legmodernebb élzárógép technikát vonultatja fel az enyvfelhordástól a formamarásig, a legkisebb Ambition 1120 FC alapgéptől a az igényes belsőépítész cégek számára optimális legnagyobb Highflex 1870 –ig

 

BÜTFERING – csiszológépek

BÜTFERING márkanév alatt a WEEKE cég mutat be okos megoldásokat a szalagcsiszolás területén, mint például a kombi-aggregát alkalmazása lamella köteggel, vagy a szabályozható csiszolószalag tisztítás.

 

HOMAG – élzárás és CNC megmunkálás

HOMAG az új null fuga-megoldását mutatja be az  airTec-Technológia alkalmazásával Ambition 2274 típusú gépén. Középüzemek profitálhatnak elsősorban, ha ezt a típust választják az élzárás minőségének emelése érdekében. A BMG 311 CNC gép 5-tengelyes, és a szerszámtárból beváltható easyEdge-agregáttal van felszerelve, mely a gyártásban nagyfokú rugalmasságot eredményez.

 

HOMAG eSOLUTION – új 10.0 verzió

woodCAD|CAM –mel a HOMAG eSOLUTION bútor gyártóknak és belsőépítészeknek kínál egy olyan nagy teljesítményű szoftvert, mellyel optimalizálhatóak a gyártási folyamatok a tervezés és prezentálás fázisától  a

konstrukciós részletek megtervezéséig, az azonnal generált gyártási programokig. Fókuszban woodCADICAM 10.0 figyelemre méltó új elemekkel.

 

LIGMATECH – csomagolás just-in-time

A robot technológia mellett LIGMATECH KS200/powerTouch. kartonvágó gépet mutatja be. Ezzel a géppel a vevők legkülönbözőbb csomagolóanyag igényüket automatizáltan, méretpontosan, just-in-time maguk tudják elkészíteni.

További előnyt jelent az új generációs szoftver, az intelliCut. Az automatikusan választott tekercsszélesség, a szabás terv elforgatása lényegesen csökkenti a vágási veszteséget, mely akár 35 % csomagolóanyag megtakarítást is eredményezhet.

 

WEEKE – függőleges és vízszintes CNC-technika

WEEKE többek között bemutatja a legújabb vízszintes BHX 200 –as CNC gépét, mely alapfelszereltségben rendelkezik az érintőképernyős powerTouch szoftverrel.

 


 

Bővebb információ a Holzma Treff-ről a Lignomat Kft.-nél:
 

Emailben: office@lignomat.hu
 

Telefonon: (+36) 94 900-050

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...