A HOLZMA tovább diktálja a trendeket

Évről éve rengeteg érdeklődő, ügyfél, partner érkezik a világ minden pontjáról a HOLZMA hazájába, a németországi Holzbronnba. „Mi diktáljuk a trendeket“ mondja a cég mottója. Hogy ez mit jelent, azt a HOLZMA legutoljára májusban a LIGNA-n mutatta be a HPS 320 flexTec táblafelosztójával, mely tökéletes választás a teljesen egyedi igények szerinti szabástervekhez. Most a teljesítmény-spektrum másik végén bemutatkozik egy teljesen új széria a sorozatgyártás igényeire szabva. A házi vásáron szeptember 22. és 25 között látható lesz az összes, a LIGNA-n bemutatott újdonság (sőt még több is).
 


ÚJ! Hatos széria – erőssége a nagy rakatok vágása
A HPS 320 flexTec éppen forradalmasítja az egy darabos szériák gyártását. Az innováció azonban nem áll meg és a következő fejlesztés a sorozatgyártásra koncentrál: ez a hatos széria. Az első képviselője ennek az innovatív fűrészgenerációnak egy hossz- és keresztvágó gépkombináció 190 mm-es fűrészlap kiállással.  Fontos kihangsúlyozni, hogy egy másik HOLZMA fűrész sem rendelkezik már az alapfelszereltségben ilyen magas fűrészlap kiállással.
 
A hatos széria innovációiról a HOLZMA Treff látogatói élőben is meggyőződhetnek!
 
3, 2, 1 ... Elkezdődött a visszaszámlálás a Schnitt Profi(t) V10 bevezetésére
A LIGNA-n történt sikeres bemutatkozás után a HOLZMA Treffel elindul a visszaszámlálás a Schnitt Profi(t) szoftver új verziójának bevezetésére.  Októbertől a HOLZMA optimalizáló szoftverének 10-es verziója hivatalosan is elérhető lesz – számos fejlesztéssel a kényelmesebb munka érdekében.
 
HPS 320 flexTec táblafelosztó – forradalom az egy darabos szériák vágásában
A LIGNA-n hatalmas érdeklődés övezte a HOLZMA világújdonságát, a HPS 320 flexTec táblafelosztó gépet, mely megreformálta az egy darabos szériák vágását. A HOLZMA Treffen ismét rivaldafénybe kerül és teljes működési potenciálját bemutathatja a gép, együttműködve HOMAG Automation  TLF 211 fűrész-raktár kombinációval. Hogy mi a különleges a gépben?  A gép szíve egy ipari robot, ami a munkadarabok és csíkok kezelését a vágási folyamat során teljesen átveszi. Rugalmas, teljesen automatizált és jelentősen hatékonyabb, mint például a hagyományos visszaforgatási elv.
 
Csak egy rövid ideig: HPP 300 milestone táblafelosztó
Az új hármas széria igazi bestseller a világszerte közel 5000 eladott géppel. A közös sikerért a HOLZMA a házi vásáron egy barátságos árú egyedi modellel mond köszönetet. Így a HPP 300 milestone csökkentett listaárral, ellenben bővített alapfelszereltséggel és két éves, meghosszabbított garanciával lesz elérhető. És mivel három a német igazság (nem csak a magyar) ezért a kiválasztott felszereltség-csomagra további kedvezmény is jár.


 

Tapasztalja meg élőben a HOLZMA újdonságok teljes spektrumát
Mindegy, hogy sorozatgyártás vagy egy darabos szériák, kisüzem vagy nagyüzem, a Holzma minden teljesítményosztályban diktálja a trendet.
 
HPP 130 – az új belépő modell a HOLZMA-tól
„Megvenni, beüzemelni, megélni a precizitást“ – a  HPP 130–al minden eddiginél könnyebb a belépés a precíziós vágás világába. Ráadásul a HPP 130 alig kerül többe, mint egy jól felszerelt formatizáló körfűrész, ellenben jóval precízebb és hatékonyabb, alkalmazása munkaerőt takarít meg.
 
