8 élzárógép - minden igényre az asztalosműhelytől az nagy üzemig

A BRANDT és a HOMAG minden teljesítményosztályban felvonultat egy élzárógépet, így a kis és nagyüzemek is találnak számukra érdekes megoldást a HOLZ HANDWERK-en. Többek között bemutatásra kerül egy jutányos árú HOMAG komplex élzárási megoldás, ami magába foglal egy élzárógépet és egy munkadarab visszaszállítót  rakásolási funkcióval. Így az automata munkafolyamatok is könnyen kivitelezhetőek. A BRANDT fel van szerelve egy ultra precíz munkadarab továbbítást biztosító hevederes leszorító egységgel, mely egyedülálló a kiállított edition-gép teljesítményosztályában.
 
 Szuperrugalmas megoldás 
 
Extra rugalmas és különösen gazdaságos: A HOMAG Ambition 2482  élzárógép kombinálva TFU 521 edition munkadarab visszaszállítóval a legjobb megoldást jelenti a változatos munkadarabokkal és anyagokkal dolgozó vállalkozásoknak, mindezt kiemelkedő ár-érték aránnyal. Korábban soha nem látott rugalmassággal felel meg a gép minden vevői igénynek.
Az Ambition 2482 airTec nullfugás technológiával  gyártja a bútorelemeket, de úgyanúgy képes keményfa élekkel vagy  munkadarabokkal dolgozni, mindezt automata váltással két rádiusz és fózolás között, még a végkerekítő egységen is. Lehetséges magasfényű munkadarabok tökéletes élzárása is, köszönhetően a meghajtott felső leszorító szíjnak és az automata tapintógörgő állításnak a ragasztófuga citlingen.
 
Az automata munkadarab visszaszállítást a TFU 521 edition végzi, mely a HOLZ HANDWERK-en izgalmas speciális felszereltséggel lesz látható. A munkadarab visszaszállító és a rakásoló  egy gépben lett egyesítve, így a kész munkadarabok kiadása és rakásolása automatikusan történhet. Ezt egy portálhid bonyolítja le, szélességtől függő forgási funkcióval, mely az újonnan kifejlesztett vákumos megfogó egységgel van felszerelve.  Az eredmény: kíméletes kezelés és kevés veszteség a minőségi hibák miatt.  A visszaszállító a munkadarabok széles spektrumát tudja kezelni, 240x800mm-től egészen 1200x3000 mm-ig. Ső külön gépvezérlést sem igényel, hiszen a kezelése az élzáró gépbe van integrálva.

Gazdaságos megoldás az élmegmunkálásra, automatizált munkdarabáramlással.
 

 
 Több fokozatú rádiuszmarás és tökéletes munkadarab kezelés szíjas  leszorítással

A BRANDT KDF 440 edition  élzáró teljesen felszerelt több rádiuszt marni és citlingelni képes gép. Tökéletes választás azoknak  akik különböző rádiuszokkal dolgoznak, ezért magas fokú rugalmasságra van szükségük.
A felhasználók választhatnak két különböző rádiusz marása illetve a fózolás között. A multicitling egység is két rádiusszal dolgozik és fel van szerelve motorikus állítással a különböző pozíciókra.Minden funkció a vezérlésből állítható.
 
A gépen új felszereltségként mutatkozik be a szíjas munkadarab leszorítás. A szíj gondoskodik a teljes felületen az egyenletes nyomóerőről, mely különösen  fontos az érzékeny felületű munkadaraboknál. A szíjas leszorítás ebben a teljesítményosztályban abszolút újdonság, és a munkdarabok optimális szállításáról gondoskodik a gépen keresztül.

A szíjas munkadarab leszorítás a KDF 440 edition élzárón gondoskodik az érzékeny felületek megmunkálásáról és az optimális munkadarabmozgatásról.

 
 
 Élzárógépek minden kategóriában: PUR/EVA ragasztástól az airTech nullfugáig 
  • Ambition 1120 FC élzáró gép : A belépő kategóriás élzárók rendkívül sikeres modellje. Egy  élmaró aggregát készíti elő a paneleket, a tökéletes vágásról pedig egy 2 motoros kappoló aggregát gondoskodik. A maróaggregát kifejezetten egyszerűen állítható rádiuszmarás, fózolás illetve túlérő marás között. A rugalmasan alakítható finiselő zóna felszerelhető egy gyorscserélős-profilcitling és egy lapcitling egységgel.Végkerekítő gondoskodik a panelek éleinek komplett megmunkálásáról.A 7“-os easyTouch vezérlőpanel standard felszereltség észe, amelyen húsz különböző program tárolható.
  • Ambition 1230 airTec élzáró gép: A bevezetése óta nagyon sikeres gépről van szó. A hagyományos élzárás mellett a gép lelke az alapfelszereltséghez tartozó airTec nullfugás aggregát. Ezzel az aggregáttal a belépő szinttől az ipari nagyságrendű folyamatos gyártásig minden kivitelezhető.
  • Highflex 1220 élzáró gép: Az élzáró már az alapfelszereltségében is számos automatizálási megoldást kínál, ami nagyban leegyszerűsíti a gépkezelő munkáját, időt spórol kiváló ár érték aránnyal. Pneumatikus állítással rendelkezik a nyomózónára, végvágó fűrészre, rádiuszmaróra és citlingre. A Highflex széria gépeivel a munkadarabok komplett megmunkálása lehetséges.
  • Ambition 1650 airTec élzáró gép: Az élzáró a tökéletes nullfuga, az egyszerű kezelés, és a teljes automatizálás kombinációját nyújtja. A nagy és nehéz munkadarabok adagolását egy légpárnás asztal könnyíti meg. A tökéletes nullfugás élzárást az airTec aggregát biztosítja,  de ugyanígy lehetőség van a standard ragasztók (PUR, EVA) alkalmazására is. Az aggregátok sorában megtalálható a multifunkciós véglekerekítő egység, ami a szervómotoros mozgatása miatt ideális  magasfényű lapok és könnyített panelek élzárására . Az optimális kezelés érdekében a gép nürnbergben a HOMAG Automation  TFU 140  munkadarab visszasszállítójával lesz kombinálva.
  • KDF 860 edition élzáró gép: Multirádiuszos marás és citlingelés, servo motorikus mozgatás a végkerekítőn, teljesen automata programváltás. Nagyüzemi szintekhez a KDF 860 edition az igazán illő megoldás. Minden aggregátot tartalmaz az élmarótól a végkerekítőig. Ideális választás azoknak, akiknek fontos az élzárás víznek és nedvességnek való ellenállása. Tökéletes PUR fugák kivitelezése konyhai, fürdőszobai vagy laborban történő felhasználásra szinte gyerekjáték. Az előolvasztó egység  biztosítja a gyors váltást a különböző színű ragasztók, vagy PUR, EVA ragasztók között. A tisztítás, a ragasztóanyag ürítése és töltése is gyorsan lebonyolítható. 


 Jöjjön Ön is a Lignomat Kft-vel a HOLZ HANDWERKRE! 

Bővebb információ és jelentkezés:

Schmidt Katalin 
ügyvezető
+36 30 937 76 00
office@lignomat.hu

 
 

 

Ne maradjon le

A FAIPARI INNOVÁCIÓKRÓL, EGYEDI AJÁNLATOKRÓL!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesüljön a trendekről, tippekről, asztalosipari hírekről...

 
 
 
 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...