A lapszabászat jövőjeHa előre tekintünk, láthatjuk, hogy az automata adagolású táblafelosztó gépek jelentik a lapszabászat jövőjét, hiszen a megoldásban komoly megtakarítási lehetőségek vannak, és a gyártás sebessége 40%-kal nőhet.  

Mikor mondhatjuk, hogy megéri egy vállalkozásnak bevezetni a technológiát? Mikortól térül meg? Melyik megoldás a legideálisabb? Hogyan profitál mindebből egy üzem? Nos a kérdésekre nem adhatóak standard válaszok, hiszen minden üzem más. Azonban a vállalkozás igényeit felmérve, a vevő elgondolásait megismerve megválaszolhatóak ezek a kérdések.
Ami biztos: már a kis és közepes üzemek is növelhetik versenyképességüket és profitabilitásukat az automata adagolású táblafelosztó alkalmazásával.
 

A gyors hal megeszi a lassabbat 

A gyorsaság és rugalmasság a fő előnye a kis és középüzemeknek. Az üzemeknek egyre rövidebb határidővel kell gyártaniuk, miközben egyre több féle alapanyaggal dolgoznak, egyre kisebb szériákkal. Sokszor egy egyedi lapot kell gyorsan megkeresni és sérülésmentesen a fűrészhez szállítani. Kézzel nehéz ezeket a lépéseket gazdaságosan végrehajtani. Ráadásul egyre nehezebb jól képzett asztalos munkatársakat találni. Mindezek az okok vezettek oda, hogy egyre nő az igény azokra a megoldásokra, amik a gyártást egyszerűbbé, tervezhetőbbé és ellenőrizhetőbbé teszik.
 

A szoftver hajtja a gépet 

Az automata adagolású táblafelosztógép erőssége a zökkenőmentes munkafolyamat és zavartalan anyagáramlás. Erről a precíz szoftverek gondoskodnak a CAD/CAM termék és gyártástervezéstől a szabászprogramon át a gépvezérlő szoftverig és készletnyilvántartóig. Ehhez jönnek az innovatív technológiai megoldások, például az automata előkomissiózás, a kímélő rakodás és az alkatrészek pontos azonosítása. A hardver és a szoftver együttműködésével akár 40%-kal is nőhet a gyártás sebessége.
 

Hallgatni és látni 

Az adatok eszközök közötti átjárhatósága különbözteti meg a Homag csoport automata adagolású táblafelosztó megoldásait a versenytársakétól. Ez gondoskodik a rakásolás, vágás, továbbítás pontos időzítéséről. „Nézze meg, milyen jól szervezett minden, Majd csukja be a szemét, és hallgassa, milyen egyenletesen dolgozik a fűrész“ – így rögtön érezhetők az előnyei a megoldásnak.

 


 

 
 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...