Az új HPP 200 – a kezdetektől fogva rugalmas
A HPP 200 táblafelosztóval látható lesz a HOLZMA Treffen a kettes széria új alapmodellje. Egy új fejlesztés, ami a rugalmasság és bővíthetőség új mértékegységét jelenti. A gép már eredetileg is széleskörű alapfelszereltséget kapott, ráadásul igény szerint tovább bővíthető. Így a kisüzemek mindig rugalmasak tudnak maradni, és egy olyan gépet kapnak, ami a követelményekkel együtt növekszik.
 
HPP 300 multiTec – Fűrészel, fúr, mar
A HOLZMA a házi vásáron prezentálja a „mindentudóját“ a homlokzati burkoló elemek, válaszfalak vagy betonzsaluzat gyártók számára. Az új fejlesztés fűrészel, fúr, mar egy munkamenetben. Ez nem csak hatékonyabb, ergonomikusabb és költséghatékonyabb, mint a több gépen történő termelés. A felhasználók megspórolják ez által az utólagos megmunkálást és a szerelő furatok helyszíni elkészítését. Az eredmény: beépítésre kész nagyon pontos elemek – és mindez jelentősen alacsonyabb gyártási költséggel.
 A HOLZMA Treffen a HPP 300 multiTec-et a HOMAG Automation TBP 211 típusú lap adagolóval együtt mutatják be. A lap adagolót közvetlenül a CADmatic fűrészvezérlés irányítja, kiegészítő szoftver és terminál nélkül.
 
combiTec - a maximális hatékonyság az egyedi gyártásban 
A combiTec-kel a HOLZMA egy speciális utóvágási lehetőséget kínál az egy darabos szériákhoz. Ezzel az innovációval az utóvágás a fűrészeléssel egyidejűleg intézhető el. Ez időt és pénzt spórol, hiszen csökkenti a gépkezelő időráfordítását, az anyagfelhasználást és a hulladék mennyiségét. ÚJ: A hossz- és keresztvágó gépkombinációknál már régen bizonyított a technológia, de a LIGNA-óta már a hármas és négyes széria táblafelosztóihoz is elérhető. 
 
HOLZMA víziója: a mindig jobb kezelőfelületért
A kezelőasszisztens rendszer kifejlesztésével a HOLZMA mérnökei az ember és gép együttműködésének új mérföldkövét érték el. A modern képfelismerésnek köszönhetően a rendszer automatikusan felismeri a munkadarabot, amit a gépkezelő a gépre helyez, és a megmunkálás automatikusan megkezdődik. Ezzel párhuzamosan a rendszer vizuálisan irányítja a gépkezelőt. Lézerrel jelöli a következő munkadarabot vagy munkaterületet és párhuzamosan a kijelzőn is fut az animáció. Az eredmény: ideális munkafolyamat és hibamentes gyártás.

 
Milyen látnivalók lesznek még a HOLZMA Treffen?
A HOLZMA Treff fókuszában a technikai innovációk mellett a személyes beszélgetés és szakmai eszmecsere áll.
Ezért szeptember 22-én az aktuális témákról szóló előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők:

 • 13.30 – 14.15 óra
  „Hálózaba szervezett gyártás: az értékesítéstől a gépig" woodNET – woodCAD|CAM – woodFactory
  Előadó: Bernd Kahnert, HOMAG eSOLUTION
   
 • 14.30 – 15.15 óra
  „Az Exceltől a fűrészig“
  Az egyszerű adatkezes napi gyakorlata
  Előadó: André Rusche, Schulungsmobil.de
   
 • 15.30 – 16.15 óra
  „Schnitt Profi(t) V10 – Újdonságok és fejlesztések“
  Tippek & Trükkök a Schnitt Profi(t) használatához
  Előadó: Arne Mömesheim, HOLZMA Plattenaufteiltechnik GmbH
   
És mivel az elmélet csak annyit ér, amennyire a gyakorlatban hasznosítható. A HOLZMA bemutat egy konyhát magas fényű frontokkal, ami teljesen a HOMAG csoport gépeivel készíthető el. A vásár után a konyhát a HOLZMA a stammheimi óvodának adományozza.
 
 
PRACTIVE partnerek a HOMAG csoportból
A HOLZMA Treffen ismét bemutatkoznak a HOMAG csoport leányvállalatai is. Ezzel a HOMAG csoport előnyei kézzelfoghatóvá válnak. Minden gép egy kiváló egyedi megoldás - egymással kiválóan összehangolva - és összekapcsolva egy tökéletes rendszert alkotnak. 
 
Rivaldafényben:
 • BRANDT 5 különféle élzáró gépet vonultat fel a belépő kategóriától a nagyüzemi élzárásig. Bemutatkozik a szíjas munkadarab leszorítással rendelkező KDF 440 típus. Az airTec nullfuga két gépen is látható lesz: az Ambition 1230 airTec jelenti a belépést a technológiába, míg a nagyobb teljesítmény kategóriából az Ambition 1650 airTec élzáró a HOMAG Automation BOOMERANG® TFU 120 munkadarab visszafordítóval kombinálva mutatkozik be.  Ehhez jönnek még az élzárás további fontos részletei, mint például a többlépcsős technológia vagy a PUR megmunkálás a víz és hőálló ragasztásért.
 • A SWT 335/QCH géppel a WEEKE bevált csiszolástechnológiát mutat be BÜTFERING márkanév alatt, az MPS 2.0 PLUS elektronikus, 12,5 mm osztású szegmentált nyomógerendával felszerelve.
 • HOMAG újdonságokkal találkozhatunk az élzárás és a CNC megmunkálás területén. A LIGNA-n a HOMAG bemutatta az új, különösen rugalmas, KAL 370 élzáró gépet. Az új platformon a felhasználók a lehetőségek széles köréből válogathatnak – verhetetlen ár érték aránnyal. Az új modell alternatívájaként a HOLZMA Treffen bemutatja a HOMAG az Ambition 2482 élzárót. Szintén a HOLZMA-nál lesz látható a Venture BMG 300 megmunkáló központ. Az új Venture széria gépei most még inkább személyre szabhatók és határtalan lehetőségeket biztosítanak a CNC megmunkálásban a belépő modellektől a legmodernebb 5 tengelyes megmunkáló központig, vagy az élzáró technikával felszerelt gépekig. A szoftverek közül megismerhetik a látogatók a woodWOP 7 CAM-modult. A felhasználók visszajelzései meggyőzőek: minden második 5 tengelyes gépet CAM-modullal szállítanak ki.
 • HOMAG eSOLUTION átfogó megoldásokat kínál az értékesítéstől, a termelésig. Így a woodCADICAM, woodNET és woodFactory mint egyedi szoftverek és mint összekapcsolt rendszer is működhetnek. Így a folyamat az ügyféltől a gépekig egy láncra van fűzve. A moduláris felépítése lehetővé teszi a lépésenkénti bevezetést a vállalkozások számára.
 • A HOMAG Automation a Holzma Treffen egyúttal több megoldást kínál és mutat be a raktárkapcsolat belső logisztikáján át, a munkadarab visszaszállítón keresztül a lapra szerelt bútorelemek csomagolásáig. Többek között látható lesz a  TBP 211 lapadagoló portál, a HOLZMA HPP 300 multiTec táblafelosztóval, és a VKS 250 kartonvágó, ragasztó egységgel.
 • WEEKE a BHX 200 CNC sokoldalúságát mutatja be különböző felszereltséggel. A kompakt kialakításnak és az automata munkadarab visszaszállítónak köszönhetően időt, helyet és erőforrásokat kímélően tud működni. A nesting technológia esetében is minden az termelési folyamatok optimalizálása körül zajlik.  A kiállított Vantage 100/480 „Konzept 3“ változat ezt a követelményt egy meggyőző munkadarab bevezető rendszerrel, munkadarab letolással és automatikus címkézéssel valósítja meg.

Szeretne lépést tartani a fa- és asztalosipar trendjeivel, és megismerni, milyen változásokra kell felkészülnie az Ön cégének is? 

Kérjen bővebb információt a Homag & Holzma Treffről és a részvétel lehetőségéről  a Lignomat Kft-től, a Homag csoport kizárólagos hazai forgalmazójától az 

 

 
 
 
 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...